Amikor az egyik fél többet keres hogyan osszuk meg a kiadásokat?
Férjemmel külön kasszán vagyunk amit mindketten jónak látunk - én meggondoltabb vagyok, neki meg vannak hirtelen felindulásból elkövetett nagyobb alkalmi kiadásai - így nincs belőle vita.
Mondom mennyivel keres többet :
Ő netto 4000 frankot én meg netto 2200 frankot. (Ha valaki átszámolná forintba, ne higgye hogy esetleg gazdagok vagyunk, mert a kiadásokat is rohadt magasak! lakás, kaja, biztosítás)
A költségeket 60%-40% arányban osztottuk meg, vagyis mondjuk havi 1900 frankos alap kiadás esetén (amibe a közös megélhetési ktg-ek tartoznak bele) ő kb. 1140 frankot én meg 760-at fizettem, neki 3250 keresete maradt nekem pedig 1450. (de ez csak elmélet, ennél sokkal kevesebb, mert erre jönnek más jellegű kiadások, kinek mi, amelyek nem tartoznak a közösbe, ezért nem írnám le)
Szerintetek igazságos ez a megosztás, hogy neki a végén kétszerannyi marad?
Néha hőbörgök, nem arról van, szó hogy éheznék, vagy nem tudnék egyáltalán félrerakni, de pl. már vagy egy éve le szeretném cserélni a kocsimat és nem jutok el odáig, míg ő ezt sokkal egyszerűbben megteheti, vett is magának jó kocsit, drágábbat mint amire szükségünk volt. Aztán rájött hogy annak a biztosítása sokat elvisz, végre lecserélte egyszerűbb kocsira.
Szerencse hogy külön kasszán vagyunk mert ő szezonálisan dolgozik kinnt külföldön és a két szezon között amikor úgymond 'kifújja" a gőzt, hirtelen sokat elkölt, ide-oda utazgat. Mivel én a szezon között is dolgozom, sajnos nem tudok vele tartani, így nem vehetem ki a részem az élményből, de mivel külön kasszán vagyunk, nem is szólhatok bele mire költi a pénzét.
Most találtam végre egy jobban fizető állást, kicsit ki fog egyenlítődni a különbség, netto 3600-at keresek, ő 4000-et. Ha például a havi közös költség (lakás,rezsi, biztosítás, kaja, gyereknek ovi belevéve) legyen mondjuk 1900 frank, hogyan osztanátok meg a költségeket?
A régi megosztás szerintetek helyes volt?
Kérem senki ne szóljon le minket amiért nem közös kasszán vagyunk, hiszen kinek mi a jobb...inkább arra lennék kíváncsi, hogy akik külön kasszán vannak és mondjuk az egyik fél többet keres, hogyan osszátok meg a költségeket? Ha mindkét fél kb. ugyanannyit keres akkor nincs gond, de mi van akkor ha az egyik fél kevesebet?
Most is van kb. 400 frank a keresetünk között, a férjem azt javasolta, ezen túl ne 40-60% arányba osszuk meg hanem menjen minden felesbe...Szerintetek?
"Ha szükséged van valakire, akivel beszélhetsz néha néha, vagy átsegít ezen, akkor írj privátot. Én tudom min mész keresztül."
Azta! Mi ez itt, társkereső?!?
A férj korrekt?... :/
Jah hogy nem... meg is érdemelné, ha ekkora nárcisztikus s_ggfej, valószínűleg anyuci kicsi kedvence volt világ életében, és mindent megkapott, és hozzászokott ahhoz hogy leszarjon másokat.
Amúgy nő vagyok... szóval... a társkeresős részt nem igazán értem, nem randira hívtam, nem kapott semmilyen ilyen utalást. De tény, hogy egy ilyen típusú emberrel, mint a férje, rohadt nehéz együtt élni, és az, hogy ideírt a gyakorikérdésekre, azt jelzi hogy nem nagyon tudja ezt kivel megbeszélni.
Sajnálom, hogy segíteni akartam valakin. El is megyek a sarokba és sírok reggelig...
"Amúgy nő vagyok"
Ha nem írod is tudja mindenki. Amilyen fröcsögő férfigyűlölet folyik ki a szádból erősen csodálkoztam volna ha férfi vagy. :)
Gondoltam hogy mindenki tudja, hogy az vagyok, azért is nem értettem, hogy miért dobálóznak a "mi ez itt, társkereső?" dumával... egyszerűen logikátlan.
És mint az első oldalon is leírtam, vagy a másodikon, nem tudom, itt speciel a pasi viselkedése háborít fel, de rohadtul, én biztos hogy borítottam volna már mindent.
De ha egy csaj ugyanezt csinálja, tehát full kihasználja a pasit, mindennel amivel tudja, az ugyanúgy gusztustalan. És igen, sok lány anyagias, és ugyanezt megcsinálja a fiúkkal, a különbség az, hogy a fiúk elég kevés gondolkodás után le is lépnek a tett helyszínéről - és én ezt teljesen meg tudom érteni.
Nálunk a vegyes verzió működik.
A mindennapi kiadásokra(rezsi,kaja,bevásárlás..stb) van egy felel-fele arányban bedobott összeg,ez szabadon költhető mindkettőnknek. A nem szükséglet szerű vásárlásokat pedig ki-ki a saját számlájáról intézi(ha akarja) Több mint 10 év után is tökéletesen működik..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!