Egy programozó diploma nélkűl, mennyit keres?
Ha nagyon jó vagy benne, akkor nem feltétlenül szükséges, de nem születik mindenki zseninek.
Egy átlagos embernek azért kell hozzá diploma, mert a tanult időszakban jobban elmélyedik ebben a dologban, rááll az agya a "programozós" gondolkodásra.
Megismerkedik az alapvető algoritmusokkal.
Sokan abban a tudatban élnek, hogyha megtanulnak 1-2 nyelvet, akkor már egy halom pénzt fognak keresni. Holott ez nem így van.
Ha nem vagy képben az objektumorientált programozással, néhány framework használatával, és nincs kellő gyakorlatod, akkor egy cégnek sem fogsz kelleni.
Általában a programozók is 8 óráznak, de van hogy meló után otthon is foglalkozni kell vele, hogy időben elkészülj az adott projekttel.
Konkrét feladatot nem lehet mondani, attól függ milyen területtel foglalkozol.
Évek alatt lehet megtanulni és elég gyakorlatot szerezni, ahhoz, hogy munkaképes legyél vele.
Embere válogatja, hogy mennyire nehéz. Valakinek jobban rááll az agya, valakinek nehézkesebb.
Ha valaki a programozást választja, annak az elején tudnia kell, hogy képes lesz-e ezt csinálni több tíz évig.
"Nagyon jól keresnek "
Nem keres minden programozo jol. Van, aki kozalkalmazotti bertabla szerint keres. Szoval ezen a teruleten is (mily meglepo) van jo es kevesbe jo szakember, a kereset meg elegge osszefugg a tudassal es termelekenyseggel. Qrvajo vagy, akkor lehetsz sztarfejleszto egy komoly multinal sok penzert. Kokler vagy, akkor kezdokent orulhetsz, ha egy kis BT fizetes nelkul elkezd patyolgatni teged, remelve, hogy majd valamikor hasznodat tudjak venni. Ropkodnek a mediaban a szamok a hatalmas fizetesekrol, de van par ismeros komolyabb multinal, es ahhoz, hogy elerjek a netto fel millat, rengeteget kellett tanulniuk, es magyar viszonylatban komoly egyetemeken vegeztek!
Netto 180k - 1M-ig, attól függ.
De ha csak azért akarsz programozni, mer hogy sokat fizet, akkor neked inkább az alsó tartományban lesz a fizetésed, ha egyáltalán fel fognak venni...
Diploma, egyéb papír semmit sem számít ezen a területen. Tapasztalat és tudás számít.
barátom juniorként netto 300 ezret keres, nincs diplomája
én már 3 éve tanulom, de még semmit se tudok csak weblapokat irni.Mondjuk én elszúrtam és egyetemre mentem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!