Mely műszaki egyetemi szakok azok, melyekkel el lehet érni a 250, 000 forint nettós fizetést BSc-vel, olyan 3 év tapasztalattal?
Van ilyen egyáltalán?
Mert ma Budapesten egy targoncás meg keres ennyit, hogyha vállalja a kettő, vagy három műszakot...
De ahogy nézegettem az álláshírdetéseket, egy építészmérnöknek osztatlan MSc diplomával is ilyen 180,000 nettós a fizetési keret általában, de egy anyagmérnök, energetikai mérnök sincs sokkal jobb helyzetben... Egy gépész vagy villamosmérnök aki megkapja ezt az összeget, de nem többet.
MSc-vel és 10(!) év tapasztalattal jutnak el ilyen 400,000 nettós fizetésekig, pedig szerintem ilyen elvárások mellett már közelíteni kellene a millióhoz... Az lenne a korrekt.
Ti mit gondoltok?
Van ilyen szak?
(Az informatikai szakok nem műszakinak számítanak, hanem informatikainak)
Jesszusom, ennyiért ki tanul mérnöknek?? Laza "büfészakos" bölcsészdiplomámmal keresek kb ennyit... :O
De nekem ez olyan fura, mindenhol azt hallom, hogy a mérnökök milyen jól keresnek.
Az autóiparban is éppen, hogy csak meg vannnak az említett összegek...
A minap volt ez a kérdés, hogy egy kohómérnök (ez ma már csak MSc, anyagmérnöki BSc után lehet pl. menni) tényleg csak 300000 forintot keres e. https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-f..
Mondjuk nem vagyok benne biztos, hogy tényleg, de a felvi szerint is meg más oldal szerint is ennyi az átlag.
Azért az elég komoly meló... Akár az öntészet, akár a képlékenyalakítás mondjuk.
#18 az egyikről a felsoroltak közül tudom hogy nem kínál ennyit Budapesten.
Nem akarom megnevezni melyik.
A Bosch maximum mérnökinformatikusnak fiezet ennyit...
Én legalábbis így hallottam, nekem is elég sok a mernök, informatikus ismerőseim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!