Éves bérnövekedés 10% felett legalább 3 éve vagyis jó 30 %-ot nőttek a bérek? Ti ezt észrevettétek?
Azt olvasom a szakértők közgazdászok elemzők stb egybehangzóan állítják nagyon durva bérnövekedés volt hazánkban az elmúlt években éves szinten 10% vagy felette és ez legalább 3 éve tart, vagyis mostanra jó 30%-ot nőttek a bérek a 3 évvel ezelőttihez képest.
Ti ezt észrevettétek?
Mert legyen csak a fele igaz annak amit mondanak akkor is 15% növekedés. Az már valami LENNE ha igaz lenne.
Ti ezt észrevettétek?
mert az én bérem az elmúlt években (nem 3 év hanem több) mondjuk egy fillérrel se nőtt, nem 30%-kal.
„Mellette meg megduplázódott vagy triplázódott a zöldség, gyümölcs és sok más cikk ára, a lakásokról, használtautókról nem is beszélve.
Így meg aztán pláne nem égi áldás hanem makrogazdasági „
Érdekes amikor én PONT UGYANEZT vetettem fel korábbna itt letrolloztak és kioktattak hogy egyéni szoc probléma mi mennyibe kerül mi mennyivel emelkedik a munkáltatóra ez nem tartozik. Nem érdekes hogy egekben az ingatlanár és bérlés, hogy infláció, hogy nő az élelmiszerár a rezsi a benzin a ruha a cipő, hogy nő a bérszínvonal-ez mind nem érdekes így szólt a kioktatás. Mert hogy mennyi a kenyér a boltban ma és mennyi volt 3 éve az nem a munkáltatóra tartozik miért is emelne ezért bért.
És én akkor is megkérdeztem és most is: ha a megélhetés költsége emelkedik de a fizetésem meg semmit, akkor ez nem elég indok a béremelésre???
Erre jött a duma hogy NEM!!
Most akkor indok vagy nem indok? Döntsük már el!
" szétröhögöm magam :D"
Értelmes reakció képességének hiányában az is megteszi.
"Azzal honoroljak hogy nem zavarnak el"
Aztán miért nem küldenek el? Hát ha van jobb munkaerő.... uygebár? Akkor el kell küldeni. MOndjuk megnézem ki megy el nekik manapság nettó 120-ért (se) melózni Pesten, de hátha... akkor miért is nem vagyok elküldve?
1,5 éve dolgozom a jelenlegi munkahelyemen és ez idő alatt 3-szor változott a bérem. Az első két esetben nőtt, a harmadikban a munkaköröm lett papíron más, így azért keresek többet. Igaz, a munkaidőm is nőtt valamennyivel (jelenleg szombatonként is be kell(ene) járni).
Szóval igen, nőttek a bérek. Viszont az árak sokkal durvábban és aránytalanabb mértékben! Főleg a lakhatás költségei ugrottak meg brutálisan!
2014-ben még 4 millióért tudtunk venni egy lakótelepi lakást itt a városban, ma 3-szor annyiba kerül. A fizetések viszont papíron csak 30%-ot nőttek és itt is nagy a szórás. Van akinek ennyit sem, van akinek a többszörösét.
Egyébént meg az, hogy mennyit nő a bérszínvonal egy országban gyakorlatilag semmit sem jelent önmagában.
Pl.: ha 200% lenne az infláció, akkor a bérek is brutálisan nőnének, csak éppen ugyanúgy semmit nem érne ez a növekedés.
„e a sok baromságra, amit hónapok óta idehánysz te szellemi toprongy? :D“
De hogy miért baromság az ha én megkérdem hogy ha minden de minden emelkedik és így a bérek meg úgy az árak és 200 alatt már trógermelós sincs, és én erre megkérdem akkor az én bérem 7 éve miért nem nőtt egy petákot se (több diplomás pesti ember létemre) nos ez miért is baromság .... ezt FEL NEM FOGOM.
Akkor hol a 30% bérnövekedés 3 év alatt ha én 7 év alatt egy fillért se kaptam?
És képeztem magam ! Újabb diplomát szereztem. És? MIvel honorálják? Egy fillérrel se.
„A stilusod miatt en biztos kivagnek egy ilyen emnert“
OKé!!!!! Vágjál ki! És hol találsz a helyemre másikat ennyiért? 120 -ért Pesten? Na ez a kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!