Az öregeknek miért csak a munkásember a Jani?
Annyi idős sérteget minket azzal, hogy csak az irodában meresztjük és felvesszük a jó pénzt...
De könyörgöm, elnézést, hogy úgy tanultunk meg úgy dolgozunk, hogy odakerültünk.
"Majd megtudnátok, ha minimálbéren kellene takarítanotok, mint szegény Gizikének 3 állásba".
Ember! Gizike már az általános iskola harmadik osztályában megbukott, egyszerűen ez jutott neki... Jóval példálóznak.
8 órás munkaidőm nagy részében neten böngészek, cikkeket olvasok és ide írogatok. De amikor kellek, szólnak és csinálom a munkám. Ha nem lennék konkrétan a gyártás több fázisa ellehetetlenülne, mert nem tudnának kimenni a termékek, sose kerülhetnének elszállításra és értékesítésre.
A melós Pityuka meg is szakadhatna a gyártásban, akkor sem lenne pénze a cégnek.
Szóval hagyjuk már ezt az irodista-melós ellentétet.
Én nagyon sokat járok az üzembe is, sokszor nyakik bennvagyok a gépekben. Azt elfelejtik a legtöbben, hogy amit a melós megcsinál azt egy "irodista" (nevezzük inkább szellemi dolgozónak) is meg tud csinálni, viszont fordítva ez már nem igaz. Én be tudok állni ládákat pakolni, raklapokat tologatni ide-oda, a melós viszont nem tudja beállítani, beprogramozni esetleg javítani a gyártósori gépeket.
Azért ne felejtsd el utolsó, hogy nem vagy közel sem pótolhatatlan, gondolom a te munkád is legalább ugyanolyan egyszerűséggel megcsinálható akárki által, aki mondjuk egy ideig ott van melletted, figyeli amit csinálsz és el van neki magyarázva.
Igazad van, valóban felesleges ez a fizikai-szellemi melós ellentét, de sok irodista (én is az vagyok) azt hiszi, nélküli megáll az élet a cégnél és a munkája 100 fizikai munkásénál is többet ér.
Fére értés ne essék, nem tartom magam pótolhatatlannak. De nem azért van, hogy a munkaidőm nagy részét nem kell effektív munkával töltenem, mert annyira kevés lenne a feladat, hanem mert már rénézésre, sőt elmondásra tudom mi a hiba oka az esetek többségében és gyorsan tudom javítani.
Egy új embernek valószínűleg minden folyamat sokkal több ideig tartana, és az is sok idő mire belejönne a munkába.
35: A temető pótolhatalan emberekkel van tele.
Fogadjunk, hogy 1 hét alatt találnék a posztodra olyat, aki ugyanúgy be tudná tanulni a te munkádat és 20%-al kevesebbért elvállalná.
Azért, mert ezek a "irodista" munkák betanult munkafolyamatok alkalmazásáról szólnak. Csak te nem a szallag mellet állsz, hanem a légkondis irodában a számítógép előtt.
Semmiféle proaktivitást, kitartást, kockázatvállalást nem igényelnek.
És ezért áll meg jellemzően a legjobban fizetett irodisták fizetése is a nettó 5-600e-nél.
36-os: Te honnét tudod, hogy nekem mi a munkám? És előtted írtam, hogy NEM TARTOM MAGAM PÓTOLHATATLANNAK. Nem tudsz olvasni vagy mi a fos?
"Fogadjunk, hogy 1 hét alatt találnék a posztodra olyat, aki ugyanúgy be tudná tanulni a te munkádat"
Erre is írtam, hogy:
"Egy új embernek valószínűleg minden folyamat sokkal több ideig tartana, és az is sok idő mire belejönne a munkába."
"Azért, mert ezek a "irodista" munkák betanult munkafolyamatok alkalmazásáról szólnak. Csak te nem a szallag mellet állsz, hanem a légkondis irodában a számítógép előtt.
Semmiféle proaktivitást, kitartást, kockázatvállalást nem igényelnek."
Ezt sem sikerült eltalálnod.
Egyrészt a legtöbb dolgot saját magamtól tanultam ki, amit most a cégnél csinálok és az én logikám, az általam kifejlesztett módon működnek.
Nem egy légkondis irodában ülök, az időm 60-70%-át az üzemben töltöm a gyártósorok mellett...
"proaktivitás" gyűlölöm ezt a szót, tipikus semmitmondó kamu szöveg része. Igazi bullshit...
Sztem az 1. meg is válaszolta a kérdést.
Az idős emberek a szociban úgy nőttek fel, hogy csak az munka, amikor izzadt férfiak nehéz dolgokat emelnek/ kapálnak és csöpög róluk az izzadság.
Önmagában nem is az a baj, hogy nem értik, milyen egy irodai, hanem hogy beszólogatnak, lekicsinylően beszélnek olyan dolgokról, amikről halvány fogalmuk sincs.
"Ember! Gizike már az általános iskola harmadik osztályában megbukott, egyszerűen ez jutott neki"
egyébként ebben tényleg az a poén, hogy nem fogják fel, hogy a Gizikék, Janik nem beszéltek idegen nyelveket, nem értettek igazán semmihez.
Mint amikor ismerősöm idős rokonai nem értették, hogy miért nem elégszik meg gyári munkával, mint ők. ja az, h velük ellentétben perfekt volt angolból meg jól értett a szgéphez, az mellékes.
Sztem azt sem értik, hogy most külföldön sokszorosát keresi az ő fizetésüknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!