Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mely műszaki egyetemi szakok...

Mely műszaki egyetemi szakok azok, melyekkel el lehet érni a 250, 000 forint nettós fizetést BSc-vel, olyan 3 év tapasztalattal?

Figyelt kérdés

Van ilyen egyáltalán?

Mert ma Budapesten egy targoncás meg keres ennyit, hogyha vállalja a kettő, vagy három műszakot...

De ahogy nézegettem az álláshírdetéseket, egy építészmérnöknek osztatlan MSc diplomával is ilyen 180,000 nettós a fizetési keret általában, de egy anyagmérnök, energetikai mérnök sincs sokkal jobb helyzetben... Egy gépész vagy villamosmérnök aki megkapja ezt az összeget, de nem többet.

MSc-vel és 10(!) év tapasztalattal jutnak el ilyen 400,000 nettós fizetésekig, pedig szerintem ilyen elvárások mellett már közelíteni kellene a millióhoz... Az lenne a korrekt.

Ti mit gondoltok?

Van ilyen szak?

(Az informatikai szakok nem műszakinak számítanak, hanem informatikainak)

2019. jún. 4. 22:51
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
49%

Jesszusom, ennyiért ki tanul mérnöknek?? Laza "büfészakos" bölcsészdiplomámmal keresek kb ennyit... :O

De nekem ez olyan fura, mindenhol azt hallom, hogy a mérnökök milyen jól keresnek.

2019. jún. 5. 10:30
 12/24 anonim ***** válasza:
47%
9: A hidegburkolós gyökér informatikus és betegesen frusztrálja, hogy egy szakmunkás dupláját keresi, mint ő.
2019. jún. 5. 11:01
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Ooooh, köszi, így már minden világos. Hát miért nem megy el a szentem hidegburkolónak? Hiányozna a légkondi?
2019. jún. 5. 11:18
 14/24 anonim ***** válasza:
89%
Hidegburkolo vagyok, senior java fejlesztő voltam es onnan valtottam
2019. jún. 5. 13:03
 15/24 anonim ***** válasza:
Csak elegem lett a nevetseges netto 900*ezres fizubol azért lettem hidegburkolo most havi, 2 milla fölött keresek
2019. jún. 5. 13:04
 16/24 anonim ***** válasza:
Kedves egészségedre. De másnak nem muszáj, ugye?
2019. jún. 5. 13:07
 17/24 A kérdező kommentje:

Az autóiparban is éppen, hogy csak meg vannnak az említett összegek...

A minap volt ez a kérdés, hogy egy kohómérnök (ez ma már csak MSc, anyagmérnöki BSc után lehet pl. menni) tényleg csak 300000 forintot keres e. https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-f..

Mondjuk nem vagyok benne biztos, hogy tényleg, de a felvi szerint is meg más oldal szerint is ennyi az átlag.

Azért az elég komoly meló... Akár az öntészet, akár a képlékenyalakítás mondjuk.

2019. jún. 5. 15:28
 18/24 anonim ***** válasza:
45%
Le lehet pontozni, de Bosch, thyssenkrupp, Continental, Knorr bremse, mind 400 fölötti bruttó kezdő fizetést kínál, akkor BSc diplomával is. Ezeket barátoktól, illetve saját tapasztalaim által tudom, de gyakorin olvastam. Az alapfizetesen felül ráadásul bónusz, cafeteria és egyéb juttatások is lehetnek.
2019. jún. 5. 17:33
 19/24 anonim ***** válasza:

#18 az egyikről a felsoroltak közül tudom hogy nem kínál ennyit Budapesten.

Nem akarom megnevezni melyik.

2019. jún. 5. 17:36
 20/24 A kérdező kommentje:

A Bosch maximum mérnökinformatikusnak fiezet ennyit...

Én legalábbis így hallottam, nekem is elég sok a mernök, informatikus ismerőseim.

2019. jún. 5. 17:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!