Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mégis hogy az életbe lehet...

Mégis hogy az életbe lehet munkát találni a szakmádban ha nincs 3 év tapasztalatod?

Figyelt kérdés
Csak érdekel, hogy aki a szakmájával helyezkedett el (mostanában), nektek mennyire volt könnyű? Engem állandóan viszsautasítanak, mert nincs 2-3 év tapasztalatom. Ja és juniorként. Utolsónál már megkérdeztem, hogy mégis hogy legyen tapasztalatom, ha sehova se vesznek fel tapasztalat nélkül? Csak néztek mint a birkák, hogy ez nem az ő dolguk. Egyszerűen szomorú, hogy amit szeretek csinálni, azzal nem lehet elhelyezkedni. (webdesigner vagyok ui/ux szakirányban)

2019. ápr. 5. 14:49
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
70%

"webdesigner vagyok ui/ux szakirányban"

Ez tipikusan olyan szakma, ahol nem kell munkaviszony a tapasztalat megszerzéséhez. Én szoftverfejlesztő vagyok, saját alkalmazásokat/weboldalakat csináltam, és első állásként felvettek seniorként, mert annyira jó voltam.

2019. ápr. 5. 14:54
 2/14 anonim ***** válasza:
35%
Szerintem sokan vagyunk ezzel így.Ezt talán attól kellene megkérdezni aki kitalálta ezt 2-3 éves dolgot,szerintem mást is érdekelne, ennek nincs realitás alapja.
2019. ápr. 5. 14:56
 3/14 anonim ***** válasza:
61%

1. jól mondja.

A cégeket csak a tapasztalat érdekli.

Miért nem mentél el gyakornoknak?

Miért nem kerestél kooperatívos helyet?

Ezer meg ezer lehetőséged lehetett volna,ahogy első is csinálta.

Otthon kellett volna gyakorolni meg képezned magad és elmenni gyakornoknak heti 20-30 órában.

2019. ápr. 5. 15:00
 4/14 anonim ***** válasza:
69%
A cégeket csak a gyakorlat érdekli. Én emiatt gyakorlatoztam egyetem mellett tök ingyen, de megérte mert volt bőven mit írnom az önéletrajzomba. 1 hónappal végzés után már volt munkám pedig tipikusan olyan szakmában vagyok, ahol kell a gyakorlat. Persze ez áldozatokkal járt és ingyen volt, de valami valamiért.
2019. ápr. 5. 15:10
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Junior pozíció 1-2 év tapasztalatot jelent. 0 tapasztalattal gyakornoki állást keress.
2019. ápr. 5. 15:32
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem pályakezdőkent 150 megpályázott állásból egy hely hívott vissza, ennek már 3,5 éve, azóta is ott dolgozom, legjobb döntés volt!
2019. ápr. 5. 17:17
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Építőiparban gyakornoknak jelentkeztem, felvettek, eleinte úgy indult, hogy 2-3 hónapra, de mondtam, hogy szívesen maradok a projekt végéig. Így is lett, gyakorlatilag lett 1 év tapasztalatom éles helyzetben, teljes értékű munkatársként a végére. Ezzel már tudtam jelentkezni a jelenlegi munkahelyemre. Most vagyok ott 3-ik éve, már elég jó önéletrajzot össze tudnék írni.
2019. ápr. 5. 21:37
 8/14 Estádio de Felchút ***** válasza:
100%

Hát ez sajnos tényleg olyan terület, ahol a tudás, és a tapasztalat számít.

Ha megszerzed azt a 2-3 évet, utána viszont sokkal könnyebb lesz, 5-10 év tapasztalattal meg te fogod elküldeni a cégeket interjún a kurwä anyjukba, ha nem jól beszélnek. Fordul itt a kocka, de az elején nagyon nehéz.

2019. ápr. 5. 21:41
 9/14 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy a szakma neve alapján van egy OKJ-d egy olyan területen, ahol szinte mindenki diplomás. Azért a webdesign neme egy olyan terület, ahol munkaerő hiány lenne.

Mindenesetre én úgy hidaltam át a szakmai tapasztalat hiányát, hogy egyetem alatt gyakornokként dolgoztam évekig, és mire végeztem gyakorlatilag már volt munkatapasztalatom.

2019. ápr. 7. 22:44
 10/14 A kérdező kommentje:
Azt mondjátok egyetemen elmentetek gyakornoknak, de én nem jártam egyetemre, nem volt rá anyagilag pénzem (felvettek de fizetősre). Én művészeti középiskolában tanultam anno grafikusként, és ott a webdesignert szerettem meg nagyon. Grafikusként dolgoztam, de úgy látszik ez nem számít tapasztalatnak ha webdesigner szeretnék lenni, pedig még egy állásinterjún mondták, hogy tetszik nekik amit csinálok. Aztán kérdezték, hogy hol dolgoztam eddig, milyen cégeknél, és milyen honlapokat. Akkor mondtam, hogy cégnél grafikusként dolgoztam. Szóval ja, nagy pech :( de azért nem adom fel...
2019. ápr. 8. 11:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!