Mire elég Bécsben nettó 1300 euró havonta?
Akkor elég, ha ott keresed meg, de Magyarországon laksz és ingázol. Nekem itthon ennyi kb. a fizetésem és így mondhatom el azt, hogy stabil az anyagi helyzetem, nem vagyok vagyonos, de ha meghal a mosógép, nem kell hitelért kuncsorognom, hogy újat vegyek.
Csakhogy amennyiért itthon egy szép lakást tudok bérelni, Bécsben kb. egy szutykos garzonra lenne elég valahol a külvárosban. Ha meg akarsz inni egy korsó sört a barátokkal, az kb. 4-5 euro, ami alsóhangon a duplája az itthoni átlagárnak. Egy havi bérlet Bécsben 51 euro. Az nagyjából 16e forint, vagyis majdnem duplája a BKV bérletnek. És ez nagyjából mindenre igaz, egy két kivétellel (pl. a ruha olcsóbb, meg a műszaki cikkek némelyike, na de nem veszel havonta új telefont).
Tehát kint ez a pénz nagyjából olyan, mintha itthon lenne egy 210 ezres fizetésed. Éhen nem halsz belőle, de nagyon szerény megélhetést tesz csak lehetővé...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!