Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Jogosan haragszom a munkáltató...

Jogosan haragszom a munkáltatómra?

Figyelt kérdés
2018 novemberében szerettem volna állást változtatni, mert ezen a helyen, ahol dolgozom, elég kevés a fizetés (nettó 166.000). Voltam egy helyen állásinterjún és egy héttel később jelezték is, hogy megfelelek az adott munkakörre és tettek egy ajánlatot (nettó 220.000 lett volna a fizetésem). Én nagyon örültem neki és kész voltam a váltásra. Viszont a főnököm - amikor megtudta, hogy felvettek a másik helyre, rábeszélt arra, hogy maradjak, mert itt január 1-től indul majd egy olyan új program, amiben én is részt tudok venni és a fizetésem nettó 210.000 lett volna. A program nem indult be a mai napig, várhatóan csak május 1-től fog és nem is biztos, hogy annyi lesz a fizetés, amennyit mondott. Én nagyon elkeseredett vagyok, hogy egy ígéret miatt, ami 100%-os volt, elhalasztottam egy jó lehetőséget. Mit tennétek a helyemben?

2019. febr. 26. 12:41
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
A biztosat kellett volna választanod, vagyis az új munkahelyet. És nem pedig ígéreteket. Ígéretekből nem szokott megvalósulni semmi a munkahelyeken.
2019. febr. 26. 12:52
 2/10 A kérdező kommentje:
biztosra mondták ezt is...
2019. febr. 26. 14:54
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez abban az esetben lett volna biztos, ha a jelenlegi fonokodnel alairsz egy munkaszerzodes modositast amiben szerepel a brutto 250 eft-os bered ~330 eft-ra valo modositasa. Mikor a fonokod megtudta hogy lelepnel es megigerte a magasabb bert, azonnal iratni kellett volna errol egy modositast. Igy csak igeret volt, es az is maradt. Mondj fel a fenebe, az ilyennek nem szabad tobbet dolgozni.
2019. febr. 26. 15:47
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
A biztos az lett volna, ha ott helyben megkapod a szerződésmódosítást. Ez velem is megtörtént pár éve, a munkáltató marasztalt, azonnal ott volt előttem a bérmódosítás attól a naptól kezdve.
2019. febr. 26. 15:52
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Legközelebb adja írásba. Ha szart vág a kerék, ezek bármit képesek megígérni. Tanulj az esetből, esetleg vedd fel a kapcsolatot a 220as céggel hátha megvan még az állás. Nézelődj tovább mert láthatod, itt nem terem babér. Igéretek azok továbbra is lesznek!
2019. febr. 26. 17:25
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem jogosan haragszol rá.

Az egyetlen, akire haragudhatsz, az saját magad, hiszen te hoztad meg a döntést.

Egy ígéret - a munka világában?

Pénzügyi ígéret???

Ha bárki más kérdezné, szemberöhögnéd!

Kérlek adj kölcsön, ígérem, megadom!

Bárki ír ki ilyen kérdést, a sárga földig le szokták hordani, hogy MINDENT írásba kell foglalni, ami pénzzel kapcsolatos!

Pénzügyekben nincs család, barátság - miért épp egy vadidegen (a főnököd) lenne kivétel, akihez amúgy sincs semmi közöd?

2019. febr. 26. 17:35
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Jó, hát hülye voltál, de emiatt azért még nem érdemes a kardodba dőlnöd. Én több évvel ezelőtt mentem át egyik helyről a másikra, ahol az otthagyott fizetés kb. annyi volt mint a tied, az új helyen meg mindjárt kb. nettó 100-al több. Azóta még feljebb tornásztam.

Sztem csak simán vond le a következtetést, amit mások is írtak, emellett meg kezdd újra a pályázási folyamatot. 200 nettó körüli fizetés nem számít egyáltalán jónak, sem kiemelkedőnek manapság, ilyesmit már képzettség nélkül is lehet találni. Ha meg legközelebb találsz olyasmit, ami megfelelő, akkor rögtön lépjél le, mondjad a főnököd igérgetésére hogy l.fasz a füledbe, én már azt se hiszem el neked amit kérdezel, pápá. Aztán ennyi.

2019. febr. 26. 18:43
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat! Holnap fel is mondok!!!
2019. febr. 26. 21:28
 9/10 anonim ***** válasza:

"ígéretekből tele a padlás"

:)

2019. febr. 27. 10:14
 10/10 anonim ***** válasza:
Kerdezo, felmondtal?
2019. febr. 27. 10:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!