Ha olyan informatikus akarok lenni, aki játékokat készít (pl. csinálnék egy Wow-hoz hasonló játékot), akkor mit tanuljak, milyenszakra menjek?
Nem, a mérnökinfón is tanultok programozni ugyanúgy. De amúgy soha nem fogsz te WoW-ot csinálni, az ilyen játékokon évekig dolgozik több 10 vagy 100-ember. Ez nem ilyen egyszemélyes munka. De ezt én hiába magyyarázom neked, én is akkor értettem meg hogy hogy is működik ez mikor elkészítettem az első játékomat (snake).
S ha egy nagy cégnél fogsz dolgozni, akkor egyáltalán nem az lesz a feladatod hogy álmodozz a karakterek képességein, fogsz kapni LOGIKAI problémákat, vagy grafikai feladatokat, és azon fogsz dolgozni. Ezt nagyon lebutítva tudom elmondani csak, de te ha bekerszü legy ilyen fejlesztő csapatba, akkor a munkaidőd 1%-fog arról szólni hogy álmodj, és a többi az kb. úgy képzeld el mint a tömény matekot. Mondjuk a programozás nem is a matekhoz hasonlít, logika kell hozzá, de rengeteg :).
És akkor ez a programozó volt, de egy WoW-nál dolgoznak még grafikusok, animációval foglalkozók is, aztán biztos vagyok benne hogy statisztikások is vannak ott, meg 1001-dolog. Amit te egymagad akarsz csinálni, az vagy 10 különböző szakterület, és több évnyi munka. Te ebből a 10-ből 1-et választhatsz.
S amúgy meg szerintem ha elvégzed az egyetemet, már kicsit realisztikusabban fogod látni a dolgokat, és felhagysz az ilyen álmokkal :\.
S ha te magad akarsz ilyen céget indítani, az irdatlan pénzbe kerül és ha belevágsz, szerintem kb. 99%-a bukás esélye. Nem tudod te "kis ember" felvenni a versenyt a mamut vállalatokkal. Ez kb. olyan lenne mintha a CBA világszinten versenyezne a TESCO-val. Magyarországon még van egy kis piaca, de ennyi. Neked is ez lenne a sorsod, innen onnan lenne 1-2 játékos, de a mamut elvinne mindent.
És mamutot nem lehet kiépíteni egyből, ez egy évtizedes folyamat, amíg megtérül te megöregszel. S honnan fogod évtizedekig fenttartani a céget, míg "mamuttá" válik, és már "pénzelni" fog?
#4-es nagyjából, néhol egy picit ímmel-ámmal, de jól leírta.
Egy ilyen mmorpg létrehozása nem kis feladat, rengeteg ember dolgozik rajta.
Egy programozó csak a játékot írja meg, azonban annak a szemmel is látható megteremtése már a grafikusok feladata. Akik lemodellezik a dolgokat.
Kell egy történet író(k), akik megálmodják a világot, és a küldetéseket.
Emellett ha már wow, akkor komoly pénzügyi-marketing osztály, stb. stb. stb.
Programtervező amúgy, ami a legközelebb van hozzá, modelleket tudsz venni a netről is, de programot már nem annyira :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!