Ha május 30-31-re szabadság kell nekem a munkahelyen, akkor kb azt mikor érdemes jelezni? Gondolom még korai, addig még ezerszer elfelejti
Jogszabály alapján előtte 15 nappal "kérvényezni" kell.
Én most olyan cégnél dolgozom, ahol így működik, és írásban kell kérni.
Előtte olyan cégnél dolgoztam, ahol akár előtte való nap megbeszéltem a főnökkel, hogy tudok menni másnap szabira vagy sem. Semmiféle papírt nem kellett kitölteni hozzá, mindenki tette enélkül is a dolgát. Vita soha nem volt.
Munkahelytől függ.
Nekem elég, ha előző nap szólok.
Dolgoztam olyan helyen, ahol novemberben le kellett adni a következő évi szabadságtervezetet.
Ha már most tudod, hogy akkorra tutira kell a szabadság, nyugodtan szólj már most. Jó eséllyel, ha két hét múlva más is jelentkezik ugyanakkorra, akkor téged engednek el. Én amint biztosra tudom, már szoktam jelezni. Pont a héten szóltam, hogy júniusban kell majd egy nap. Inkább túl korán szólj, mint túl későn.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!