Vannak még olyan irodai munkák, ahol 7:30-8:00 között kezdődik a munkaidő?
Most akarok váltani és eddig az összes 9-től kezdődne.
Pedig ugyanakkor kellene feküdnöm, mert ilyen a szervezetem, de a reggel meg rövid ahhoz,hogy érdemben kihasználjam.
Nálunk rugalmas a munkaidő, aki akar 7-re ér be, aki akar 10-re. Feleségemnél kevésbé rugalmas, de 7:30 és 8:30 között bármikor be lehet érni.
Szóval igen, van olyan irodai munka, ahol 8ra lehet menni. :)
Igen, a legtöbb helyen 8-kor kezdődik a munkaidő.
Nemzetközi cégekhez jelentkezel? Nekünk vannak külföldi partnereink és náluk a 9 órási kezdés az általános. Talán ehhez igazodnak az itthoni cégek is, ha van nemzetközi érdekeltségük is.
Gyerekkel főleg...
Nekem csak szimplán kellemesebb lenne, délután mosott rongy vagyok, reggel pörgök.
Plusz van egy bizonyos dolgom munkaidő után, amit így is mosott rongyként végzek.
Normálisan fizető multiknál a kezdés inkább 9, én fél 10 előtt csak nagyon muszáj esetben teszem be a lábam az irodába. Amúgy üdv a klubban, általában az egész világ a korán kelőkre van beállítva, én meg délig zombimódban szenvedek, emiatt sokan lelustáznak, azt figyelmen kívül hagyva, hogy én meg mondjuk hajnal 2-kor is simán tudok minőségi munkát végezni.
Kérdésedre válaszolva: erre van a közszféra. Oda megy az összes, dolgozni soha nem akaró kisgyerekes, akinek pénteken délután 1 körül már potyog a toll a kis mancsából, meg az igazán semmihez nem értő unokatesók, akik a versenyszférában éhen halni sem tudnának. Viszont lehet semmit nem csinálni 8-tól. A semmit nem csinálás alternatívájaként esetleg rendkívül lassan papírt tologatni, idegesítendő az összes, ügyét intézni kívánó embert.
Egyébként miért nem terjed a rugalmas munkaidő?
Úgy gondolom, egy törzsidőben meg lehet beszélni a kollégákkal, amit kell, de én hadd csináljam fél 8-tól, más meg hadd csinálja este 7-ig, amit egyedül, önállóan lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!