Vállalnátok hogy hónapokig csak részbért kapjatok ne teljes fizetést hogy a munkahelyetek kilábaljon a gödörből és megmaradjon?
Vállalnátok? Hónapokig alsó hangon is 3-4 hó vagy többig ne kapjatok csak kb 2/3-os bért, és az így megspórolt pénzzel lehet hogy megmentitek a munkahelyet a bedőléstől.
Ha ragaszkodtok a teljes bérhez akkor a cég bedől (vagyis kaptok teljes bért még 1x utoljára aztán semmit többet mert bedőlt a cég).
Ha belementek a részbérbe akkor se garantált semmi, a cég éppúgy bedőlhet csak max nem most azonnal hanem csak fél év múlva.
És az elvett pénzeket már soha nem kapjátok meg ha a cég talpra áll akkor se.
Vállalnátok ezt az egészet hogy maradjon a helyetek és az állásotok?
Itt úgy tűnik az emberek zöme szinte mindenki hajlandó lesz belemenni.
Ha nem állnak talpra, ingyen és feleslegesen dolgoztam.
Úgy még esetleg, ha talpraállás után kompenzálnak, ha nem is akarnak fizetni akkor mondjuk plusz szabi, vagy a kevesebb pénzért rövidebb munkaidő.
Meg az se mindegy mennyiből kevesebb, egy minimálbér-megnyírás vagy félmillióból kapna valaki kevesebbet.
"Ha nem állnak talpra, ingyen és feleslegesen dolgoztam."
Ez így van azzal a kieg-gel hogy azért nem ingyen hanem részbérért.
Ezt már kérdezted. Én nem vállalnám el. Keresek mást. Mégis mi a garancia arra, hogy kilábal a cég? Én dolgozok 3/4ed pénzért hónapokig, a tulaj meg jót röhög a markába, mert hagyja bedőlni a céget, közben meg csinál egy másikat.
Na meg az elmaradt pénzzel mi lesz? Erről hahivatalos papírt ír munkaügyileg támadható, mert ilyen jogcímen nem tarthatja vissza a fizetést.
Mondhatsz akármit de itt ha nem is mindenki de szinte mindenki hajlik rá.
Még a részbér is jobb mint a semmi nyilván ezt érthető.
Ha nem menne bele mit kapna? megszűnne a helye és akkor még részbér se lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!