Hány évesen sikerült először elérnetek az 1 milliós egyenleget? Utána már könnyebben jött a többi (millió)?
Gondolom hallottad azt a dumát hogy az első egy milliót összeszedni a nehéz, a többi már könnyen jön. Ez 20-30 éve volt igaz és Amerikában, tehát dollárban kifejezve és nem dolgozó emberekre értik, hanem vállalkozókra.
1 millió Ft Magyarországon ma már nem sok pénz, alkalmazottként ugyanolyan nehezen fog jönni hozzá a következő millió is.
24-25 körül.
Ha normálisan gazdálkodsz, és keresel, akkor 30 körülre összejön a 10+
22 evesen, szinte 1 evnyi munka utan az elso komoly munkahelyemen. Utana a tobbi kb ugyanolyan utemben jott.
Milyen buta kerdes ez mar! :D 1 millio nem egy oriasi, magikus osszeg, idehaza sok kezdo osszesporolja egy ev utan. Ahogy emlitettek, az 1 milla dollarnak van ertelme, es hogy utana a tobbi konnyebben jon-e, vallalkozok eseten.
Egyetértek az előttem szólókkal, dollárra talán igaz, forintra semmiképp.
Havi 100K-t félreraksz, akkor kb 1 év az 1M.
10M-t sajnos nem lesz könnyebb összegyűjteni, kell hozzá 9év. Ha azt vesszük, hogy nő a fizetésed és többit raksz félre, akkor mondjuk elég "csak" 7 év.
Én ott látok egy ugrást, hogy ha eddig elment 130ezer lakásbérletre és alacsony kamat mellett sikerül hitelre venned, akkor onnantól törlesztőre mondjuk elmegy 100K. Ez máris annyit ér, mintha 30K-val többet keresnél.
Másrészt a 100K havi törlesztőből 50K a kamat, 50K a tőke. Így ezt az 50ezret kötelezően félre is rakod. Tehát egy jó hitel ér 50-100ezer forint plusz megtakarítást a jelenlegi kamatkörnyezetben, de nem tudni meddig lesz ez így.
Szóval szerintem az első lakás megvásárlása tudja megdobni a felhalmozás sebességét. de ez valamennyire csak virtuális megtakarítás, mert nem lesz ott a számládon kp-ben 20milliód, hanem egy lakásban fog állni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!