Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mely műszaki egyetemi szakok...

Mely műszaki egyetemi szakok azok, melyekkel el lehet érni a 250, 000 forint nettós fizetést BSc-vel, olyan 3 év tapasztalattal?

Figyelt kérdés

Van ilyen egyáltalán?

Mert ma Budapesten egy targoncás meg keres ennyit, hogyha vállalja a kettő, vagy három műszakot...

De ahogy nézegettem az álláshírdetéseket, egy építészmérnöknek osztatlan MSc diplomával is ilyen 180,000 nettós a fizetési keret általában, de egy anyagmérnök, energetikai mérnök sincs sokkal jobb helyzetben... Egy gépész vagy villamosmérnök aki megkapja ezt az összeget, de nem többet.

MSc-vel és 10(!) év tapasztalattal jutnak el ilyen 400,000 nettós fizetésekig, pedig szerintem ilyen elvárások mellett már közelíteni kellene a millióhoz... Az lenne a korrekt.

Ti mit gondoltok?

Van ilyen szak?

(Az informatikai szakok nem műszakinak számítanak, hanem informatikainak)

2019. jún. 4. 22:51
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:
A Knorr bremse pedig sehol sem vállalja fel a fizetéseket, egy állashírdetésben sem, de itt az oldalon sok kérdés van róla és azt mondják a legtöbben, hogy keveset fizetnek...
2019. jún. 5. 17:53
 22/24 Estádio de Felchút ***** válasza:
67%

Bosch? Thyssenkrupp?

Be is kell oda jutni, aranyapám.

"(Az informatikai szakok nem műszakinak számítanak, hanem informatikainak)"

Az információs technológia a villamosmérnöki tudományok egyik részterülete.

De hogy témánál maradjunk: gépészmérnök, villamosmérnök, és talán mechatronikai mérnök (bár ez utóbbit én annyira nem ismerem).

A "titok" annyi, hogy angolul (ha gépész vagy, németül is) TUDNI KELL. Csak külfödldi multihoz szabad menni, és ha 2-3 év elteltével nem emelnek jelentősen a fizudon, akkor VÁLTANI KELL. 3 év mérnöki tapasztalattal teljesen reális a nettó 250-300 ezer forint. Oda kell tenni magad, és keresni a lehetőségeket.

2019. jún. 6. 05:46
 23/24 anonim ***** válasza:
66%

18:

bosch szarul fizet, ezt mindenki tudja.

2019. jún. 6. 08:20
 24/24 anonim ***** válasza:
100%

Építőmérnök vagyok. Három kategóriába lehetne sorolni az elhelyezkedési lehetőségeket. Tervezés, kivitelezés és létesítmény üzemeltetés. A kezdőket kihasználják mindenhol. Négy éve kezdtem dolgozni, akkor nettó 150 ezer forintért és összetettem érte a két kezemet, mert a legtöbb helyen már a 120-ra is húzták a szájukat. Most, ha a prémiumomat is beleszámolom, akkor több, mint a háromszorosát keresem havonta üzemeltetési területen, tehát mégcsak attól sem függ a keresetem, hogy éppen pörög az építőipar. A kivitelezésben egy jó építésvezető is megkapja ugyanezt a bért, vagy még többet. Igaz, többet is dolgozik érte. Az egykori évfolyamtársak közül aki vidéken maradt is megkapja néhány év tapasztalattal a nettó 300 körüli fizetést. Amelyik területen nálunk nem igazán akarnak fizetni, az a tervezés.

Egyébként a baráti társaságunk 90%-a mérnökökből tevődik össze. Többen a nyelvvizsga miatt nem kapták meg évekig a diplomájukat, de már a kezdetektől mérnökként tevékenykedtek így is. Munkavédelmi mérnökként, gépészmérnökként és villamosmérnökként is azt látom a társaságunkban, hogy a nettó 400 ezer 4-5-6 év tapasztalattal abszolút reális fizetés. Kezdőnek lenni szívás.

Az is szívás, hogy egy építkezésen egy lapátos ember is simán hazavisz napi 12-15 ezer forintot, ami már közel mérnök fizetés és nem kell hozzá semmilyen szaktudás. Egy jó szakember (burkoló, villanyszerelő, vízvezetékszerelő, gépész, kőműves, stb.) a mérnök fizetések sokszorosát képes megkeresni egy hónap alatt. És én mérnökként nem sajnálom tőlük.

2019. jún. 6. 09:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!