Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Egyes emberek, akik nem rossz...

Egyes emberek, akik nem rossz képességűek, anyagilag is megengedhetnék, miért nem tanulnak?

Figyelt kérdés

A múltkor volt gimnáziumi osztálytalálkozó.

Több volt osztálytársam, akik jó képességűek voltak, jártak például matek faktra, nem tanultak tovább, pedig nem voltak szegények,hogy ne engedhessék meg az egyetemet.

Az egyik lány például egy élelmiszeripari gyárban betanított munkás, műszakba jár.

Ő mondta nekem, hogy nekem milyen jó, mert irodában dolgozok, meg jó pozícióban és"úri helyem van", ő hogy utál gyárban dolgozni meg korán kelni.....stb

A csaj matek faktos volt, mint én,viszont ő jobb képességekkel rendelkezett nálam.Egy gazdasági vagy egy műszaki képzést simán eltudott volna végezni.

Vidéken, még itt a jobb régióban is, ha nincs diplomád, ha nincs hátszeled,ha nem vállalkozói családból származol, akkor marad a sori robotmunka.

Ehhez sokan tudtunk alkalmazkodni, hiszen a környékbeli felsőoktatási intézményeknél nincs hiány hallgatókból.Minden évben sok műszaki és gazdasági diplomát osztanak ki.

2019. ápr. 12. 10:31
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
58%
Én sem értem,ott a lehetősège de nem használja ki,szerintem gàz.
2019. ápr. 12. 10:33
 2/12 anonim ***** válasza:
29%

És te miből gondolod, hogy ott a lehetőség?

Honnét tudod, hogy anyagilag megengedhetik?

Honnét tudod, hogy jó képességüek? Egyáltalán mi számít jó képességnek?

Amiből én jó voltam középsuliban csináltam is egy diplomát, de mindenhol csak "büfészaknak" titulálják a képzést, és valóban semmit sem ér. Pedig abból a tárgyból elég penge voltam (nem csak abból az egyből).

Az egyetemet nagyon utáltam, szenvedtem, mert közben rájöttem, hogy semmit nem ér az egész. 4 évig tartott elvégezni. Na megérte? Nem igazán...

Mostani munkahelyemen simán felvettek volna érettségivel is, és lenne +4 évnyi munkaviszonyom +4 évnyi félretett pénzem. Sokkal többre mennék vele, mint a szar képzéssel amit elvégeztem.

És most ne jöjjön senki azzal, hogy a matek meg más tárgyak többet érnek, mert ez sem igaz.

Lehet, hogy valaki jó matekból, fizikából, de ettől függetlenül totál nem érdekli mondjuk a pénzügyi, közgazdasági, mérnöki pálya...

2019. ápr. 12. 10:40
 3/12 anonim ***** válasza:
70%

Pedig a matek meg nyelvek ezek èrnek csak valamit a többi kuka.

Jò talàn töri mert joghox ez kell,de amùgy lòpucu.

Ha nem èrdekli akkor fogadja el,hogy marad a gyàr meg sorimelò.

2019. ápr. 12. 10:43
 4/12 A kérdező kommentje:

Kedves Második,

az élet nem kívánságműsor.Én sem rajongtam a választott egyetemi szakomért.De tudtam, hogy jól lehet vele keresni és emberszámba vesznek,nem kell műszakba járni.

2019. ápr. 12. 10:48
 5/12 anonim ***** válasza:
52%

Így van kérdező ez nem dévényi Tibi bácsi műsőra nem azt kell tanulni amit szeretsz csak hanem amire van kereslet,ugyanezt tettem,eleinte szenvedtem az egyetemmel de tudtam ha magas életszínvonalon akarok élni és nem műszakba járni aztán haza a panelba akkor progmatra kell menjek,erőszakkal csináltam.

