Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szoktátok vezetni a kiadásokat...

Szoktátok vezetni a kiadásokat vagy én vinném ennyire túlzásba?

Figyelt kérdés
Van egy füzetem amiben írom a kiadásokat, túl sok állandó kiadásom még nincs mert otthon lakok, viszont szeretem leírni mire költök. Múlt hónapban is számolgattam, hogy mennyit költöttem és egy 10 ezressel kevesebb volt és nem jutott eszembe mire ment el, így tök jól jött a füzet, mert megtudtam nézni mire költöttem. Barátom szerint pénz mániás vagyok és hülyeség írni. Tény hogy nem szórom a pénzt, de nem gondolnám magam pénz mániásnak meg fukarnak.
2019. jún. 6. 09:09
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
85%

én évekig csináltam - csak a telefonomba egy appba, nyilván az mindig kéznél volt ellentétben egy kockás füzettel.

Nagyon hasznos szerintem.

2019. jún. 6. 09:13
 2/18 anonim ***** válasza:
82%
Én is vezetek mindent
2019. jún. 6. 09:14
 3/18 anonim ***** válasza:
96%

Egy időben a statisztikai hivatalnak dolgoztam és családokat kértünk meg háztartási napló vezetésére.

Jó néhány család meglepődött a munkám alatt, hogy mikre megy el rengeteg pénz - addig nem is szembesültek vele, csak a napló írásánál.

Volt, aki azon szörnyülködött, hogy szerencsejátékra havi 30 ezret költött (összesítve nem találkozott a dologgal, csak hetente feladta a dolgait), volt a dohányzása havi kiadásán akadt ki és volt, aki a nassolásokra elköltött pénzt sokallta :D

Szerintem hasznos dolog.

Jómagam nem szoktam írni, mert sok éves háziasszonykodásom alatt megtanultam nagyon odafigyelni a dolgokra, igyekszem nem "hüleségeket" vásárolni és általában, mielőtt fizetnék, már fejben összeadom, mennyi lesz :D A múltkor ez lett egy zöldséges "veszte" , mert 140 ft-al akart becsapni egy 3 tételes, össz. 500 ft-ot el nem érő vásárlásnál :D

2019. jún. 6. 09:26
 4/18 anonim ***** válasza:
82%
Nem írok mindent, de meg szoktam nézni, hogy mennyit költöttem egy hónapban. Ha túl sokat, akkor végiggondolom, hogy mi lehetett. Diákként én is jobban számolgattam, mert akkor jobban számított 10k, de főleg fejben vezettem. Szerintem attól, hogy leírod még nem vagy beteges. A beteges az, ha sosem engedsz meg magadnak semmit és kicsit sem szórakozol, miközben jutna rá.
2019. jún. 6. 09:30
 5/18 anonim ***** válasza:
85%

Jól csinálod, a barátod meg egy valag.

Én nem csinálom, mert eleve minden költést meggondolok, másrészt jóval több a jövedelmem, mint amire költök.

2019. jún. 6. 09:33
 6/18 anonim ***** válasza:
86%

Nagyjából mindent kártyával fizetek, így a számlatörténetem a naplóm. Egyébként van háztartási cash flow-m, amibe összesítem 1-2 hetente, hogy milyen kategóriákra mennyit költöttem. Mivel egy tervezett összeget is be kell tippelni benne, jól látszik mivel kalkuláltam felül, illetve alul. Ez inkább csak szemléltetés, nagyon tudatállapotot nem módosít nálam, mert fölösleges dolgokra ritkán költök.

Ami számomra viszont szent és sérthetetlen az a rezsis+hiteles excel táblám. Hónapról hónapra vezetve van benne mikor mennyi törlesztőt fizettünk és mennyi rezsit. Ha valahol valamilyen irányba kiugrás van, akkor megjegyzésként be van szúrva annak mi az oka. Két éve lakunk a saját lakásunkban, azóta vezetem, tehát 2 évre visszamenőleg egy pillanat alatt megtudom mondani mikor mire mennyit költöttünk ilyen téren és miért. Látom egyben is, hogy egy év alatt mennyit költöttünk csak rezsire.

Van olyan szolgáltató, akivel rendszeresen bajom van, ott pl. tök jól jön, hogy látom, hogy egy adott időszakot kétszer számláztak le átfedésben, vagy nem lett kifizetve, mert nem ment el a csoportos beszedés valamiért időben, majd miután átutaltam, következő hónapban dupla összeget vontak le csoportossal... Szóval apró dolgok, amik így feltűnnek, amúgy nem biztos, hogy szemet szúrna. Ezt a táblázatot imádom, ebbe bele vagyok bolondulva. :)

2019. jún. 6. 10:11
 7/18 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem is tök jó, hogy csinálod. Nekem ez sose ment sajnos de jó dolognak tartom.

Bár számunkra nem tudom mire lenne jó ténylegesen, mert amúgy is keveset költünk.

2019. jún. 6. 10:25
 8/18 anonim ***** válasza:
82%

Én próbáltam írni tételesen, de nagyon macerás volt minden este beírni,

meg kellett nézni a bankszámlákat kp-t, ha a változás nem egyezett a költéssel, akkor keresgélni kellett, hol a hiba.

Ha egyik este nem volt kedvem megcsinálni, akkor másnap már nehezebb volt kitalálni.

Pár hétig ment, aztán feladtam.

Ha neked megy, akkor hajrá, dicséretes dolog. :)

Én havonta egyszer szoktam összegezni, hogy melyik számlán mennyi pénz van.

Ameddig a kiadásaim jelentősebben kisebbek, mint a havi fizetés addig annyira nem zavar, hogy tételesen nem tudom mire ment el a pénz.

2019. jún. 6. 10:27
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Régen jó ötlet lett volna, ma már a netbank megoldja. Azt a kevés készpénzt amit felveszek meg nagyjából tudom mire költöm el.
2019. jún. 6. 12:39
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Koin alkalmazást használom erre a célra.
2019. jún. 6. 12:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!