Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mégis hogy az életbe lehet...

Mégis hogy az életbe lehet munkát találni a szakmádban ha nincs 3 év tapasztalatod?

Figyelt kérdés
Csak érdekel, hogy aki a szakmájával helyezkedett el (mostanában), nektek mennyire volt könnyű? Engem állandóan viszsautasítanak, mert nincs 2-3 év tapasztalatom. Ja és juniorként. Utolsónál már megkérdeztem, hogy mégis hogy legyen tapasztalatom, ha sehova se vesznek fel tapasztalat nélkül? Csak néztek mint a birkák, hogy ez nem az ő dolguk. Egyszerűen szomorú, hogy amit szeretek csinálni, azzal nem lehet elhelyezkedni. (webdesigner vagyok ui/ux szakirányban)

2019. ápr. 5. 14:49
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Tudom, hogy nem jártál egyetemre, épp ezért rossz ez így. Annyit tudok tippként adni, hogy csinálj sok-sok weboldalt referenciának, akár ingyen. Tágabb ismerősi körben csak van egy-két embernek valamilyen vállalkozása, amihez jól jönne egy weboldal.
2019. ápr. 8. 14:50
 12/14 A kérdező kommentje:
Köszi, megpróbálom :)
2019. ápr. 17. 13:20
 13/14 anonim ***** válasza:

Pontosan ugyan ezt teszem fel magamnak nap mint nap. Mindenhova kell minimum 1 év, de általában 2-5 év munkatapasztalat. De tényleg mindenhova. De abba már senki sem gondol bele, hogy ha mindenhova munkatapasztalat kell, akkor hogy szerezzek munkát a tapasztalthoz.

Ez ilyen furcsa körforgás. Szeretnél munkát, de tapasztalat kell. Ha nincs tapasztalatod nem vesznek fel. De ha nem vesznek fel nem lesz tapasztalatod.

Tényleg nem értem, hogy milyen módon gondolják ezt. Ha sehol sem adnak lehetőséget, akkor honnan szüljön az ember munkatapasztalatot.

Egy vicces történet. Egyetlen egy helyet találtam, ahová nem kellett munkatapasztalat. (bár attól függetlenül ugyan úgy elküldtem mindenhova az önéletrajzomat, hátha). Aztán, erről a bizonyos helyről kaptam egy olyan értesítést, hogy sajnálatos módon nem tudnak alkalmazni, mert nincs tapasztalatom. Ez tényleg vicces már, mert a hirdetésben ki volt emelve, hogy nem kell tapasztalat.

Magyarország ebből a szempontból egyszerűen behalás. Más országban még egy gyerek is talál munkát, itt meg az érettségimmel és a végzettségeimmel semmire sem megyek, mert nem tudok honnan munkatapasztalatot szerezni.

2019. ápr. 17. 15:23
 14/14 A kérdező kommentje:
Elég szomorú, hogy az ember sokat gürizik és mégsem tud elhelyezkdeni a szakmájában. Persze lehet, hogy ha egyetemezel, akkor gyakornoknak el tudsz menni, de azoknak meg vagy alig-vagy semmit nem fizetnek, és legyél ott 1-2 évig, aztán talán felvesznek valahova. Aztán vannak azok, mint pl én, akik nem tudják finanszírozni az egyetemet. Mindegy hát, mit tud az ember csinálni...
2019. ápr. 18. 20:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!