Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ismertek-e programozó nőt?...

Ismertek-e programozó nőt? Furcsa ha egy lány webfejlesztő?

Figyelt kérdés

Néha rosszul érzem magam mikor ismerősökkel, rokonokkal találkozom, beszélgetünk és megkérdezik, hogy mivel foglalkozom, akkor mondom nekik, hogy programozok és olyan furán néznek rám, általában abszolút nem is tudnak hozzászólni. Aztán csönd következik, amíg valamelyönk nem dob fel másik témát. Ilyenkor egy kicsit feszélyezettnek érzem a helyzetet. Otthon tanultam ezt, nem iskolában. 100%ban otthonról dolgozom. Nem tudom milyen arányban vannak nők ezen a pályán, de ezek szerint nem sokan, én egyáltalán nem is ismerek nő programozót magamon kívül, bár férfit se túl sokat 😊 Szerintetek is furcsa ha egy lány webfejlesztő? Vagy nem értem miért néznek ezért így rám.

23/L

2019. ápr. 11. 15:12
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
90%

"Otthon tanultam ezt, nem iskolában. 100%ban otthonról dolgozom."

Pont így vagyok, csak férfiként. Pacsi! :D Szerintem nem fura amúgy. Exem is tök ügyes volt benne, amikor együtt voltunk, tanítgattam.

2019. ápr. 11. 15:16
 2/15 anonim ***** válasza:
Ismerek olyat, aki most állt neki és veled egyidős, szóval, egyre több lányt érdekli ez a tendencia.
2019. ápr. 11. 15:18
 3/15 anonim ***** válasza:
Szoftverfejlesztő vagyok, itt csak az irodavezető és a munkaszervező nő. Egyetemen voltak azért páran, de nem sok. Olyat én se ismerek aki ezzel is foglalkozik. De nem vagyok az a fajta, aki a neme alapján ítél meg bárkit, ha jó vagy és tehetséges, végezz el egy gyors OKJt és várunk a munkaerőpiacon. Hiány van jó, tehetséges programozókból. Diplomát se kérnek általaban.
2019. ápr. 11. 15:22
 4/15 anonim ***** válasza:

"végezz el egy gyors OKJt és várunk a munkaerőpiacon"

Miért kéne elvégeznie bármit? Nincs szakirányú végzettségem és másfél éve egy külföldi cégnél dolgozom távmunkában...

2019. ápr. 11. 15:30
 5/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat! Végülis akár furcsa akár nem, már nem mennék el más irányban, mert már nagyon megtaláltam benne a helyem. Ez az a szakma szerintem, ha valaki kipróbálja tuti szeretni fogja.
2019. ápr. 11. 15:35
 6/15 anonim ***** válasza:

2:

Inkább a pénz érdekli őket de amúgy a többi helytálló.

Egyébként nincs vele semmi probléma, nem fizikai munka, szal.

2019. ápr. 11. 15:44
 7/15 anonim ***** válasza:
Szoftverfejlesztő vagyok és keveset ismerek. Konkrétan az itteni 20 fős irodában is 1 db van. Elég frusztráló is tud lenni, hogy nincs meg az egyensúly.
2019. ápr. 11. 16:41
 8/15 anonim ***** válasza:
Szerintem király vagy. Honnan tanultad otthon? (első válaszolót is kérdezem). Netes tanfolyamokból?
2019. ápr. 12. 00:33
 9/15 anonim ***** válasza:
Ismerek, egyik legjobb fejlesztő nálunk.
2019. ápr. 12. 00:40
 10/15 A kérdező kommentje:
A neten rengeteg tananyag van, aki akar simán ingyen megtanulhat, én Google és Youtube segítségével tanultam. Annyi, hogy nem árt egy kis angol tudás is, mert magyarul kevesebb anyag van, de még úgy is van. Én az angolt is közben tanultam, mert még alapszinten sem tudtam, és most is folyamatosan tanulom. Szerintem az nagyon kell hozzá. Napi szinten sokat googlezok a fejlesztésből kifolyólag de magyarul nagyon kevés dolog van fenn, főleg ha valami speciálisabb dologra keresek rá.
2019. ápr. 12. 07:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!