Aztán megszerettem főleg amikor senior mérnök lettem és a kaptam az utalásom na az mindent felülírt. :)

2019. ápr. 12. 10:51
 6/12 anonim ***** válasza:
78%
Nem tudom ez milyen gimnázium lehetett, de nálunk - szintén "vidék" a 34 főből akivel együtt végeztem, 33-an tovább tanultak. Gyári robot munkán nincs senki. Fele-fele arányban mentek az emberek Budapestre és Debrecenbe tovább tanulni, illetve néhányan Miskolc+Szeged. A többség sikeres és elégedett életet él.
2019. ápr. 12. 11:03
 7/12 anonim ***** válasza:
58%

Azért ahhoz kell a megfelelő családi háttér, hogy valaki továbbtanuljon.

Szóval az a lehetőség. Azért az iskolába járás sem könnyű.

Én szakmunkás végzettséggel nem is gondolkoztam továbbtanuláson, nem volt hátterem. Érettségim is kb azért lett, mert nappalin elvégeztem, addig is kaptam az árvaellátást...

Amikor férjhez mentem, és gyereket szültem, akkor végeztem el egy OKJ-t. De ehhez kellett a férjem támogatása.

SZóval ne gondold, hogy csak az elhatározás hiányzik az emberekből, akik nem tanulnak tovább...

2019. ápr. 12. 11:34
 8/12 anonim ***** válasza:
50%

"az élet nem kívánságműsor.Én sem rajongtam a választott egyetemi szakomért.De tudtam, hogy jól lehet vele keresni és emberszámba vesznek,nem kell műszakba járni."

Aha mert ez csak így meg. Az ember VÁLASZT egy egyetemi szakot és oda megy...

Tudtommal még mindig van FELVÉTELI, PONTHATÁROK és a felvételinek tantárgyi követelményei vannak!

Ahhoz, hogy olyan szakot válassz, ami szerintetek "ér is valamit" már előre (14 éves kortól kezdve, de inkább korábbról), készülni kell a szükséges tantárgyakra...

Szóval ez már jóval az egyetem előtt eldől.

Persze utólag is lehet tanulni, képezni magunkat, de mégis csak jobb, ha nem pazarol el az ember X évet a fiatalkorából...

Azt azért meg ne várja el már senki, hogy egy 14 éves GYEREK tudja előre, hogy ő majd mérnökinformatikusnak megy egyetemen mert 10 év múlva az nagyon keresett lesz.

Ezért szokták azt mondani, hogy a legfontosabb, hogy az ember megtalálja azt amit szívből szeretne csinálni, ami igazán érdekli, az anyagi dolgok csak a "mellékahtásai" lesznek ennek (vagy nem).

Nekem nagyo nso kosztálytársam ment mérnöki, informatikai területre neves egyetemkre, olyanok is akiknek abszolút nem volt egyikhez sem affinitása. A legtöbbjük az első évben kibukott/ magától abbahagyta, akik elvégezték, azoknak is jóval a képzési időn túl sikerült csak (3 helyett 6-7 év BSc).

Szóva la világ nem ennyire fekete fehér.

2019. ápr. 12. 12:34
 9/12 anonim ***** válasza:
78%

Mert kifogást keresnek a megoldás helyett.

Én is Diákhitelt vettem fel, és az ösztöndíjamból éltem mellette + napi 1,5 órát jártam be az egyetemre, mert albérletre sem futotta.

2019. ápr. 12. 17:05
 10/12 anonim ***** válasza:

"Lehet, hogy valaki jó matekból, fizikából, de ettől függetlenül totál nem érdekli mondjuk a pénzügyi, közgazdasági, mérnöki pálya..."

Aha, és a sor mellett állni az kinek érdekes? Nem jobb egy légkondicionált, kényelmes irodában olyat csinálni amit annyira nem szeretsz, de 2-3x annyi pénzért?

Azt meg hagyjuk már, hogy műszaki szakokra bekerülni nehéz. Olyan alacsonyak a ponthatárok, hogy akiknek ez lehetetlen feladatnak tűnik, az inkább gondolkozzon egy jó szakmában. Egyáltalán nem baj ha nem megy mindeki egyetemre, lehet anélkül is tisztességesen keresni.

2019. ápr. 13. 01:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!