Mely műszaki egyetemi szakok azok, melyekkel el lehet érni a 250, 000 forint nettós fizetést BSc-vel, olyan 3 év tapasztalattal?
Van ilyen egyáltalán?
Mert ma Budapesten egy targoncás meg keres ennyit, hogyha vállalja a kettő, vagy három műszakot...
De ahogy nézegettem az álláshírdetéseket, egy építészmérnöknek osztatlan MSc diplomával is ilyen 180,000 nettós a fizetési keret általában, de egy anyagmérnök, energetikai mérnök sincs sokkal jobb helyzetben... Egy gépész vagy villamosmérnök aki megkapja ezt az összeget, de nem többet.
MSc-vel és 10(!) év tapasztalattal jutnak el ilyen 400,000 nettós fizetésekig, pedig szerintem ilyen elvárások mellett már közelíteni kellene a millióhoz... Az lenne a korrekt.
Ti mit gondoltok?
Van ilyen szak?
(Az informatikai szakok nem műszakinak számítanak, hanem informatikainak)
"Megmondóemberek, hogy ők már kezdőként keresték ennek a kétszeresét 3...2...1..."
Kérdező: nem attól lesz jó kereseted, hogy hány és milyen diplomát csinálsz (legalábbis ez csak az érme egyik fele), hanem hogy mit tudsz nyújtani a cégnek, amelyik foglalkoztat. Lehet neked minden téren felsőfokú végzettséged, ilyen-olyan BSc, MSc diplomád, doktorid, ha semmi HASZNOT nem tudsz hozni a cégnek! Vagyis lehet, hogy tudsz, de nem annyit, amennyi indokolná a magasabb bért. Érthetsz te akármihez, ha azt nem tudod konkrétan pénzre váltani!
Sokan ezt felejtik el, hogy nem a papírjuk miatt fizetnek a cégek bért nekik, hanem, az adott munkavállalóból kihozható haszon miatt.
A te logikáddal akkor tanulni is felesleges, hiszen egy eladó jobban kereshet akkor Németországban, mint egy PhD fokozattal rendelkező pályakezdő.
Igen, az autóipar ami TALÁN fizet ennyit. De ott meg nagyobb a stressz is az átlagnál.
Ezért váltottam informatikai témába.
Komolyan mondom ha most hogy az építőipar pörög sincs nagy kereslet építészmérnökre, az nagyon gáz...
"A te logikáddal akkor tanulni is felesleges, hiszen egy eladó jobban kereshet akkor Németországban, mint egy PhD fokozattal rendelkező pályakezdő."
Ki mondott ilyet? Sehol nem írtam, hogy nem éri meg tanulni. Tanulj már meg szöveget értelmezni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!