Mekkora fizetésből tud megélni 2 ember?
Párommal lakásra gyűjtünk, így felmerült bennünk, hogy az én fizetésemet automatikusan eltesszük és csak az övéből élünk meg. Érdekelne, hogy köztetek van-e olyan pár avagy család ahol két fő él egy fizetésből és ha igen akkor mekkora fizetéssel kivitelezhető ez?
Esetleg ha odaírnátok hogy fizettek-e albérletet avagy átlagosnak vagy alulinak/felülinek érzitek-e az életviteleteket.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Mi 400 ezerből élünk ketten. 1 fizetésből.
Van lakáshitelünk, ami a rezsivel és a lakástakarékokkal együtt már kb. 200 ezret el is vitt. A maradék 200-ból elég kényelmesen elvagyunk, általában jut mindenre.
Saját lakásban, hitel és autó/motor nélkül elég kis összegből ki lehet jönni.
Rezsi: egy kis lakás rezsije mindennel együtt (TV, internet, gáz, víz, áram) max. 35-40 ezer havonta átalgosan, tehát a téli időszakot is beleszámolva. De szerintem ez nagyon túlzó. Én anno (2 éve) 15 ezerből bőven ki tudtam hozni.
Kaja: saját példámból kiindulva. Általában napi 3-4 zsemlét eszek munkahelyemen, valami szalámival, délután meg a hétvégi maradék meleg kaját eszem (amíg van). Hétvégén főz magának az ember valamit, ami elég 3 napra, aztán mondjuk csütörtökön megint egy kisebb adagot. Szerintem a kaját ki lehet hozni havi 40 ezerből 1 főre, de igazából 30-ból is.
Bérlet 9500/fő/hónap Bp-en.
Tisztálkodási- és takarítószerek + egyéb háztartási dolgok:5-6 ezerből kijönnek havonta. De szerintem ezeket nem kell minden hónapban venni.
Ugyanez igaz a ruhára is, én mondjuk fél évente veszek egyszerre, valamilyen nagyobb leárazáskor több ruhát. Legyen ez fél évente 20-30 ezer, szóval havi szintre lebontva kb. 5 ezer.
A rezsin kívül mindent beszorozva kettővel ez összesen: 119 ezer + 40 ezres rezsi. 160 ezerből megvannak a fix kiadások két főre.
Ehhez hozzá lehet még venni a nem kötelező dolgokat, szórakozás, utazás (a "kötelező" utazáson kívüli), étterem stb + egyéb nagyobb kiadás: új telefon, TV, szgép stb.
Mindenkinek köszönöm a válaszokat, mindegyik hasznos volt!
Végül májusban vezettük a kiadásokat, 254000-ből jöttünk ki, áprilist meg visszakerestük banki kivonatokból 235.000 volt. Soknak találom 2 főre, így ettől a hónaptól próbálunk lentebb faragni a költségekből, az én fizetésemet így is félre tudtuk tenni, de azért még túl magas. Visszanézve sok ment az ételre és szórakozásra.
Köszönöm még egyszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!