Itthon miért nincs igény a minőségi, prémium termékekre?
Az sem teljesen elképzelhetetlen, hogy sok vállalkozónak a "prémium" szó csak egy ürügy rá, hogy a rossz hatákonyságú folyamatai miatt drágábban elkészülő termékét megpróbálja eladni magasabb áron, mint a konkurencia.
Nekem amúgy van igényem a minőségi termékekre, meg is fizetem, ha kell, de ha valaki a "prémium" jelzővel árulja a dolgait, az nekem kicsit mindig gyanús.
"Itthon miért nincs igény a minőségi, prémium termékekre?"
Nekem lenne igényem rá... :-) Csak valahogy mégsem tudom megvenni a 30 év munka utáni rokkantsági ellátásból, ami 45 ezer ft.
Sajnos hiába szórja a statisztika az ilyen -olyan magas átlagkeresetet, abban benne van az xyz milliárdjai is, viszont a lakosság jóval szélesebb rétege a létminimum, társadalmi minimum alatt él.
Magyarul kicsi/szűk sáv a fizetőképes kereslet.
Egy kis adalék az átlagfizetéshez:
Csóró a NÉP TÖBBSÉGE örül ha hó végéig kihúzza abból a kevésből.
Nem hogy prémiumot vegyen
Nincs rá igény? Hány vadiúj német prémium autó van az utakon? Hány ember jár 300+ ezer forintos telefonnal? Mennyi embernek van 500+ ezer forintos laptopja?
Van igény a prémium termékekre, ha a prémium jelző nem azt jelenti, hogy "kézműves" = kis hatékonysággal előállított.
Meg hát azért az is bőven hozzájön ehhez, hogy az ország is kicsi, a lakosság se nagy, ebből adódóan a gazdag réteg számossága is kicsi, a középréteg meg folyamatosan olvad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!