1.5 millió havi fizetéssel milyen életet lehet élni ha van már 200e havi hitelem?
Eddig a harmadát kerestem kb. 500 nettóból jött le a 200 hitel. 140 ezer lakáshitel és 60 ezer autóra. Egy szuper tanfolyamra jártam ahol a munkám olya szegletét tanultam meg (informatikus vagyok) hogy 1.5 millió nettót fogok kapni (külföldi cég). Igaz hogy negyedévente 2 hetet külföldön kell lennem majd de ezt is egy kalandnak fogom fel.
Annyira nagy összeg ez nekem, hogy nem tudom mire elég, nem akarok elszállni és ugyanott tartani! Arra gondoltam hogy a lakáshitelbe beletenném a havi dupláját, a kocsit meg lefizetném egy év alatt vagy eladnám és vennék mást.
Szerintetek így ha hitelre költök 300-at és megvenném álmaim kocsiját havi 200-as lízingre, kicsit jobb kajákat ennék, gyakrabban járnák el étterembe, 3 csillagos hotel helyett 4 csillagosban nyaralnék akkor elszórom a pénzt? Ilyen igénykre elég ez a pénz? Szegény családból jöttem, eddig úgy voltam hogy “nem olyan nagy pénz” ez a havi 500 ahhoz, hogy ne spórolják mindenen. Most kicsit élni akarnék, nem nézni mindennek az árát. Csak pont a szegénység miatt félek hogy túlköltekezem magamat mert nincs meg a hátterem ilyen összeg kezelésére.
Én inkább arra lennék kíváncs, hogy egy közmunkás hogyan oldja meg. Ok hogy hülyék meg szerencsétlenek, de az akkor is kizsákmányolás..
Kedves kérdező, most pedig megpróbálom elképzelni a problémádat.
Milyen tanfolyamra jártál? Nem rosszindulatból kérdezem, hanem kíváncsiságból?
Én nem vennék drágább kocsit, legalábbis egyenlőre. Ki tudja, hogy meddig tart ez a munka, lehet nem válik be, te nem vállsz be nekik. Gyüjtögetném a pénzt, a hitelt minél hamarabb visszafizetném
Kezed a bilibe lóg, de...
200 hitel eddig is meredek volt 500 nettóhoz. Előbb fix, hogy az adósságtól szabadulnék meg, nemhogy növeljem jelentős megtakarítás nélkül.
Egyébként gyűjtenék. Ekkora fizu bőven elég, hogy hitel nélkül finanszírozzak egy elég szép életszínvonalat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!