Az iskolában miért nem az életre nevelnek?
Ha nem tudod a Himnuszt attól semmi bajod nem lesz, de ha rossz hitelt veszel fel az egész életed rámehet.
Miért nincs "pénzügyi alapismeret" már általánosban? Helyette olyanokat tanítanak amire valójában semmi szükség.
Hát... Én érettségi után szakmán a tananyag mellett manipulálást, háborút és hadviselést tanultam (mivel a tanárommal ugyan arra a lányra hajtottunk, aki mellettem ült... ami rengeteg konfliktushoz vezetett).
Suli után a mindennapokban, üzleti életben mindezt remekül tudtam kamatoztatni - először meglepett, hogy az üzleti tárgyalásokon a "nagymenő ellenfelekkel" könnyedén elbántam, és már remekül megy a saját vállalkozásom...
Szóval csak bele kell kötni valakibe, állni a sarat és keményen nyomni, amíg nem győzöl - Harcolj mint a 300! :)
28/F
"Ha nem tudod a Himnuszt attól semmi bajod nem lesz"
Erről kérdezd Király Lindát :P
Huszon évvel ezelőtt az általánosban tanultam csekket feladni, levelet írni, állampolgári jogokat tanultam. Mondjuk akkor más volt kormányon, és nem vallást meg a népcsoportok viselkedését kellett tanulni.
De akkor nem egy rakat buta ember kinevelése volt a cél. Most az. Ennyire egyszerű.
Hát, talán pl. azért, mert olyanok állítják össze a tananyagot, akiknek f.ngjuk sincs az életről.
A szülők többsége, meg látástól-mikulásig dolgozik, nem ér rá nevelni.
Egyetemen tanítok, az utóbbi 3-4 évben szembesülők vele, hogy a diákok 10-el sem tudnak osztani, ráadásul számológéppel sem. A képletbe való behelyettesítés és szövegértelmezés pedig hatalmas leküzdhetetlen akadályt állít eléjük!
Mit lehet az ilyennel kezdeni???
Amennyiben nagy a bukási ráta, akkor elővesznek és kapjuk a megrovást, valamint a különféle szankciókat. Átlag 2,4 alatti, akkor nincsen karácsonyi jutalom, nálam 1,2 lett :)
2-es szintet 80%-ról levittem 60-ra, 50-re, az ominózus csapatnál már 40%-on volt, ismerek olyant akinél 20%-tól már 2-est kapnak és neki sem lett prémium!
Mikor én tanultam 100 pontból, ha 2-öt vesztett az ember már csak 4-est kaphatott és 92% kellett a 2-eshez.
Az más kérdés, hogy nem is nevelhetjük a diákokat, mert azzal megsértenénk a jogaikat!
Saját példám a diák hangoskodott, a gépén játszott valami lövöldözős játékkal, közben a mikrofonba őrjöngött, hogy fedezzék, 4-er megkértem fejezze be, de nem akarta abbahagyni, az indok "érthető és világos" nyerésre állnak!
A tantárgy jelenléti íves, kötelező a bejárás, választás elé állítottam:
a) befejezi a játékot, vagy legalább csendben marad
b) a termen kívül folytatja a játékát
Mivel egyikre sem volt hajlandó, így kihúztam a jelenléti ívről, ami arra ösztönözte, hogy végül elhagyta a termet és feljelentett a diákönkormányzatnál :)
Az óra vége előtt (3*45 perc egyben tartva) már a vezetőségi szintig jutott az ügy, 129 diák előtt szóbeli megrovásban részesültem és 10 órányi indulatkezelési kurzusra küldtek, 5 szombatom ráment!
Amit tanultam az esetből, meg sem próbálom többet a fegyelmezést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!