Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A kecskeméti Merci gyárban...

A kecskeméti Merci gyárban miért keveslik a fizetést a betanított munkások szerintetek?

Figyelt kérdés
Ismerősök dolgoznak ott és az összes kevesli a 250 ezres fizetést.Kicsit viccesnek találom ugyanis betanított munkát végeznek, nem szakmunkások.Felelősséggük se sok van.Itt a környékben 100-150 ezres fizetések vannak, nah az kevés az biztos.

2019. ápr. 11. 12:56
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
42%
Nem sok a 250? Mennyit kéne keresnie egy betanított munkásnak? 500? 750? Milliót? Aztán mire fel? Van valami különleges képessége ami ezt indokolja? Pótolhatatlan a munkája? Nem. Akkor mire fel kevés?
2019. ápr. 12. 09:08
 12/16 anonim ***** válasza:
73%
Minimum 500at
2019. ápr. 12. 09:09
 13/16 anonim válasza:
100%

“74% os nem fogják elővenni a sori munkás Kiss Pistát, hogy szarul van az autó megcsinálva egy balesetnél, hagyjuk már.“

Igen, képzeld, előveszik a Kiss Pistát. Gyárban dolgozom és tudom, hogy ha vevői reklamáció van akkor egészen az operátorig visszamenőleg büntetnek mindenkit akinek köze volt a hibás termék legyártásában.

A fenti kérdésedre pedig a válaszom (és minden fújjogónak), hogy megérdemlik, SŐT.

1: A gyári dolgozók tönkreteszik a szervezetüket az anyagcseréjüket, a bioháztartásukat a többszakos, akár folyamatos műszakrendel.

2: Minden nagy gyárban olyan veszélyes anyagok vannak amik szintén ártalmasak

3: A szabadidőd mindig máshogy esik, így hivatalos ügyeket, rokonokat, barátokat nem olyan egyszerű megoldani.

4: A gyári munka rendkvül lélekgyilkos, kiölik belőled a személyiségedet, droiddá avanzsálnak.

5: 8 vagy 12 óra munka mellett akár könnyű (azért egy helyben állni ennyi időn keresztül sem könnyű) akár nehéz fizikai munkát végzel az egyszeri 15-20 perc (12 óránál több, de az sem kárpótol) szünet édes kevés.

És még lehetne sorolni, de sosem érnék a végére.

Tudom, az embernek van választása. Tudom, jön a kérdés : Miért nem tanultál?

De nem mindenkinek adatott meg rá a lehetőség és az még nem azt jelenti, hogy le kell néznünk a másikat, a munkáját.

Amíg egyesek éjszakánként alszanak, élvezik a vasárnapi ebédet, mások robotolnak egy szürke, hangos, büdös gyárban. Az életükből pedig éveket vesztenek. Megérdemlik a Mercedes dolgozók is a pénzüket, még többet is. És ne feledje senki, hogy először az ilyen multicégeknél lehet magasabb bért kiharcolni, ezután fejlődik minden más szektorban, hogy tartani tudják a versenyképes piacot. Tehát, ha egy Mercedes béreket emel, az mindenkinek jó.

2019. máj. 14. 10:24
 14/16 anonim ***** válasza:

Utolso valaszolonak igaza.

Amugy tenyleg nem sok penz azert a munkaert.

Elmondom miert.

A mai operatori, vagyis inkabb gepkezeloi munka mar a szakmaisag fele halad. Vannak olyan “betanitott” folyamatok, amit minimum 1-1.5 ev megtanulni. Dolgoztam ilyen helyen.

A felelosseg is egyre nagyobb. Aztan sok helyen kiszurjak az ember szemet 180-200.000 ft-al folyamatos muszakban.

A kecskemeti mercedesnek beleferne meg a netto 500-as fizu is az operatornak, plusz cafeteria, stb. Ket muszakra, szabad hetvegevel, ejszaka nelkul, 8 oraban.

Komplett autot, Mercedes CLA, megvan a teljes gyartasi koltseg 500.000 ft-bol, plusz adok. Aztan a kocsit nem 5 millioert adjak el. Nem irhatom le, hogy honnan tudom. Nem celom ferditeni! Csak lassak sokan, hogy mennyire kihasznaljak az embereket a felso tizezer es ezek cegeik.

Minden tiszteletem az ott dolgozoknak. Addig kene sztrajkolni, ameddig el nem ernek a netto 500-as fizut, plusz juttatasok.

Az is tevhit, hogy eltakarodnanak a cegek! A hatalmon levoknek nem erdeke, hogy polgarhaboru legyen. Abba ok is belebuknanak. Igy kilehetne kenyszeriteni sok mindent. Maskepp viszont mar nem.

Szoval! Minden tiszteletem az ott dolgozoknak es kitartast kivanok neki!

2019. júl. 25. 00:51
 15/16 anonim ***** válasza:
Azért jönnek ide ezek a gyárak, mert itt fillérekért dolgoztathatják a népet a fideszmaffia hathatós közreműködésével. És ezért játékpénz értékű a forint is, mert a fideszmaffia elintézi, hogy gyenge legyen a forint, hogy a német, kínai stb. külföldi cégeknek még kevesebbe kerüljön a magar csicskák bérezése.
2023. jan. 4. 17:30
 16/16 anonim válasza:
Kedves 11- es. Nincs olyan hogy pótolhatatlan! Mindenki munkája pótolható. Amúgy meg ha Németországban ennek az összegnek a 3.5-4 szeresét keresik meg az ottani dolgozók. Úgy hogy minden csak viszonylagos.
2023. febr. 22. 05:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!