Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Egyes emberek, akik nem rossz...

Egyes emberek, akik nem rossz képességűek, anyagilag is megengedhetnék, miért nem tanulnak?

Figyelt kérdés

A múltkor volt gimnáziumi osztálytalálkozó.

Több volt osztálytársam, akik jó képességűek voltak, jártak például matek faktra, nem tanultak tovább, pedig nem voltak szegények,hogy ne engedhessék meg az egyetemet.

Az egyik lány például egy élelmiszeripari gyárban betanított munkás, műszakba jár.

Ő mondta nekem, hogy nekem milyen jó, mert irodában dolgozok, meg jó pozícióban és"úri helyem van", ő hogy utál gyárban dolgozni meg korán kelni.....stb

A csaj matek faktos volt, mint én,viszont ő jobb képességekkel rendelkezett nálam.Egy gazdasági vagy egy műszaki képzést simán eltudott volna végezni.

Vidéken, még itt a jobb régióban is, ha nincs diplomád, ha nincs hátszeled,ha nem vállalkozói családból származol, akkor marad a sori robotmunka.

Ehhez sokan tudtunk alkalmazkodni, hiszen a környékbeli felsőoktatási intézményeknél nincs hiány hallgatókból.Minden évben sok műszaki és gazdasági diplomát osztanak ki.

2019. ápr. 12. 10:31
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Nem állítottam, hogy a műszaki szakokra nehéz bekerülni, sőt ezekre a helyekre kifejezetten könnyű a bejutás. Átlagos érettségi eredménnyel is simán megvan. Bennmaradni és elvégezni a kihívás!
2019. ápr. 15. 08:45
 12/12 anonim ***** válasza:

Nagyon nagy felelőssége van a szülőnek.

17-18 évesen egy fiatal még gyerek, ha a szülő nem terelgeti, irányítgatja (tisztelet a kivételnek), akkor a gyerek tud hozni rossz döntést.

Nálam hasonló volt a helyzet, nálam az első helyeken a magam által választott egyetemek voltak, de anyám beíratott velem utolsó helyre egy vidéki büfészakot, hogy nehogymár az legyen, hogy sehova nem vesznek fel.

Naná, hogy az utolsónak beírt büfészakra vettek fel.

Idáig nincs is gond, de itt jön a szülői felelősség. Itt kellett volna azt mondania, hogy OK, akkor most várjunk 1 évet, tanulj, készülj sokat és jövőre újra felvételizel.

Mi történt volna ha nem 23, hanem 24 évesen lesz egy erős, piacképes diplomám? Semmi.

Így meg lett 21 évesen egy kalap sz.rt nem érő diplomám.

2019. máj. 13. 10:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!