Ti munkahelyetek is elvárja, hogy az egész családod az ő érdekükben cselekedjen?
Egy műszakos munkarenderől
akarnak több múszakra áthelyezni, amit nem szeretnék és nem is tudok elfogadni. 2 kisiskolás gyermekem van, férjem 3 műszak és szombati túlórában dolgozik ráadásul napi 30km-t ingázik vonattal a munkahelyére, nagyszülők sokat segítenek, de betegségekkel küzdenek. A munkahelyem be akarja kérni férjem valamint szüleim beosztását, hogy majd ők beosztják az életünket. Joguk van ehhez?
Technikailag lehet/van joga hozzá, de ha csak nincs kivételesen erős indok rá (pl. nem te kezeled az atomerőműnél üzemelő légvédelmi ütegeket), egy kib*szott rabszolgatartó hűbérúrnak hiszi magát a munkáltatód, hogy ilyen lépéshez egyáltalán arca van, már elnézést.
Bővebb információk híján csak azt tudom rá mondani, hogy ez egyáltalán nem normális. Én is munkáltató vagyok, de én nem tudnék úgy aludni a nap végén, hogy ilyennel próbálkoztam.
13 éve dolgozom ápolónőként, gyermekeim születése előtt osztályon dolgoztam, műszakoztam. Gyesről visszatérve 1 műszakot vállaltam. Munkámat szeretem, bár amióta hatékonyság van, össze-vissza dobálnak minket, amit nagy nehezen de elfogadtunk.
A több műszakot, nem akarom elfogadni, mert gyermekeimet is, családi életemet is hátrányosan érintené. Már az igazgató is behívatott, hogy miért nem fogadok bébiszittert, mivel ő anno azt tette a pár éves gyermeke mellett,(ápolói fizetésből nem tudnék, nem is akarnék ilyet tenni). Kérdezte szüleimet, mondtam, hogy betegek, de így is sokat segítenek. Azt mondta vállaljanak még többet. Férjem munkarendjét pedig látni akarja, majd ő kielemzi.
13 év alatt sosem hurcoltak még meg ennyire, már beadtam önéletrajzomat több helyre is. Nem szívesen változtatnék munkahelyet (megszokás, munkatársak, hivatástudat), de lehet, hogy muszáj lesz.
Én is ápolónőként dolgozom. Jelenleg nincs ápoló hiány. Visszahívták a nyugdíjasokat, minden tiszteletem az övék, de mivel ők csak bizonyos munkaköröket vállalnak, a többiek kerültek hátrányosabb beosztásokba.
Nekünk sem veszik figyelembe családi életünket. Szabadságai felett 100%-ban rendelkeznek. Bármikor behívhatnak ügyeletbe, ilyenkor mozgosítanom kell az egész családot, ki mikor meddig vigyáz gyermekeimre...
Fizetésem bár lassan emelkedik, de nagyon nagyon lassan.
# 3
Nem, NINCS joguk hozzá. Még ahhoz sem, hogy a munkarendjét megváltoztassák a kérdezőnek, ahhoz meg pláne nem, hogy információkat kérjenek a családról. Semmihez semmi köze a munkahelynek ami munkaidőn kívül történik!
"egy kib*szott rabszolgatartó hűbérúrnak hiszi magát a munkáltatód"
Álljon már meg a nászmenet!
Miféle rabszolgatartás?
Ti hol éltek?
Kapitalizmus van, versenypiac, szabadpiac, mégis mit kéne csinálnia egy munkáltatónak?
Ő diktál, a dolgozó meg dönthet, hogy számára megéri-e ez a jogviszony.
Semmiféle rabszolgatartásról nem beszélünk!
Ti csak szajkózzátok azt a demagód baromságot, amit hallotok, de bele sem gondoltok, hogy mennyire nincs értelme!
Akkor lenne a kérdező rabszolga, ha nem lenne szabad választása, de VAN!
