Mégis hogy az életbe lehet munkát találni a szakmádban ha nincs 3 év tapasztalatod?
Pontosan ugyan ezt teszem fel magamnak nap mint nap. Mindenhova kell minimum 1 év, de általában 2-5 év munkatapasztalat. De tényleg mindenhova. De abba már senki sem gondol bele, hogy ha mindenhova munkatapasztalat kell, akkor hogy szerezzek munkát a tapasztalthoz.
Ez ilyen furcsa körforgás. Szeretnél munkát, de tapasztalat kell. Ha nincs tapasztalatod nem vesznek fel. De ha nem vesznek fel nem lesz tapasztalatod.
Tényleg nem értem, hogy milyen módon gondolják ezt. Ha sehol sem adnak lehetőséget, akkor honnan szüljön az ember munkatapasztalatot.
Egy vicces történet. Egyetlen egy helyet találtam, ahová nem kellett munkatapasztalat. (bár attól függetlenül ugyan úgy elküldtem mindenhova az önéletrajzomat, hátha). Aztán, erről a bizonyos helyről kaptam egy olyan értesítést, hogy sajnálatos módon nem tudnak alkalmazni, mert nincs tapasztalatom. Ez tényleg vicces már, mert a hirdetésben ki volt emelve, hogy nem kell tapasztalat.
Magyarország ebből a szempontból egyszerűen behalás. Más országban még egy gyerek is talál munkát, itt meg az érettségimmel és a végzettségeimmel semmire sem megyek, mert nem tudok honnan munkatapasztalatot szerezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!