Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Gazdagnak mondható, akinek...

Gazdagnak mondható, akinek van háza, 1 millás kocsija, és nincs hitele?

Figyelt kérdés
2008. nov. 11. 11:45
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Még annyit, hogy azért ma sokkal nehezebb lakáshoz jutni, mint akár a szüleim vagy a nagyszüleim idejében. Anyukám mai napig mondogatja, kevesebb a pénzünk vásárlóértéke. Ennek ellenére, azt mondom, hogy nem mindegy, miből van a lakás és a kocsi. Meg lehet venni, kapni, nyerni, fenntartani is kell, az az igazi költség, nem a megszerzés.
2008. nov. 11. 18:09
 12/24 A kérdező kommentje:
igen ez igaz de megvenni a legnehezebb mert a szülöknek nincs annyi pénzük hogy megvegyék a gyerekeknek.fentartani sem könnyü de ha dolgozik valaki akkor azért az megvan de megvenni nemmindenkinek sikerül.
2008. nov. 11. 18:52
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Mint írtam, ma sokkal nehezebb, mint anno, ezért gondolják sokan, hogy ez már gazdagság, viszont ez így nem elég szempont, és ezért írtam, hogy azért jó tudni, milyen ház és kocsi és hogyan jutottál hozzá, és fenn tudod-e tartani. Bármi megtörténhet, ebben a világban semmi nem biztos. Egyébként állambácsiék, mind, aki melengeti a bársonyszéket, sokkal nagyobb összegeket tesz zsebre, mint a ti tulajdonotok értéke.
2008. nov. 12. 14:07
 14/24 A kérdező kommentje:
:) ez igaz hogy állambácsiéknak ugyan sok pénzük van de tuti nemboldogabbak:)mint az egyszerü ember aki ugyan jol áll,de persze nemvagyunk milliárdosok
2008. nov. 12. 15:31
 15/24 anonim válasza:
100%
gazdagnak nem gazdag, csak irígylésre méltó helyzetben van. Elsősorban a hitelmentsség miatt a mai Magyarországon.
2008. nov. 14. 19:38
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Hát ez a szó nem jó ide, hogy gazdag, inkább irigylésreméltó, hogy ilyen fiatal korban ennyi mindenetek van hitel nélkül.Más kérdés az, hogy szerencsétek is van. Gondolom, hogy nem a fizetésetekből vettétek. Jó indulás az életkezdéshez, és ha megbecsülitek azt amitek most van, és szorgalmasan dolgoztok, tanultok egy életen át, akkor mire ennyi idősek lesztek mint most én /52 éves/ még gazdagok is lehettek. De hiába minden pénz és vagyon, ha nincs megértés köztetek.Erre kell törekedni.
2008. nov. 15. 12:27
 17/24 A kérdező kommentje:

igaz:)

persze a házat nem saját erőből vettük mert a férjem örökölt pénzt és abbol vettük meg. sajnos meghalt az apukája és annak az öröksége .a kocsit felét mi fizettük felét az én szüleim hogy segitsenek. de saját erőnkből ujjitassuk. csak sajna elég lassacskán. én nemdolgozom sajnos nemtaláltam még munkahelyet a férjem meg 150.000ft ort keres és ezt kellbeosztanunk . nemkönnyü dolog de mi ennek is örülünk

2008. nov. 15. 13:02
 18/24 anonim ***** válasza:
92%

NEM! A válaszom az, hogy nem. Szerencsésnek, elfogadható életszínvonalúnak mondható, de GAZDAG-nak nem. Ez még nem gazdagság. A gazdagság szerintem kb 100 millió forintnak megfelelő összvagyon körül kezdegetget derengeni. Persze a jól szituált polgári életminőség és a "nagybetűs" GAZDAGság nem teljesen ugyanaz. Gazdag az, aki újonnan vesz luxusautót, a minimális életviteli igényekhez képest feleslegesen nagy és felszerelt háza(i) van(nak). Luxuscikkekkel veszi körül magát, nem számít, hogy egymilláért nem kocsit hanem a mobilját veszi (VERTU), Rolex órát hord, újonnan vesz Porschét vagy akár Rolls Royce-ot. Házvezetőnőt tart, sok pénze van, stb stb. Ez a gazdag.

Amiről Te beszélsz az egy nagyon szerencsés, sokak szemében irigylendőként megélt, középpolgári élethelyzet.

Én sem tartom magam semennyire sem gazdagnak, pedig 6milliós kocsim van, a páromé 2 milliós, van egy 14-15M érő tehermentes házam. 36 és 28 évesek vagyunk. 160ezerért vett mobilom van, mechanikus svájci órám, nincs gyerekünk, a házon felül vannak tulajdonrészeink még házakban stb stb stb, de gazdagnak semennyire sem mondanám magam.

2008. nov. 16. 10:23
 19/24 anonim válasza:
88%

Gazdagság? Hm, csatlakoznék az elöttem szólóhoz. Drága kocsi, drága óra stb.

Bár én fele annyiért vettem mobilt, és csak egy 60 ezer forintos citizenre futotta, és egy lakásom is van, meg egy telkem is, ami "luxusingatlannak" számit adózás szempontjából :D na meg egy kocsi ami 20 éves, de lementünk vele tavaly horvátországba!! mégsem ezek miatt vagyok gazdag.

Ha este hazaérek a munkából, és a kislányom fülig mosolygós arcal támad le, hogy piros csillagot hozott az iskolából,és milyen jól viselkedett, vagy ha a párom megölel, vagy közös családi programot csinálunk, vagy főz nekem egy teát és a szemében a boldogság, hogy megcsinálhatta nekem, az a gazdagság.

Kedves kérdező, térj vissza erre a kérdésedre úgy 80 éves korodban a halálos ágyadon. Mit fogsz mérleglni?

Hogy hány autód volt? és hány házat vettél? Vagy azt, hogy milyen sikeres ember lett a gyermekedből, és mennyi szép helyen jártál a férjeddel, és mennyi boldog pillanatot élhettél meg a szeretteiddel?

A lakás/ház, vagy a kocsi, az csak egy eszköz egy életszinvonalhoz. Kinek mit oszt le az élet.

Persze nem mondom, hogy a pénz nem boldogit, nem a fenét nem.De ha igazán gazdag akarsz lenni,akkor vigyázz a szeretteidre egy életen keresztül.Ha nem lennének, akkor nem érne egy forintot sem a szép autó, és a szép nagy ház!! :)

Üdv.

2008. nov. 17. 08:44
 20/24 anonim válasza:

Gazdag????????!

Maximum átlag !

1 millás kocsi pedig átlag alatti.

2009. máj. 7. 14:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!