Hónapok óta nem kaptam rendes fizetést, mit tegyek?
Add el az egyik autójukat, tedd zsebre a pénzt, a főnöknek meg megmondod, hogy most neked lettek váratlan kiadásaid.
/nem humornak szántam, a hazug csaló vállakozókkal igy kell bánni/
De gondolom ha beteg leszel, akkor te is nyafogni fogsz, hogy milyen szar a magyar kórházi ellátás, annak ellenére, hogy a feketén végzett munka után egy fillér TB-t sem fizet be a főnököd.
Mégis mire számítottál? Te is ugyanolyan cinkos vagy, ha ilyen munkát elvállalsz, ami tudod, hogy törvénytelen, aztán meg csodálkozol, hogy még jobban átvernek.
Ha van munkaszerződésed, akkor mondj fel azonnal, majd követeld az elmaradt bért munkaügyi bíróságon. Ha nincs akkor meg tanulj az esetből.
Ha hivatalosan járó pénzt nem kaptál meg, akkor a kormányhivatalokban találod a munkaügyi hatóságokat. Ott kell panaszt tenni, hogy a bérfizetéssel el van maradva a céged, ha másképp nem tudsz dűlőre jutni a munkáltatóval.
Én is megléptem egy ilyet annak idején, 1 héten belül kijöttek, ellenőrzést tartottak, majd másnap minden elmaradt bér ki lett fizetve mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!