Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szoktátok vezetni a kiadásokat...

Szoktátok vezetni a kiadásokat vagy én vinném ennyire túlzásba?

Figyelt kérdés
Van egy füzetem amiben írom a kiadásokat, túl sok állandó kiadásom még nincs mert otthon lakok, viszont szeretem leírni mire költök. Múlt hónapban is számolgattam, hogy mennyit költöttem és egy 10 ezressel kevesebb volt és nem jutott eszembe mire ment el, így tök jól jött a füzet, mert megtudtam nézni mire költöttem. Barátom szerint pénz mániás vagyok és hülyeség írni. Tény hogy nem szórom a pénzt, de nem gondolnám magam pénz mániásnak meg fukarnak.
2019. jún. 6. 09:09
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
63%
Fölösleges macera.Sokkal egyszerűbb és jobb ha kettéválasztod a jövedelmed.Egy adott összeget leteszel a másikat meghagyod költőnek.Évek óta így csinálom,tökéletesen bevált.
2019. jún. 6. 13:30
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Régebben én is írtam, tök jó dolog a tudatosság. Akkor szoktam le róla, amikor megházasodtam, és közös számlánk lett a férjemmel. Őt sehogy se tudtam rávenni erre, így egyedül meg úgy éreztem, hogy nincs már értelme. Ő szórja is a pénzt rendesen, de nem szólok bele, mert ő keres többet, és így is nettó megtakarítók vagyunk. Szerencsére nem számít pár ezer forintos kiadás, és bőven megvan a "kötelező" 6 havi megtakarítás is.
2019. jún. 6. 19:24
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Én is a Koin alkalmazást használtam erre régen, mint ahogy már valaki említette.

Hónapokig írtam, de eléggé frusztráló. Ahogy vettem valamit, egyből pötyöghettem is be, különben elfelejttem... mondjuk arra jó volt, hogy kétszer is meggondoltam mire költök, mert a franc se akart annyi mindent leírni :D

2019. jún. 6. 20:35
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Mindent írok egy füzetbe, még az automatában vásárolt 80 Ft-os kávét is. Jó tudni, hogy mire mennyit költök havi szinten.
2019. jún. 6. 21:39
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Kb ti eve irom mar, akkor megy csak 160k-s fizetessel, manapsag jo honapban osszejon a 7 szamjegy, szoval nem is jovedelemfuggo.

Akar sporolni akarsz, akar a befekteteseid megteruleset szamolni, nelkulozhetetlen. Arrol nem is beszelve, amikor megnezed, hogy mennyiibe kerul a hobbid. :)

Mernokoknel van egy mondas: amit nem mersz, arrol nem tudsz semmit igazabol. A becsles, hogy “kb ennyit koltok errearra”, az pont nullat er. Persze aki semmit nem akar elerni penzugyek teren, annak mindegy. Aki tudatosabban akarja kezelni a penzet (akar kicsi, akar sok), annak viszont nagyon jol jon.

En a bankkartyas kolteseimet vagy aznap (sms-ek alapjan) vagy legkesobb honap vegen szamlakivonat alapjan beirom, azt a keves keszpenzeset viszont szeretem azonnal, hogy ne felejtsem el vegleg.

Fuzet helyett neked is javaslok valami elektronikusat, mert amit nem tudsz osszesiteni, az csak felhasznalhatatlan ADAT, de amikor tudsz kimutatasokat osszeszedni vele, na akkor lesz ertekes INFORMACIO. :)

2019. jún. 6. 22:45
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

"Persze aki semmit nem akar elerni penzugyek teren, annak mindegy."

Az attól függ. Ha valaki amúgy is eléggé spórolós, akkor csak fölösleges macera írni. Tehát mondjuk aki a fizetése felét félre tudja tenni havonta, annak nem hiszem, hogy szégyellni kéne magát amiért nem írja a kiadásait.

De azoknak segíthet, akik akár több százezres fizetéssel is minden hónap végén nullán vannak és nem tudják hova folyt el a pénzük.

2019. jún. 7. 03:52
 17/18 anonim ***** válasza:

Persze, minden kiadást vezetek, a 100 ft-os péksütit is.

A bullet journalomban csinálok minden hónaphoz egy dupla oldalas pénzügyi részt, ott tervezgetem a bevételeim/kiadásaim, és vezetem tételesen.*

Hasznos, sokkal tudatosabban költöm a pénzem, mióta elkezdtem, többet tudok spórolni, meg érdekes visszanézni. Hó végén még diagramokat is szoktam rajzolni, imádom a diagramokat. :D

Ne foglalkozz olyan véleményével, aki szerint hülyeség odafigyelni ilyenekre.

* Bővebben: az egyik oldalon vannak a bevételek, és a boríték-rendszeremhez tartozó tervező. Kp-ben tartom a pénzem, célokra osztott borítékokban, pl van rezsi, van gyógyszer, utazás, megtakarítás, stb borítékom. Ezekhez felírom előre, hogy mennyit tervezek beletenni az adott hónapban, aztán hó végén melléírom, hogy végül ténylegesen mennyit sikerült.

Alatta van egy rész, ahol az "átpakolást" vezetem: ha hó végére maradt pénz a gyógyszeres fakkban, akkor megfogom, és átrakom a megtakarításba. A hobbin kívül minden borítékot kiürítek hó végén, és átrakom a maradékát a megtakarításba (a hobbi pedig egy mini-megtakarításként működik, pl ebből vettem fényképezőt, amire az adott havi hobbi-keretemből nem futotta volna, a megtakarításom pedig nem ilyenekre való).

Alatta vezetem a tartozásom, amit egyetem alatt gyűjtöttem össze és most törlesztem, illetve a megtakarításom, hogy mennyinél tartok.

Van még egy fix kiadások rész, pl állandó összegű rezsi, hbo go, ilyesmik, ezekhez az összeget előre beírom, és a hónap folyamán dátumozom, hogy mikor ment ki rá.

A másik oldal pedig egy szimpla lista a kiadásokról, dátum, kategória, fontosság (mert pl nem ugyanolyan prioritású kiadás a gyógyszerem és a csomag gumicukor), összeg, és hogy mire költöttem pontosan.

2019. jún. 7. 11:18
 18/18 anonim ***** válasza:

Szoktam.

Írom a kiadást meg azt, hogy hol költöttem. És teszem oda a blokkot mellé.

Hónap végén van összesítés, így látom, mennyibe fájt a hónap. Sőt, az összes költséget "felosztom", vagyis kiszámolom, hogy pl. "számlákra" elment ennyi százalék, egy másik csoportra meg annyi százalék.

és így tudok szitkozodni, hogy mi vitte el a pénzt nagyobb arányban. és lehet következtetést levonni, hogy jó, akkor ezt se, azt se vesszük meg, mert nem fér bele a keretbe.

2019. jún. 8. 21:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!