Programozó vagy informatikus vagy hasonló képzésnek mik a feltételei és mennyibe kerül?
és/VAGY megfelelő tapasztalata van...
Amit pedig a hirdetésekben írnak, többnyire irányadó.
Nincs problémája az elhelyezkedéssel egyetlen diploma nélküli, de programozni képes ismerősömnek sem, és van egy pár (10 felett).
Érettségi és kielégítő matematika tudás és fejlett logikai érzék.
Így jelentkezhetsz egyetemre vagy főiskolára. A pogramozó/informatikai rendszerüzemeltető/webfejlesztő OKJ képzések is kielégítő alapot és elfogadott végzettséget adnak.
(Viszont a pár hónapos programozó tanfolyamok felejtősek mert "betanított munkás szint" és nem is veszik komolyan. Csak kidobod azt a pénzt amit rendes átfogó képzésre költhetnél.)
Magyarországon a fizetések 200 ezertől milliós nagységrendig terjedhetnek. Nyilván a jobban keresők már sok év tapasztalatával rendelkező szakemberek vagy vezető beosztásúak. A béredet leginkább az határozza meg hogy mennyi hasznot hozol a cégnek és a cég méretétől is.
Az USA-ban már 4000 usd-től fölfelé ha egy cégnél helyezkedsz el. Bár az USA munkaerő piacán nehezebb helytállni mert rengeteg a jó informatikus (az USA az IT őshazája).
"Ez ma idehaza szerencsére nem is lehetséges, hiszen ilyen beosztáshoz szükséges a szakirányú végzettség"
Tévedsz, nem szükséges. Semmi trükközés nincs, fejlesztőként vagyok alkalmazva, pedig nincs befejezett IT végzettségem. Fizu átlag 400-450 nettó körül jön ki havonta, ha minden juttatást összeszámolok. 2 év tapasztalattal nekem ez megfelel. Pláne, hogy diplomám sincs. Vagyis van, de más területen.
mar nem azert.... de tenyleg oda van irva hogy vagy tapasztalat... nekem senki ne mondja hogy egy "csove" greenfoxon megtanult egy keretsrendszert mar programozo vagy lol, egy hibat egy felekepp meg fogsz tudni oldani amit bemagoltal a szerencsetlenektol es kb ennyi...
nem veletoen vannak 3-3,5 eves kepzesek egyetemen... na mindegy menjetek okj ra meg akademiakra azt majd a piroskaneni aki varrovolt ugyan olyan szakember....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!