Mi történik, ha egy programozó kisebb bérigényt ad meg, mint amennyit ott szoktak adni hasonló tapasztalattal?
Amikor interjún voltam, bruttó 500 és 550 közötti bérigényt adtam meg 2 éves tapasztalatomra. Időközben kaptam egy olyan információt, hogy erre a pozícióra, ilyen tapasztalattal bruttó 650-et szoktak keresni ennél a multi cégnél. Jelenleg várom, hogy visszaszóljanak interjúról, néhány héten belül.
Mi történik ilyenkor? Ez növeli az esélyét annak, hogy inkább engem választanak ki? Emiatt kevesebbet fognak adni, mint egyébként adnának, vagy ettől függetlenül megadják az igényemnél többet, hogy ne érezzem igazságtalannak a többi kolléga fizetéséhez képest az enyémet?
Nagy multiról van szó.
Arra mondjuk tényleg kíváncsi lennék, hogy ha jelentkezett erre egy 6 éves tapasztalattal rendelkező ember, és kért mondjuk bruttó 900-at, akkor vajon hogyan mérlegelik velem szemben.
Ez nagyon helyzetfüggő. Ha nagyon kell az ember, szimpatikus voltál, mondjuk korábban meg elmentek mások a bér miatt, akkor valószínűleg megadják.
Férjem volt ilyen szituban, programozott, de nem agilis környezetben, csapattal, hanem 1 másik emberrel és nem az ideje 100%-ban. Ezért váltott, ő br. 600-at kért, 2 év releváns tapasztalattal és végzettséggel, 700-at adtak neki egy közepes multinál, nagyon korrektek voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!