Az miért baj ha valakinek a szülei vesznek lakást, autót, külföldi utat?
Valahogy mindig negatív értelemben előjön ez az "anyuci/apuci megoldja, megveszi, elintézi".
Nem inkább azon kéne elgondolkozni hogy az én szüleim miért nem oldják meg?
Szerintem teljesen korrekt hogy egy szülő elindítja a gyerekét az életben.
Alapvetően nem baj. Viszont van ilyen ismerősöm. Minden a feneke alá volt tolva, még 25-30 évesen is, kapott lakást, kocsit, fizették a rezsijét a szülei.
Az eredménye sajnos az lett, hogy (ugyan már saját lábakon áll 30 felett, meg most már saját maga tartja el a családját) olyan szinten nincs tisztában a dolgok valódi értékével, és a valósággal, hogy az valami hihetetlen.
Például nem érti, hogy miért az albérletet fizetem, amikor lakást is vehetnék. Amikor elmondom neki, hogy oké, adsz 5-8 millió önerőt, hogy felvehessek lakáshitelt? Akkor meg bambán néz, hogy jaaa, hát gyűjtsek önerőt. Gyűjtök, csak fel sem fogja, hogy 5-8 millió forint összegyűjtése nem 1-2 év. Szóval ilyen apróságok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!