Milyen szakmát érdemes elvégezni OKJ-s tanfolyamon, amivel jól is lehet keresni, és nem sok idő az elvégzése?
Igen es azert mondjak hogy tanulj villanyszerelőnek mert megeri.
Ha valoban rengetek koltseggel jár es hosszu evek mulva keres csak meg pl. Netto 400 ezret havi szinten amit zsebre tud tenni,es ebbol mar minden le van vonva.
Akkor a villanyszerelo elbujhat pl egy konyvelo mellett?
Egy konyvelo 1-2ev tapasztalat után netto 400 ezret keres, vannak ilyen hirdetesek is.
Egy raktari technikus szinten annyit, egy gumiszerelo is minimum 350 ezret fel ev tapasztalat után alkalmazottként megkeres.
Tehát nekem ne mondja senki hogy a villanyszerelő,vagy bármilyen más egyeni vallalkozasban csinaljuk festest, burkolast,akarmit hogy nincs meg a 400 ezer havi szinten minimum ugy hogy ebbol mar minden levan vonva anyagkoltseg stb.
Akkora hiany van, hogy de megvan. Azert irtam 400 ezret mert ez minimum, ha nincs levonva semmi egy burkoló vallalkozasban siman megkeres havi szinten masfel milliot, . Ha hirdeti magát.
Csak egy kerdes. Te szakmunkas vallalkozo vagy?
Es egy megjegyzes: videki tersegben ismerem a gumisokat, fovarostol 80km-re. Tuloraval megvan nekik a netto 200. Hol keres egy gumis 350-et? Es mennyi munkaoraval?
Egy burkolo lehet keres 1,5 misit, de akkor mar reg nem katas. 00-at nyilvan eltesz belole, de 7-800-at (ami erdemben tobb) nem. Es tobb munkaorat is belefektet mint alkalmazott.
Ertem en hogy nagy a hev, vallalkozzunk orrba szajba hogy megkeressuk palyakezdokent villanyszerelessel a netto 5-600-at 250-300 munkaoraval. De ez keves. Tovabbra is rossz az oraber.
Ja es amivel sokan nem szamolnak (mar emlitettem): nincs 1-1,5 honap fizetett szabi es nincs tappenz. Ha nem dolgozol, nincs penz.
Nem tartom hulyesegnek a vallalkozast, nekem is celom, igaz nem (csak) szakmunkaban. Azt tartom butasagnak hogy a nem olyan nehez behuzni a villanyt egy hazba mentalitassal erre barki is vallalkozast epitsen, relevans tapasztalat nelkul. Nyilvan kivitelezheto, talan meg penzt is keresel vele. De a munka minosege nagyon erosen megkerdojelezheto.
En Pestrol beszelek, es 12 millio forintig katas vallalkozas afamentes is. Csak havi 50 ezret kelk befizetni.
Pesten 16 keruletben gumiszervizben napi 20 ezerert dolgoznak a gumiszerelok 2 ev gyakorlattal.
Oke egy kisfalun, videken nyilvan kevesebb a fizetés,de Pesten 350 ezret egy gumiszerelo megkeres,plane hogy nagy forgalom is van.
Elozo vagyok: En egyeni vallalkozo vagyok a szakmamban kozponti futesszerelo es gazszerelo a szakmam + marketing ,es penzugy diplomám van.
Tehat atlatom a dolgokat.
A napi 20 bevetel es 350/ho akkor sem jon ki ha netto es akkor sem ha brutto a napi 20k. Elegge elroppent szavaknak tunnek ezek.
Tovabba te 1,5 millios havi bsvetelt emlitettel egy burkolo eseteben, ami amugy realis. Az egy evben mar kozel 20 millio, boven kiesik a katabol.
Ha neked fel-egy ev gyakorlattal beindult egy olyan vallalkozas a szakmaban ami az alkalmazotti bered 150-200%-at tisztan hozza minden evben 11 honap munkaval, ritka szerencses korokben mozogsz, tovabba nagyon jokor voltal nagyon jo helyen. Ez a vallalkozok nagy reszenek nem fog osszejonni.
Utolsó: Aki megáll az alkalmazotti létben, annak sohasem fog sikerülni. És én a 0-ról indultam, pénz nélkül.
Felvesz az ember hitelt hogy a szükséges dolgokra meglegyen, a többit pedig kitermeli. Van egy költöztető ismerősőm, 0 ról indult, kocsit is csak bérelt. Mára már eljutott oda, hogy saját kb 4-5 ponyvás és dobozos kocsija van, vannak alkalmazottjai és ő csak irányit.Önmagában egy vállalkozáshoz nem kell túl sok tőke, hanem értelem kell, és nem úgy gondolkodni hogy letelt a napi 8 óra és csókolom.
Ez egy hatalmas hoax, hogy CNC-s tanfolyam elvégzése után rögtön 4-500e Ft-ot fogsz keresni, meg hogy külföldi munkalehetőséget kínálnak. Ezt csak a tanfolyam szervező cégek találják ki, hogy minél több embert legombolhassanak.
Én is egy ilyen képzésen végeztem, kb 8 éve. Nem hiszem, hogy sokat változott azóta a helyzet, max annyit, hogy már nincs (v)álság és az ipari termelés nem csökken, hanem normál ütemben nő, emiatt talán több lehetősége van elhelyezkedni egy pályakezdőnek ilyen területen.
Kezdőként szerintem kb. max nettó 200-250-et kapsz, de azt is csak Bp. és környékén meg a nyugati országrészben.
Sok cég keres betanított szintű CNC gépkezelőt, keress "betanított operátor" jellegű munkákat fémipari cégeknél és meglátod hogy van-e ilyesmihez kedved egyáltalán, meg hogy bírod-e a környezetet.
Vállalkozósdit meg szerintem el lehet felejteni ilyen területen, talán 10-15 év tapasztalattal, meg alaphangon (MEO, ISO minősítés, gépek, szerszámok, stb.) kb 50 milló forint anyagi befektetéssel el lehet kezdeni, de még akkor is nagyon lutri az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!