Érettségivel rendelkezők miért kérnek nettó 200. 000 Ft fizetést?
Én fogadom a cégnél az álláspályázatokat, középfokú szakirányú végzettséget várunk el egy bizonyos irodai pozícióra jelentkezőktől.
Nagyon sokan viszont úgy jelentkeznek, hogy csak érettségivel rendelkeznek, a bérigényük pedig 200.000 Ft...
Miért van ez, hogy ennyien jelentkeznek olyan állásra, amire meg sem felelnek? Ráadásul ennyire elszállva a bérekkel?
Kedves 12,
remélem csak ironizálsz.
Ha nem, akkor rád a lúzer szó a legjobb.
Ha valaki diplomával és két idegen nyelv ismeretével nem tud összehozni nettó 200 ezret, az lúzer.
180 ezer nettó meg napi 6 órás részmunkaidős fizetés Budapesten.
A szánalmas és a szervilis te vagy, ugyanis részmunkaidős bérért dolgozol teljes munkaidőben.
Nekem a frissdiplomás, kezdő alapbérem több volt ennél.
És nem, a szüleim nem nyomtak be sehova, ugyanis egyikük sincs abban a pozícióban.
Felsőfokú végzettséggel a zsebedben, lehetne annyi eszed,hogy nem dolgozol bagóért.Dehát, ahogy szokták mondani, nem mindig jár ész a diplomához.
"Mellesleg nekem egyetemi diplomával 2 nyelvvizsgával a max fizetésem nettó 180 000 forint volt és már az is jónak számit."
Nem, nem számít jónak a 180k, főleg nem diplomával, ez még az országos medián fizetést sem éri el, pedig abban benne vannak az elmaradottabb vidéki területeken dolgozó minimálbéres emberek milliói is.
Ez kis túlzással egyenesen rabszolgabér. Mármint, ember, egy jobb lakás bérleti díja kerül ennyibe. Ahogy kissé modorosságot nélkülözve az előző hozzászólásban már leírták: "Ha valaki diplomával és két idegen nyelv ismeretével nem tud összehozni nettó 200 ezret, az lúzer."
"te vagy a lúzer, mert nem rendelkezel átfogó képpel a világról. Csak mert apuci benyom egy elit helyre, ne hidd, hogy bármivel is többet tudsz az "átlagnál". Szánalmas tetü."
Előző válaszoló voltam, nem, nem kell benyomódni "elit" helyekre, 180-nál sokszor egy call centeres munkatárs is többet keres. Te egyszerűen a fizetési ranglétra alján, szarul keresel -- és ezen az sem fog változtatni, ha az összes hozzád szóló válaszoló torkának nekiugrasz csípőből.
Na és hogy a kérdésre is legyen valami (#18 és #19 vagyok), a címből szerintem nagyon hiányzik, hogy irodai pozícióról van szó, ugyanis érettségivel ugyanúgy lehet minimálbért keresni, ahogy milliókat is. Területtől és pozíciótól függ.
Az irodai munka (általános irodai munka, pl. adatrögzítő, szkennelő, stb.) viszont tényleg nem nagyon ér nettó 200k-t, főleg nem vidéken. Az, hogy az ingatlanárak elszálltak, ettől sajnos független, viszont a magasabb fizetési igények megjelenése az erre a tendenciára adott természetes válasz. Ezt vagy tudja követni a munkaerő piac, és akkor magasabb fizetések lesznek mindenhol, vagy nem, és akkor tovább alakul a lakhatási válság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!