Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Az miért baj ha valakinek a...

Az miért baj ha valakinek a szülei vesznek lakást, autót, külföldi utat?

Figyelt kérdés

Valahogy mindig negatív értelemben előjön ez az "anyuci/apuci megoldja, megveszi, elintézi".

Nem inkább azon kéne elgondolkozni hogy az én szüleim miért nem oldják meg?

Szerintem teljesen korrekt hogy egy szülő elindítja a gyerekét az életben.

2019. márc. 26. 22:43
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Alapvetően nem baj. Viszont van ilyen ismerősöm. Minden a feneke alá volt tolva, még 25-30 évesen is, kapott lakást, kocsit, fizették a rezsijét a szülei.

Az eredménye sajnos az lett, hogy (ugyan már saját lábakon áll 30 felett, meg most már saját maga tartja el a családját) olyan szinten nincs tisztában a dolgok valódi értékével, és a valósággal, hogy az valami hihetetlen.

Például nem érti, hogy miért az albérletet fizetem, amikor lakást is vehetnék. Amikor elmondom neki, hogy oké, adsz 5-8 millió önerőt, hogy felvehessek lakáshitelt? Akkor meg bambán néz, hogy jaaa, hát gyűjtsek önerőt. Gyűjtök, csak fel sem fogja, hogy 5-8 millió forint összegyűjtése nem 1-2 év. Szóval ilyen apróságok...

2019. márc. 27. 08:48
 12/12 anonim ***** válasza:
100%
én is azt gondolom, hogy az a normális, hogy egy szülő támogatja a gyerekét, ahogy tudja. én is kaptam jogsit, már a második autómat kaptam 2 éve nyáron az apámtól. van saját lakásom, igaz két szobás csak, de egyedül elsőre bőven elég szerintem. nappali + háló. nyilván az egyetemet, különórákat mindig fizették. egy évben többször eljutok külföldre, családdal síelés, barátnővel is el egy- egy hétre valamerre. a lakást, kocsit magam tartom fenn. igazából sikerült jó állást is kapnom, egyetem elvégzése után, örülök neki, hogy a szüleim elküldtek nyelvtanfolyamra is, míg más inni, meg bandázni járt a parkba. én nagyon hálás is vagyok a szüleimnek, örülök, hogy elindítottak, nélkülük sehol nem lennék, és örülök, hogy tudtam élni a lehetőséggel, mert most már egész jól keresek, és egész jó kis szakmai tapasztalatokat szereztem már, úgyhogy remélem sikerül tovább fejlődnöm. ez a semmi értelme adni ennyi mindent, mert így nem tanulok meg küzdeni érte, ez nagyon gagyi duma. irigységből fakad ez is. miért kellene a nehezebb utat választanom. örülök, hogy nekem már nem a napi egzisztenciás gondokért kell gürcölnöm, hanem más célok megvalósítására költhetem a pénzem, meg más célokért küzdhetek. van munkám, nem lébecolok, én is a magam módján hozzáteszem amit tudok, és célom, hogy tovább képezzem magam, fejlődjek, és én is sikeres ember legyek mint a szüleim, és majd egy nap én is megadhassam a gyerekeimnek amire szükségük van. 26/F
2019. márc. 28. 16:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!