Külföldön mennyire keresettek azok a mérnöki szakok, amik itthon kevésbé piacképesek?
Figyelt kérdés
Vegyész, élelmiszer, agrár, környezet, bio, kertész, építész stb...ezek annyira nem keresett szakok hazánkban, ellenben egy villamos, gépész, mechatro, infos esetleg energetikai mernokkel szemben. Külföldön is ez a helyzet? Miért csak a műszaki mérnökök ennyire keresettek?2019. jún. 7. 21:33
1/6 anonim válasza:
Nekem eddig minden élelmiszermérnök ismerősöm el tudod helyezkedni már bsc után, mesterképzés csak levelezőn tudta befejezni. Én is olyan munkát végzek, amit alapvetően élelmiszermérnöknek kellene. A vegyészmérnökről és építészmérnökök meg pláne, bárhol el tudnak helyezkedni
2/6 A kérdező kommentje:
Az lehet, de a fizetésük messze áll a műszaki mernokoktol. Amúgy egyik rokonom elelmiszermnerok, és ő szokta mesélni, hogy szerinte nem éri meg erre a szakra menni, mert nem keresett, és keveset keres, pedig egyetemi papírja van, és már nem palyakezdo.
2019. jún. 7. 21:50
3/6 anonim válasza:
Külföldből nem csak egyféle létezik. Milyen országra gondolsz?
4/6 A kérdező kommentje:
Nyugat Európa, főleg német nyelvteruletre.
2019. jún. 7. 22:39
5/6 anonim válasza:
Az lehet, hogy nem annyi, mint egy villamosmérnöki fizu, bár a magyar emberek mindig panaszkodnak a fizetésükre. Az én munkatársaim is, akik annyit keresnek mint én (kevesebb felelősséggel), nekem elég a pénz, sőt, 2X annyit keresek, mint 1 éve és bőven félre tudok tenni. El tudnék viselni többet, de szerintem ez sem rossz
6/6 anonim válasza:
Kicsit olyan vicces, amikor valaki csak az elhelyezkedést nézi. Kezdő mérnökként el lehet helyezkedni mondjuk 130 és 300 nettó között szakterülettől függően. Nyugat mo-n meg Bp-en a garzonok meg 100+rezsitől kezdődnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!