Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha ön most lenne fiatal...

Ha ön most lenne fiatal milyen pályát választana? Itthon maradna?

Figyelt kérdés

2019. márc. 8. 19:22
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Mentőorvos lennék (annak idején nem mentem el a szóbeli felvételire az orvosira). ÉS maradnék.
2019. márc. 8. 20:23
 12/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm/KÖSZI a válaszokat!

Aki fennakadt a magázáson, annak mondom, hogy azért kérdeztem így, mert egyértelműen nem a tinédzserekhez szólt a kérdésem, hanem azokhoz akik már felépítették az életüket, és ha most lennének fiatalok hogyan döntenének, mit változtatnának.

2019. márc. 8. 20:26
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Az biztos, hogy nagyon magas szinten megtanulnék angolul, nem csak ilyen társalgásin, mint most. Valami keresettebb szakmát választanék, azt most nem tudom. Angliába mennék.

Jó lenne, ha találnék valakit, akivel ki tudnék menni, mert úgy mégis könnyebb. De egyedül is nekivàgnék.

2019. márc. 8. 21:07
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, ki számít fiatalnak, és én beleférek-e 35-tel, mindenesetre ugyanazt, mint most: vállalkoznék. Keleten is, nyugaton is.
2019. márc. 8. 21:44
 15/21 A kérdező kommentje:

Kb 20 éves korra gondoltam, hogy mit tanulnának ki, vagy mit csinálnának ha újra kezdhetnék.

Egyébként akik “nyugaton” élnek vagy “nyugatra” mennének, melyik országra gondolnak?

2019. márc. 8. 22:04
 16/21 anonim ***** válasza:
29 vagyok, szoftverfejlesztő, távmunkában nyugati (keleti? 😊) cégnél. Nem ezt tanultam, max. annyit változtatnék, hogy már 10 éve ezzel foglalkoznék.
2019. márc. 8. 22:11
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Fiatal vagyok, IT-val foglalkozom, jelenleg itthon, de ha lenne egy HUNXIT, akkor tuti, hogy húznék külföldre.
2019. márc. 8. 22:14
 18/21 anonim ***** válasza:
68%

CNC forgácsolóként dolgozom ~5 éve, előtte voltam ügyfélszolgálatos, eladó, árufeltöltő pár évig. Ha újra 18 éves lehetnék valami elektronikai szakmát választanék inkább, utána meg munka mellett megpróbálnék villamosmérnök diplomát szerezni. Esetleg mechatronikai technikus szakma, azzal is sok területen el lehet helyezkedni, nem csak egy retkes gyárban hogy egész nap egy gép mellett kelljen állnod.

De legjobb: belpénék a Fidelitasba és pár év múlva talán is lehetnék korrupt, vezető politikus, hihi.

2019. márc. 9. 00:55
 19/21 anonim ***** válasza:
Épp erről beszéltünk tegnap a férjemmel. Külföldön élünk, ő szofverfejlesztő, tehát ő otthon is jól keresett és itt is. Én nyelvtanár vagyok, otthon állami iskolában rosszul, majd magántanárként már jól kerestem. Most itt magánként dolgozom, de idén szeretnék visszamenni tanulni, és helyi tanári végzettséget szerezni, és itt kb. annyit kereshetnék állami iskolában, szervezetnél, mint ő. A másik az egészségügy. Magyarországon nagyon alulfizetett, itt egy nővér is nagyon jól keres, ha meg egészségügyi diplomád van, akkor iszonyatosan jól.
2019. márc. 9. 15:05
 20/21 anonim ***** válasza:
Fiatal(abb)koromban jogot és közgazdaságot válaszottam, helyette informatikát és németet választanék ma. És természetesen külföldre mennék. (Bár jelenleg sem vagyok még idős, 23 éves, külföldre 24 évesen fogok menni, az informatikát pedig hamarosan elkezdem, de közgázt még nem fejeztem be.)
2019. márc. 9. 15:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!