Bármikor elmehet, nincs röghöz kötve!
Tudjátok ti egyáltalán, hogy éltek a rabszolgák?
Nem volt szavuk, nem mehettek sehova, ahhová ők akartak. Azt csinálták, amit mondtak nekik, nem mondták, hogy nem akarják!
A kérdező mondhatja, és van is lehetősége máshová menni! EÜ dolgozóként nem fog az utcára kerülni, mert van rá igény!
A munkáltató bármikor, bárhol megteheti, hogy változtat a feltételeken, persze kétoldalú szándéknyilatkozat szükséges. Ha a dolgozó elfogadja, akkor mindenkinek jó.
De ha a munkáltató teljesen megszünteti azt 1 műszakot, és ez egyeseknek nem felel meg, akkor jogszerűen bocsátja el őket, hiszen a régi rend megszűnik.
Sajnos mindig van, akinek ez nem jó, de másoknak meg jó.
Gondolom az ápolók között is vannak sokan, akik műszakolnak, és nekik sem tetszik, hogy van, aki csak nappalra jár. Más is szeretné ezt megtenni, de neki nem lehet, akkor viszont teljesen jogos, hogy ne legyen megkülönböztetés!
Aki azt írja, hogy ő is cégvezető, de ilyenhez nem lenne képe. Hát, akkor nagyon pici cég lehet, mert ha egy közepes vagy nagyobb termelő cég lenne, és hirtelen megnőne a kereslet, neked is több műszakot kéne indítanod a gyártósor mellett, akkor bizony te is megkövetelnéd a dolgozóidtól, hogy műszakba járjanak!
Kicsit gondolkozzatok már, mindenki várja a jobb béreket meg a gazdaság felemelkedését, de ahhoz tenni is kell! Ha kereslet van, akkor többet kell termelni!
Ha igény van, akkor többet kell menni!
Nem lehet azt megtenni, hogy én cukimuki cégvezető vagyok, és nem indítok 2 műszakot a gyáramban, hogy jó fej legyek a munkásokkal! Vagyis meg lehet tenni, csak akkor az illető egy idióta. Ha le akar mondani a haszonról, akkor hajrá. Aztán ne csodálkozzon, ha csődbe megy, mert olyan helyre fogják vinni a termelést meg a megrendelést, ahol normál ütemben tudják vállani a szállítást vagy a gyártást, és nem kell hetekig várni egy szállítmányra, mert az emberek nem akarnak műszakolni...
2019 van, el kell fogadni, hogy a piac pörög, és diktál.
Ha jobb vagy, akkor diktálhatsz.
Csinálj saját vállalkozást, és akkor te mondod meg másoknak, hogy kell bejárni!
És nem, továbbra sem kötelező műszakolni, csak akkor be kell látni, hogy nem vagy alkalmas az adott munkakör elvégzésére, mert ott a 3 műszak az elvárás!
És hogy miért írtam, hogy van lehetőség? Mert nem egy eü dolgozót ismerek, aki otthagyta az állami szektort, és magánszektorban helyezkedett el. Az én váropsomban (nem Pest!) sorra nyílnak a magánrendelők, központok, magánkórházak. Rengeteg van. Az elmaradott keleti országrészről beszélünk! Akkor mi lehet az ország másik végén, vagy a főváros környékén? Aki akar, az talál magának munkát.
Az elmúlt években rengeteg, de tényleg rengeteg cég ad a dolgozóinak egészségbiztosítást béren kívüli juttatásként. Olyan dolgozók járnak magánrendelésekre, akik korábban soha. Ezt lovagolják meg. Meg azt, hogy az embereknek igenis van pénzük és inkább elmennek magándokihoz, mert megtehetik.
Kell az ápoló személyzet, tessék simán csak szétnézni egy álláshirdető oldalon, mindig keresik őket! És nem az államhoz, hanem pl idősek otthonába, magánkórházakba! Aki akar, az talál munkát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!