Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ki hogyan helyezkedett el...

Ki hogyan helyezkedett el (bölcsész) frissdiplomásként?

Figyelt kérdés
Hogyan, merre indultatok el? Végül hol kötöttetek ki? Regisztráltattátok magatokat, és mások találtak meg titeket, vagy saját magatok kutattatok? Sok helyre küldtétek az önéletrajzotokat? Egyből tudtátok, határozottan, hogy milyen munka érdekel, vagy szinte bármilyen lehetőséget elfogadtatok? El kellett költöznötök a munka miatt otthonról? Az ilyen és ehhez kapcsolodó történeteitek, életútjaitok érdekelnének.
2019. febr. 26. 20:23
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
SSC be mentem first level technical support analystnak némettel es angollal, tudtam hogy ilyet akarok kezdeni, nem költöztem sehova, az állást én talaltam, 8 hónapot voltam ott majd dobbantottam
2019. febr. 26. 20:25
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudtam konkrétan mit akarok csinálni a kezdetekkor, ezért ugrottam szinte mindenre. Az angol szak szerencsére elég "rugalmas", első munkahelyem a reptér volt utána meg a posta, de mindkettőt hagytam fél év után a körülmények miatt.

(ennél a pontnál már nagyon nem számítottam "frissnek") Most 1 nagyon jó turisztikai cégnél vagyok egy ideje, ide be is akarom betonozni magam rendesen, mert tetszik a munka.

Összességében egy 200 helyre biztos adtam be önéletrajzot, de a válasz arány nagyon ratyi volt a munkáltatók részéről.

Senki nem segített, saját erőből jött össze mindegyik állás.

Vidékről fel kellett költözni a fővárosba, de családi közös lakás van szerencsére. Netet meg rezsi egy részét én fizetem.

2019. febr. 26. 21:09
 3/7 anonim ***** válasza:
86%
Visszamentem a szülővárosomba. 2 helyre küldtem önéletrajzot, mindkettőre behívtak, az egyikre felvettek. Olasz felsőfok kellett, nem volt túljelentkezés. A külfödi tulajdonos mellett voltam tolmács, mellette az irodai ügyeket intéztem. Később elmentem egy gimnáziumba tanítani, azt hittem ezt akarom, de 1 év elég volt. Átmentem egy nyelviskolába tanítani, ott voltam 7 évig. Náluk lassan belefolytam a fordítás, tolmácsolásba is, főleg rendőrségi, ügyészségi, bírósági területen. Végül hol kötöttem ki? 3 éve Kanadában élek, online tanítok és fordítok, jövőre megyek az itteni egyetemre. (Az első munkahelyem és a gimnázium között éltem pár évet Olaszországban és Spanyolországban, de nem a szakmámban dolgoztam).
2019. febr. 26. 23:36
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Fordítóként dolgoztam már a suli alatt is. (Azért a reptér nekem is megvolt :D)
2019. febr. 27. 01:40
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Talán már el sem fogjátok hívni, de a reptér nekem is megvolt, a nyelvtudás ott minden területre kell, ahol közöd lehet idegen utashoz. Egyébként pedig call centerbe is beugrottam, nemzetközinek tűnt, bár összességében inkább csak borzalmas volt, senkinek se ajánlom. (Még az önéletrajzomba se tűntetem fel).

Egyébként a profession és társai oldalakon indultam el, a fentebb említett helyeken kikötöttem, de még könnyű fizikai munkában is, mivel jól fizetett, persze hamar beláttam, hogy szellemi munkát kellene legalább, ha már diplomát szereztem, nem tudtam, hogy mit keresek, kb mindenre jelentkeztem, amibe kis fantáziát láttam, még arra is volt példa, hogy műszaki/építeszeti mérnök gyakornoknak jelentkeztem, persze az interjúig sem mehettem el, de egyébként ahogy fentebb írták már, csak kb minden 50. jelentkezésre reagálnak, főleg profession-on, talán érdemes 5-6 különböző oldalon is keresgetni. Én egyébként kb 300-350 helyre is elküldtem az önéletrajzomat, (amikor kész, már csak küldözgetni kell).

Egyébként pedig külföld lesz nekem is a terv, amit kb 10 hónapon belül valósítok meg. :) Ha esetleg neked is szóba jöhetne külföld, akkor találkoznunk Németországban!, sok sikert!(:

2019. febr. 27. 03:31
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Egyetem utolsó előtti évének végén kezdtem el jelentkezni, azt hiszem Professionön keresztül, akkor csak az volt. Már meg nem mondom hány helyre küldtem el, talán 2-3 intejrúm volt.

Már vagy 9 éve volt, de én is SSC-ben kötöttem ki (nyelvtudásnak hála) és ott építgettem a karrierem, majd hasonló cégeknél. Mindig képeztem magam és odatettem magam a munkában, rengeteget tanultam és kis szerencsével sokat tudtam utazni is. Végül informatikai irányban vittem tovább a karrierem.

Az elején nem is gondoltam milyen sokszínű kavalkád van munkákból néha, pláne manapság. Meg nem jósoltam volna akár 5-6 éve hogy abban fogok dolgozni most, amiben.

Egyébként sok álláshirdetést böngészve azt látom hogy az elvárások sokszor nincsenek köszönőviszonyban a valódi munkával és/vagy a bérezéssel.

2019. febr. 27. 11:17
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Call centerben sikerült elsőre elhelyezkednem (magyar szakos bölcsész vagyok), majd a CC világában lehúztam 6 évet. Nem mondhatni, hogy szerettem. Jelenleg a közszférában dolgozok, ügyintézőként.

Annak idején nagyon sok helyre küldtem önéletrajzot, Pestre is (vidéken lakok), olyan helyre is, ahol nem volt meghirdetve állás,hátha. Ezek könyvkiadók voltak, mert ezzel kapcsolatosak voltak a tanulmányaim, de a 30ból kb. 2 helyről válaszoltak, hogy jelenleg nem keresnek kollégát.

2019. márc. 4. 11:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!