Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ti munkahelyetek is elvárja,...

Ti munkahelyetek is elvárja, hogy az egész családod az ő érdekükben cselekedjen?

Figyelt kérdés

Egy műszakos munkarenderől

akarnak több múszakra áthelyezni, amit nem szeretnék és nem is tudok elfogadni. 2 kisiskolás gyermekem van, férjem 3 műszak és szombati túlórában dolgozik ráadásul napi 30km-t ingázik vonattal a munkahelyére, nagyszülők sokat segítenek, de betegségekkel küzdenek. A munkahelyem be akarja kérni férjem valamint szüleim beosztását, hogy majd ők beosztják az életünket. Joguk van ehhez?

2019. febr. 22. 18:01
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
92%

Kedves 10-es! Nem ahhoz nincs joga a munkáltatónak, hogy műszakrendet változtasson. Ezt senki nem írta. Ahhoz nincs joga, hogy a hozzátartozók idejét beossza, bekérje az ő beosztásukat.

A leírásból úgy tűnik, hogy a munkáltató nem akarja elveszteni a kérdezőt, de erre akkor sem ez a megoldás.

2019. febr. 22. 20:06
 12/19 anonim ***** válasza:
73%

Ez tiszta sor, a házastárs beosztásához semmi köze, a szülők idejéhez sem.

De erre nem tértem ki.

Szerintem egyértelmű, hogy mire reagáltam.

Hogy ez egyesek szerint rabszolgatartás, meg hogy milyen szemét egy munkáltató ez...

Nem, nem az.

Csak alkalmazkodik a piaci igényekhez.

Ne keverjük a két dolgot, én sem tettem.

2019. febr. 22. 20:17
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

De ez egy kórház, itt nincs semmiféle piac és egyáltalán nem hiszem, hogy az ápolók között mindenki több műszakban lenne. Mégis ki az az ökör, aki 2 kisgyerek mellett bevállalna úgy több műszakot, hogy a másik szülő már így is háromban van? A gyerekek mikor fogják a szülőket látni?

De ettől függetlenül igazad van, váltson munkahelyet.

2019. febr. 22. 20:20
 14/19 anonim ***** válasza:
56%

"A munkahelyem be akarja kérni férjem valamint szüleim beosztását, hogy majd ők beosztják az életünket. Joguk van ehhez?"

Nincs joga és köze sem hozzá.

Ne adj le ilyet.

Ha nem elégszik meg azzal a munkáltató, ami most hatályos Rád nézve, akkor vagy elbocsát (felmond és fizet minden egyéb járandóságot is), vagy beletörődik, és megy minden úgy, ahogy eddig.

Ha elfogadod a változtatási indítványát, akkor viszont nincs további panasz.

2019. febr. 23. 07:13
 15/19 anonim ***** válasza:
56%

Nincs joga bekérni a férjed munkarendjét, mert SEMMI KÖZE HOZZÁ!

A szüleidhez meg végképp nincs köze!

2019. febr. 23. 09:02
 16/19 anonim ***** válasza:
89%

A kérdés leírásából már azt hittem újra egy Balázskás kérdésbe botlottunk de nem.

Nem tudom szüleid esetleg nyugdíjasok e de ha igen azért megnézném ha aszt irnád hogy mama 10-12 főz, 12-13 ebédel, 13-14ig délutáni szundi. 14-15 köt 15-16 kapál a kertbe 16tól a gyerekkel van...stb

Rohadjak meg valami ilyesmi már csak azért is megcsinálnék....:D

Férjed telefonszámát meg megadnám és mondanám hogy beszéljék meg vele, persze a férj meg telon lecseszné őket hogy mit képzelnek.

2019. febr. 23. 11:10
 17/19 anonim ***** válasza:
23%

Nagyokos 6. cégvezető.

Dolgozz egészségügyben, majd megtudod ki a demagód, meg mi a rabszolgaság.

Én benne voltam, 30 éve fiatalon. Otthagytam, mert már akkor is így éreztem.

Az egy állatkert. Lehúzó banda, fejlődésre ott képtelenség alapozni.

Es nagyon finoman fogalmaztam, mert korábbi véleményem törölték.

Dolgoznának csak egy napot ott, eszükbe sem jutna itt törölni a realitást bemutató véleményeke.t

2019. febr. 23. 13:03
 18/19 anonim ***** válasza:
89%
Ápoló vagy. EZ EGY KI.ASZOTT HIÁNYSZAKMA!!!!! Bocsánat a megfogalmazásért. Válts munkahelyet. Simán megteheted. És ints be a főnöködnek mindenképpen.
2019. márc. 3. 00:39
 19/19 Röcsögei Péter ***** válasza:
Nálunk ez nincs, viszont a HR-en kötelező leadni, hogy ki kivel van szexuális kapcsolatban. Ha elmulasztod, elküldik a kevesebbet érő embert kettőtök közül üzleti érdekellentét miatt.
2021. ápr. 12. 20:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!