Mi értelme van bérigényt kérni egy pályázótól egy bármilyen állásinterjún?
Valami miatt így alakult ki a HR-es gyakorlat és ezen szinte senki sem akar változtatni. A fizetéseket bizalmasan kezelik, hogy ezzel ki tudják játszani egymás ellen a dolgozókat. Jobb ha nem tudják mi a cégnél az átlagos bérbeállási szint főleg a jobban fizetett pozícióknál.
Mert ugye milyen a magyar ember. Ha megtudja, hogy a szomszéd asztalnál mennyiért dolgozik a kolléga - akinél ő természetesen 100szor jobb munkaerő - rögtön megy a főnökhöz reklamálni pedig alapvetően semmi köze hozzá, hogy egy másik ember milyen szerződést kötött.
Én mindig összeadom az összes juttatást amit kapok, felkerekítem és azt kérem alapbérnek a következő helyen. Minden cégnél van plusz juttatás, az lesz a nyereség. Eddig mindig bejött.
Azzal meg nem foglalkozok, hogy más mennyit keres. Ha nekem megadják azt amit kértem akkor szívesen dolgozok.
#18, jaja a bérigény megjelölése ilyen esetekben inkább a bingóra hasonlít vagy az orosz rulettre :)
Ha alacsony számot , bekerülhetsz ugyan, de lehet, hogy sokkal rosszabbul jársz, mint a többi kolléga. Magasabb számok esetén, lehet hogy mi magunk golyóztuk ki saját magunkat :D Középső érték esetén meg megint csak olyan mint a lottó, vajon a munkáltató szerint is kb. középső érték, amit mondtunk? :) Rémálom az egész, egyáltalán nincs normális kultúrája Magyarországon.
*jav. Ha alacsony számot MONDUNK
De én belefutottam olyanba is, hogy kiírták angolul az álláshirdetést, 2 releváns felsőfokú végzettséggel + nyelvtudással + tapasztalattal érkeztem, megkreáltam a bérigényemet, de az interjún kiderült, hogy egyébként a munkát magyar nyelven kell végezni és a releváns végzettségek közül sem lenne szükség mindenre, mert csak light-osabban érinti a szakmáimat, mint ahogy én azt reméltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!