Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Amikor az egyik fél többet...

Kindi kérdése:

Amikor az egyik fél többet keres hogyan osszuk meg a kiadásokat?

Figyelt kérdés

Férjemmel külön kasszán vagyunk amit mindketten jónak látunk - én meggondoltabb vagyok, neki meg vannak hirtelen felindulásból elkövetett nagyobb alkalmi kiadásai - így nincs belőle vita.

Mondom mennyivel keres többet :

Ő netto 4000 frankot én meg netto 2200 frankot. (Ha valaki átszámolná forintba, ne higgye hogy esetleg gazdagok vagyunk, mert a kiadásokat is rohadt magasak! lakás, kaja, biztosítás)

A költségeket 60%-40% arányban osztottuk meg, vagyis mondjuk havi 1900 frankos alap kiadás esetén (amibe a közös megélhetési ktg-ek tartoznak bele) ő kb. 1140 frankot én meg 760-at fizettem, neki 3250 keresete maradt nekem pedig 1450. (de ez csak elmélet, ennél sokkal kevesebb, mert erre jönnek más jellegű kiadások, kinek mi, amelyek nem tartoznak a közösbe, ezért nem írnám le)

Szerintetek igazságos ez a megosztás, hogy neki a végén kétszerannyi marad?

Néha hőbörgök, nem arról van, szó hogy éheznék, vagy nem tudnék egyáltalán félrerakni, de pl. már vagy egy éve le szeretném cserélni a kocsimat és nem jutok el odáig, míg ő ezt sokkal egyszerűbben megteheti, vett is magának jó kocsit, drágábbat mint amire szükségünk volt. Aztán rájött hogy annak a biztosítása sokat elvisz, végre lecserélte egyszerűbb kocsira.

Szerencse hogy külön kasszán vagyunk mert ő szezonálisan dolgozik kinnt külföldön és a két szezon között amikor úgymond 'kifújja" a gőzt, hirtelen sokat elkölt, ide-oda utazgat. Mivel én a szezon között is dolgozom, sajnos nem tudok vele tartani, így nem vehetem ki a részem az élményből, de mivel külön kasszán vagyunk, nem is szólhatok bele mire költi a pénzét.

Most találtam végre egy jobban fizető állást, kicsit ki fog egyenlítődni a különbség, netto 3600-at keresek, ő 4000-et. Ha például a havi közös költség (lakás,rezsi, biztosítás, kaja, gyereknek ovi belevéve) legyen mondjuk 1900 frank, hogyan osztanátok meg a költségeket?

A régi megosztás szerintetek helyes volt?

Kérem senki ne szóljon le minket amiért nem közös kasszán vagyunk, hiszen kinek mi a jobb...inkább arra lennék kíváncsi, hogy akik külön kasszán vannak és mondjuk az egyik fél többet keres, hogyan osszátok meg a költségeket? Ha mindkét fél kb. ugyanannyit keres akkor nincs gond, de mi van akkor ha az egyik fél kevesebet?

Most is van kb. 400 frank a keresetünk között, a férjem azt javasolta, ezen túl ne 40-60% arányba osszuk meg hanem menjen minden felesbe...Szerintetek?

2013. okt. 4. 22:55
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

"Ha szükséged van valakire, akivel beszélhetsz néha néha, vagy átsegít ezen, akkor írj privátot. Én tudom min mész keresztül."

Azta! Mi ez itt, társkereső?!?

2013. okt. 24. 23:04
 22/28 anonim ***** válasza:

A férj korrekt?... :/

Jah hogy nem... meg is érdemelné, ha ekkora nárcisztikus s_ggfej, valószínűleg anyuci kicsi kedvence volt világ életében, és mindent megkapott, és hozzászokott ahhoz hogy leszarjon másokat.

Amúgy nő vagyok... szóval... a társkeresős részt nem igazán értem, nem randira hívtam, nem kapott semmilyen ilyen utalást. De tény, hogy egy ilyen típusú emberrel, mint a férje, rohadt nehéz együtt élni, és az, hogy ideírt a gyakorikérdésekre, azt jelzi hogy nem nagyon tudja ezt kivel megbeszélni.

Sajnálom, hogy segíteni akartam valakin. El is megyek a sarokba és sírok reggelig...

2013. okt. 28. 23:45
 23/28 anonim ***** válasza:

"Amúgy nő vagyok"

Ha nem írod is tudja mindenki. Amilyen fröcsögő férfigyűlölet folyik ki a szádból erősen csodálkoztam volna ha férfi vagy. :)

2013. okt. 29. 14:25
 24/28 anonim ***** válasza:

Gondoltam hogy mindenki tudja, hogy az vagyok, azért is nem értettem, hogy miért dobálóznak a "mi ez itt, társkereső?" dumával... egyszerűen logikátlan.

És mint az első oldalon is leírtam, vagy a másodikon, nem tudom, itt speciel a pasi viselkedése háborít fel, de rohadtul, én biztos hogy borítottam volna már mindent.

De ha egy csaj ugyanezt csinálja, tehát full kihasználja a pasit, mindennel amivel tudja, az ugyanúgy gusztustalan. És igen, sok lány anyagias, és ugyanezt megcsinálja a fiúkkal, a különbség az, hogy a fiúk elég kevés gondolkodás után le is lépnek a tett helyszínéről - és én ezt teljesen meg tudom érteni.

2013. okt. 31. 23:43
 25/28 anonim ***** válasza:
Ja és az még lemaradt, hogy szerintem neked is nagyon sírna a szád, hogyha a nehezen megkeresett fizetésedet valaki csak úgy se szó se beszéd lenyúlna, és majd' az összeset a saját élvezetére költené. (Mert ugye itt erről van szó... olvasd el a kérdést, meg a kérdező kommentjeit... egyáltalán nem bízik a férjében, de totálisan nem).
2013. okt. 31. 23:47
 26/28 anonim ***** válasza:
Utolsó te figyelmetlen voltál. A saját pénzét költi. Szerintem egyik fél sem korrekt. Most vagy van közös kassza valahol vagy ha nincs akkor 50-50% a költségekből az igazságos. Ha valaki többet keres akkor többet költhet.
2013. nov. 1. 01:13
 27/28 anonim ***** válasza:
igen, így is lehetne, csak az ugye nem túl gáláns. Meg kicsit elterelődött a téma a kérdés indítása óta...
2013. nov. 1. 23:32
 28/28 anonim ***** válasza:

Nálunk a vegyes verzió működik.

A mindennapi kiadásokra(rezsi,kaja,bevásárlás..stb) van egy felel-fele arányban bedobott összeg,ez szabadon költhető mindkettőnknek. A nem szükséglet szerű vásárlásokat pedig ki-ki a saját számlájáról intézi(ha akarja) Több mint 10 év után is tökéletesen működik..

2019. jún. 6. 13:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!