Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Gazdagnak mondható, akinek...

Gazdagnak mondható, akinek van háza, 1 millás kocsija, és nincs hitele?

Figyelt kérdés
2008. nov. 11. 11:45
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
72%

Csak ezek alapján nem :-)

Mivel nem tudjuk, honnan van a ház és a kocsi.

Egyik nagyapám pl. a szüleitől örökölte anno a házat, így azt neki nem kellett se venni se építeni. Mégse volt soha gazdag, sőt. (kocsi pedig abban az időben eleve luxus volt, az sose volt neki, úgyhogy azt ide hozzá se veszem)

Ha örökölte valaki, akkor attól nem biztos, hogy gazdag, ha ajándékként kapta, akkor se feltétlenül, az is lehet, hogy előtte sok évig spórolt, félretett, lekötött pénzt, vagy nyert, akkor pedig csak szerencsés, ilyen is van.

Ja igen, ma az, hogy 1millás kocsi, az nem jelent gazdagságot, új autók, amik igazán jók is, magasabb áron kezdődnek. Általában 1 millióig használt autókat lehet venni (típustól, életkortól, állapottól függ, mennyiért).

2008. nov. 11. 11:57
 2/24 anonim ***** válasza:
59%
Ha nincs hitele már mindenképp gazdag, mert nem is tudja, hogy mennyi idegeskedéssel jár a törlesztőrészlet előteremtése, rendesen való fizetése. Van lakása, amit biztos nem visz el a végrehajtó, ha beüt a krach. Aztán van egy jón autója, amire nem költ százezreket, ha le akarja műszakiztatni. Szóval, összességében, szerintem igen is gazdag! :)
2008. nov. 11. 12:26
 3/24 anonim ***** válasza:
79%
Kinek mi a gazdag? A csőlakónak ez kánaán lenne. De Bill bácsinak aprópénz.
2008. nov. 11. 13:13
 4/24 anonim ***** válasza:
61%

Ja igen, és nem mindegy, milyen az a ház, mert lehet egy palota, de lehet egy 1 szobás viskó...

És akkor még nem is jöttem azzal a média által közkedvelt dologgal, hogy akik hirtelen nyernek nagy összeget, eleinte nagyon élvezik, meg minden, de egy idő után legtöbbjük visszasüllyed arra a szintre, amiben azelőtt volt, hogy nyert. Úgyhogy ha valaki így szerez lakást és házat, attól még nem biztos, hogy tud bánni a pénzzel.

Másrészt pedig mit ér a vagyon, ha nincs kivel megosztani? Szóval hiába lennék anyagilag gazdag, ha nem lenne kivel megosztani, szegényebbnek érezném magam annál, mint aki kis viskóban él, de boldog családban.

2008. nov. 11. 13:14
 5/24 anonim ***** válasza:
94%

Attol fugg hany eves az illeto, nem mindegy hogy valakinek 30 evesen vannak meg a fent felsoroltak, vagy egy egesz eleten at sikerult ezt megszereznie!

Ha 30 evesen akkor gazdag, ha kesobb akkor nem gazdag szerintem.

2008. nov. 11. 13:27
 6/24 A kérdező kommentje:
én 19 a férjem 22 éves
2008. nov. 11. 15:53
 7/24 A kérdező kommentje:
1 válaszolonak:szerintem akkor ha van háza azmár nagyon jo és az hogy örökölte vagy ő dolgozott meg érte azmár majdnem mindegy hiszen az a lényeg hogyvan háza és nem kölcsönre vette és kész. attol hogy valaki kaja a házat attol még övé az a ház ugyan ugy mintha ö vette volna. persze nem palota házrol beszélek 100nm es ről és persze felvan ujitva megminden .
2008. nov. 11. 16:02
 8/24 anonim ***** válasza:
95%
Kérdező, azért figyelj, nagyapámék a 3 gyereküket nagy szegénység mellett nevelték fel Magyarország egyik kritikus régiójában (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye), anyukám egy szál semmiben ment aztán férjhez, mert semmivel nem tudták támogatni. De mindhárom gyerekükből ember lett és megállt a lábán, és saját kőkemény sok éves munkával tartanak ott, ahol.
2008. nov. 11. 16:27
 9/24 anonim ***** válasza:
96%
Hát, ha ennyi idősen 100nm-es felújított házatok és kocsitok van hitel nélkül az már valami. Ebben az országban szerintem nem sok hasonló korú mondhatja ezt el magáról.
2008. nov. 11. 16:49
 10/24 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat.
2008. nov. 11. 16:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!