Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Amikor az egyik fél többet...

Kindi kérdése:

Amikor az egyik fél többet keres hogyan osszuk meg a kiadásokat?

Figyelt kérdés

Férjemmel külön kasszán vagyunk amit mindketten jónak látunk - én meggondoltabb vagyok, neki meg vannak hirtelen felindulásból elkövetett nagyobb alkalmi kiadásai - így nincs belőle vita.

Mondom mennyivel keres többet :

Ő netto 4000 frankot én meg netto 2200 frankot. (Ha valaki átszámolná forintba, ne higgye hogy esetleg gazdagok vagyunk, mert a kiadásokat is rohadt magasak! lakás, kaja, biztosítás)

A költségeket 60%-40% arányban osztottuk meg, vagyis mondjuk havi 1900 frankos alap kiadás esetén (amibe a közös megélhetési ktg-ek tartoznak bele) ő kb. 1140 frankot én meg 760-at fizettem, neki 3250 keresete maradt nekem pedig 1450. (de ez csak elmélet, ennél sokkal kevesebb, mert erre jönnek más jellegű kiadások, kinek mi, amelyek nem tartoznak a közösbe, ezért nem írnám le)

Szerintetek igazságos ez a megosztás, hogy neki a végén kétszerannyi marad?

Néha hőbörgök, nem arról van, szó hogy éheznék, vagy nem tudnék egyáltalán félrerakni, de pl. már vagy egy éve le szeretném cserélni a kocsimat és nem jutok el odáig, míg ő ezt sokkal egyszerűbben megteheti, vett is magának jó kocsit, drágábbat mint amire szükségünk volt. Aztán rájött hogy annak a biztosítása sokat elvisz, végre lecserélte egyszerűbb kocsira.

Szerencse hogy külön kasszán vagyunk mert ő szezonálisan dolgozik kinnt külföldön és a két szezon között amikor úgymond 'kifújja" a gőzt, hirtelen sokat elkölt, ide-oda utazgat. Mivel én a szezon között is dolgozom, sajnos nem tudok vele tartani, így nem vehetem ki a részem az élményből, de mivel külön kasszán vagyunk, nem is szólhatok bele mire költi a pénzét.

Most találtam végre egy jobban fizető állást, kicsit ki fog egyenlítődni a különbség, netto 3600-at keresek, ő 4000-et. Ha például a havi közös költség (lakás,rezsi, biztosítás, kaja, gyereknek ovi belevéve) legyen mondjuk 1900 frank, hogyan osztanátok meg a költségeket?

A régi megosztás szerintetek helyes volt?

Kérem senki ne szóljon le minket amiért nem közös kasszán vagyunk, hiszen kinek mi a jobb...inkább arra lennék kíváncsi, hogy akik külön kasszán vannak és mondjuk az egyik fél többet keres, hogyan osszátok meg a költségeket? Ha mindkét fél kb. ugyanannyit keres akkor nincs gond, de mi van akkor ha az egyik fél kevesebet?

Most is van kb. 400 frank a keresetünk között, a férjem azt javasolta, ezen túl ne 40-60% arányba osszuk meg hanem menjen minden felesbe...Szerintetek?

2013. okt. 4. 22:55
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
92%

Ha nagyon szigorúan nézzük, akkor az eddigi kereseted mellett a 65-35%-os megosztás lett volna a teljesen korrekt, de a 60-40 azért megközelítőleg jó.

Az pedig, hogy neki a közös kiadások kifizetése után kétszer annyi pénze maradt, mint Neked... Hát Istenem, közel kétszer annyit is keresett eleve. Ha pedig külön kasszán vagytok (és ez szerinted Nektek ez így jó, de azért mégsem tetszik), akkor igen, igazságos.

Az új felállásban kb. 47-53%-ra jön ki az arány, tehát a fele-fele szerintem teljesen korrekt.

És kérésednek megfelelően nem is fejtem ki, hogy nekem személy szerint mi a véleményem a külön kasszáról egy házasságban. ;)

2013. okt. 4. 23:11
 2/28 anonim ***** válasza:
65%
Egy házasságban NINCS különkassza! Ha van, akkor ott a házhasággal és a bizalommal komoly baj van.
2013. okt. 4. 23:15
 3/28 anonim ***** válasza:
76%
Hát hogy őszinte legyek, én még sosem hallottam ilyen mértékű külön kasszáról. Nálunk sem közös, mindenkinek a saját számlájára jön a saját fizetése, de sosem jutott eszünkbe fillérre leosztani a költségeket.
2013. okt. 4. 23:52
 4/28 anonim ***** válasza:
41%

most mért bántjátok? Valószínűleg ti soha az életetekben nem éltetek még együtt olyan pasival, akinek égeti a zsebét a pénze. És minél több van neki, annál könnyebben szórja ki, attól független hogy azaz övé e, vagy csak egy része az övé. Ha közös kasszán lennének, valószínű a kedves férj pillanatok alatt elköltené a többségét, a kérdésfeltevő nő meg éhenhalna.

Egy ilyen könnyelmű pénzpocséklóval nem tudsz máshogy élni.

A kérdésedre a válasz pedig, hogy igen, okés az 50-50%, de én még szigoritanék rajta, és pontosan fizettetném ki vele a részét.

2013. okt. 5. 00:55
 5/28 anonim ***** válasza:
82%

Utolsó miért utálod ennyire a férfiakat? :-)

Amúgy tipikus first world problem: egy év alatt nem jött össze a pénz egy új kocsira? Nahát!

2013. okt. 5. 01:28
 6/28 anonim ***** válasza:
35%

nem utálom egyáltalán őket:d azt az embertípust utálom, aki ennyire kizsigerli a másikat, meg megbízhatatlan. Azt is gusztustalannak tartom, amikor szintén közös a kassza, a csávó tök reális meg normális, a csaj meg 2/3-át elkölti ruhákra, meg arra, hogy minden nap megcsináltassa a személyreszabott horoszkópját.

Csak most itt ugye nem ez volt a kérdés...

2013. okt. 5. 01:35
 7/28 anonim ***** válasza:
53%

Tehát albérlet, számlák, kaja, ovi, minden után maradt durván 1 000 000 FT-nyi frankotok, ami szórakozásra költöttetek, nem tudtatok spórolni sem :(

Nagyon sajnállak, remélem normalizálódik az anyagi helyzetetek azzal a +300 000-el. Tehát most már lesz 1 300 000Ft partizásra, ruhákra, piára, körömlakra, műhajra, férjednek pedig utazgatásra k****zgatásra :)

2013. okt. 5. 08:43
 8/28 anonim ***** válasza:
20%

" azt az embertípust utálom, aki ennyire kizsigerli a másikat,"

Akkor fordítva ülsz a lovon barátom! Olvasd el újra. A pasi keres többet de a nő akar lehetőségeinél többet költeni, kizsigerelni a pasit.

2013. okt. 5. 08:56
 9/28 anonim ***** válasza:
54%
Ha az embernek nincs nagyobb gondja, akkor csinál magának! Észre vettétek? :-D
2013. okt. 5. 09:01
 10/28 anonim ***** válasza:
62%
Ha valaki 5 perccel tovább zuhanyozik a másiknál, azt hogyan számoljátok el?
2013. okt. 5. 09:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!