Melyik lenne az első, ha csak egyet választhatok? Nyelvvizsga vagy szemműtét?
Jelenleg munkanélküli vagyok, viszont szüleimmel élek, és van tartalékom (500.000 Ft, + sportfogadási számlán 300.000 amit néhány tízezerrel gyarapítok havonta, nyilván nem ebből akarok megélni csak azért írtam ha ég a ház onnan is letudok venni)
Szóval ha én a jelenlegi életszínvonalat tartom, ez év végéig kitudom bekkelni. + jöhet álláskereső segély is, mert 2 évet folyamatosan dolgoztam.
Viszont ahogy letettem a záróvizsgát egyetemen egyből mentem utána melózni, így nincs meg a nyelvvizsgám.
Sajnos munka mellett nem tudtam letenni. Heti 1-2 tanulással évekig tartana. Nincs sok energiám. Vashiányos vagyok.
El is terveztem, hogy 3 hónap múlva megyek írásbelire, aztán szóbelire.
Szeretném letudni ezt az egészet.
Viszont így a pénzemet nem tudom elkölteni, ami a mindennapokban nem zavar. De én meg akartam műttetni a szememet. Amivel hosszú távon 500-600 ezret biztos megspórolok 40 éves koromig. És itt ugye valami 99:1 % az esélye a sikerre?
Nyelvvizsgára meg lehetetlen megmondani, keveseknek sikerül elsőre. Lehet elmegy fél évem. És sok pénzem és ugyanott leszek mint most. Ha sikerül akkor meg letudom egy életre. De ha most nem tudom letenni, úgy hogy van időm + pénzem is, + még viszonylag fiatal is vagyok akkor soha az életben nem fog sikerülni :/
27 F
Nyilván nyelvvizsga. Most a pénzedet és energiádat a fejlődésbe, előrehaladásba fektesd. Majd ha az rendben van, akkor fizess a kényelmedért.
500-600 szerintem sok, én 50-ért veszek egy-egy divatos szemüveget, ami bírja 3-5 évig. Tehát az a 600 megoldható 200-ból szerintem, ami jóval kevesebb, mint a műtét. Persze lehet jóval drágábban szemüveget venni, csak ne ezzel próbáld nyugtatni magad.
A második részhez tenném hozzá, hogy nekem 6,5 dioptriás a szemüvegem és nem látszódik rendesen az arcom oldalt.
Valamint sportolok és oda mindenképpen kell k.lencse.
Viszont az első mondatod teljesen logikus.
Mi a töknek bszkuráltatja valaki a szemét mikor nincs is szükség rá, ráadásul csak azért, hogy szros 500-600 ezer forintot spóroljon meg 13 ÉV(!!!) alatt...?
Én akkor feküdnék vele a kés alá, ha mondjuk szürkehályogom lenne vagy már szódásüvegaljakat kéne hordani (hogy legalább vagy 5-10 dioptriát visszavegyenek). De kontaktlencsével még talán az is tűrhető.
Egy ismerősöm egyetem alatt megcsináltatta, nemrég találkoztam vele, már megint szemüveget hord. Sok értelme volt...
Szerintem sem éri meg a szemműtét, túl nagy a kockázat.
Viszont internetről nagyon érdemes szemüveget venni, adott esetben töredék az ára mintha egy elkényeztetett optikusnál vennéd.
netről hogyan tudok rendelni szemüveget?
mert nekem van ilyen receptem (nem biztos ez a jó szó rá) a szemorvostól. ezt viszem az optikába is.
az orvos csak doktor...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!