Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Sehogy sem tudom fejben...

Sehogy sem tudom fejben kiszámolni a visszajárót, emiatt nem fogom megkapni az állást. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Jelentkeztem egy kisboltba eladónak, ahol azt kérték két napra menjek be próbamunkára, pár órára. Az egyik napot már végigcsináltam, minden tetszene, de leszidtak amiért nem ment a fejben számolva visszaadás. Azt mondta a főnök ma még kiszámolhatom géppel, de legközelebb már ezt haggyam el, mert szerinte ez időpazarlás hogy bepötyögjük a kapott összeget, és hogy a többi alkalmazott is fejben számol nekem is mennie kell. De hiába gyakorolom itthon, sehogy nem megy, csak nagyon nagyon lassan. Dolgoztam pénztárosként nagyáruházban, ott nem hogy be lehetett ütni a kapott összeget, de kötelező is volt, és a gép kiírta a visszajárót. Elolvastam itt pár erről szóló kérdést, hogy visszafelé haladva ki kell egészíteni az összeget. Ezzel nincs is bajom amíg a termék mondjuk 3565 forint, és a vevő ad egy 5 ezrest. De amikor ad 3700-at és mindezt egy tucatnyi apróban teszi elém, akkor épp elég átszámolnom hogy egyáltalán mennyit adott. Amikor elkezdek visszaadni, már jól belekeveredek, hogy mennyit is kaptam, hol tartok, mert közben kérdezget a többi vevő, és kezdhetem újra leszámolni a nagyrészt apróban kapott pénzt, és újra nekiállni visszaadni. Nagyon ciki. Ráadásul sok összeg kerekítendőre jön ki, pl 2588, még az is bezavar a visszaadásnál. Holnap megyek a második próbanapra, ahol eldől hogy felvesznek e, de emiatt úgy érzem felesleges is bemennem, mert ezen a visszaadáson elbukom az egészet.
2019. febr. 20. 21:18
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

És a másik véleményem: igenis, alap kellene, hogy legyen, hogy egy eladó fejben tud számolni, visszaadni.

Kérdező, azt írod, nyugis bolt, nincs sok vásárló - hát akkor ne stresszelj, hanem gyakorolj, 1 nap alatt nyilván nem fogsz belejönni, ha nem akar felvenni a főnök, akkor mondd meg neki, hogy egész hétvégén ezt fogod nyomatni, várja meg a jövő hetet, ha akkor sem megy, akkor legalább benned sem lesz egy olyan, hogy emiatt buktál ki - legalább megpróbáltad.

2019. febr. 21. 07:47
 12/17 anonim ***** válasza:
*10-es hozzászólásomban: legalapvetőbb (nagyon fájt, ahogy megláttam, hogy külön van írva :D)
2019. febr. 21. 07:48
 13/17 anonim ***** válasza:
37%

“Most lehet, hogy le fogtok húzni, de akkor is elmondom: ez csak részben a kérdező hibája:”

Nem húzlak le, de nem értek egyet.

A kérdésből is lejön egyértelműen, hogy a kérdezőt legkevésbé sem zavarja a dolog, és még neki áll feljebb, hogy egy kisiskolás képességeit várják el tőle. Még ha rossz is az oktatás, 20-25 év alatt elsajátíthatta volna a kivonást 4-5 számjegyű számokkal.

2019. febr. 21. 09:09
 14/17 anonim ***** válasza:
70%

“ De amikor ad 3700-at és mindezt egy tucatnyi apróban teszi elém, akkor épp elég átszámolnom hogy egyáltalán mennyit adott. ”

Most látom, hogy még összeadni sem tud.

2019. febr. 21. 09:10
 15/17 anonim ***** válasza:
53%

Köszi, hogy nem húztál le,de én meg Veled nem értek egyet :D Még szerencse, hogy ilyen normálisan, kulturáltan meg tudjuk beszélni a dolgokat, ami itt a Gyakorin egyre ritkább :-(

Szóval azzal nem értek egyet, hogy a kérdezőt ne zavarná, hiszen ezt írja:

"De hiába gyakorolom itthon, sehogy nem megy, csak nagyon nagyon lassan"

Ebből lejön, hogy törekszik a dolog megoldására, gyakorol, mert szeretné megkapni az állást.

sajnos a mai világban, amikor mindent készen tesznek az emberek orra elé és nem kell gondolkodni, csak elvenni a kész termékeket, akkor nem csoda, ha meglepődik a kérdező, hogy ilyen elvárások elé állítják.

Volt idő, amikor szigorúan tilos volt matek órán számológépet használni - ma meg már szinte kötelező.

Sajnos nem a gondolkodás felé megy a világ, hanem affelé, hogy a kész terméket befogadd.

Még a számítógépen a sütik is azt "nyomozzák", mi az ami Téged érdekel és azt lökik az orrod elé.

Egyszer ránéztem a Bookingon egy linkre (Nagyszeben - hát minden nap kaopok egy emailt Nagyszebenről - de basszus, miért nem azt mutatja, hogy épp pl. Mallorcán meg milyen olcsó a szállás? :D )

Ja, és én sem húztalak le :-)

2019. febr. 21. 10:09
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

"Okos, értelmes gyerekem van, elég sokat nyüstöltem is vele ezeket a dolgokat,"

Én se akarlak bántani, de mindenki ezt hiszi a saját gyerekeiről. Nekem még picik de tuti én is ilyen elfogult leszek. :)

A racionális valóság viszont inkább az, hogy van akinek megy gond nélkül, van aki meg rengeteg gyakorlás után elérni, hogy suliban ne bukjon meg, de gyakorlatban az életben aztán ugyanúgy nem megy.

2019. febr. 21. 13:03
 17/17 anonim ***** válasza:

Bocsi, régi kérdés, de muszáj hozzászólnom. Kicsit idegesítő számomra ez a visszaadás kérdés. Én mindigis számológéppel számoltam ki, hiszen gyors, pontos volt. Amíg át nem kerültem egy olyan helyre, ahol elvárták fejben. De sok helyen megkérdezték, miért géppel? Nem szerettem... nagyon könnyen bekavarodok, és inkább szeretek gyorsan dolgozni. Nem értem mai napig sem, miért ördögtől való az a fain kis találmány, amit úgy hívnak, számológép.

Hiába pofázza mindenki, hogy lassú, én már 5x kiszámoltam vele a visszajárót és már oda is adtam, amíg a fejbe számoló még fogdossa az aprókat. Az meg ugye nem is biztos, hogy nap végén egyezni fog. Valamilyen szinten tudni kell fejben számolni, merthát azért 2000 alatt azért tudjunk visszaadni, de én amondó vagyok ha sok pénzt ad, bekavar aprókkal, beütöd és kész.

Mindennek egy a vége, vannak hülye beidegződések, amik mindig is lesznek, nekem ez egy ilyen dolog.

2021. aug. 22. 10:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!