Új munkahelyen elfogadják, hogyha a próbaidő alatt előre kifizetett nyaralás miatt szabadságra megyek?
Most keresek új állást, de már régóta le van foglalva egy nyaralás. Két munkanapot venne csak igénybe, viszont biztos, hogy a próbaidő alatt lenne (ha a héten kezdenék valahol, akkor is, mert minimum egy hónap a próbaidő).
Az interjúkon persze jelezni fogom.
El szoktak engedni?
Meg kell beszèlni az interjún. Nekem 1 hónap után adtak 2 hetet kisfiam születèse miatt, már előre megegyeztünk, hogyha mennem kell akkor mennem kell.
2 nap időarányosan is jár a próbaidőre, nincs ebben semmi.
Nekem az a tapasztalatom, hogy ha az állásra való jelentkezéskor elmondod nyíltan, akkor általában el szoktak engedni - ez nem okoz problémát, hiszen nyár van, ilyenkor az ember nyaral.
Ahol meg nem fogadják el, akkor inkább jobb, ha nem is mész olyan helyre.
A normális, korrekt munkahelyek elfogadják.
Amelyik meg nem fogadja el, ott jobb, ha nem dolgozol.
2 éve voltam ilyen helyzetben. Én az interjún nem szóltam, ugyanis nem akartam "túl magabiztos" lenni. Vagyis nem, hogy nem akartam, de nem is tudtam volna. Volt egy pár sikertelen interjú, nem akartam bele élni magam, hogy ide felvesznek.
De mikor felhívott a hölgy, hogy velem szeretnének együtt dolgozni akkor rögtön szóltam neki. Nekem is 2 napra volt szükségem. Azt mondta ilyenkor belekalkulalják, a nyár erről szól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!