Hogy kell akkor ezt most kiszámolni? Miért ennyit kaptam?
Augusztus utolsó hetében voltam betegszabadságon 5 napot.
A bérem havonta nettó 130.340 ft
Szeptemberben gondolom a betegszabi miatt kaptam először 107.788 Ft-ot majd pár nap múlva még 19.734 ftot.
Most az októberi fizum miért lett 124.703 Ft?
Olyan ideges lettem.. Hát levontak már amit kellett nem?
Akkor hogy lehet hogy a 130.340 helyett most csak 124.703 ftot kaptam?
Valaki aki jártas ezen a területen, segítene?
A fizetésed oszd el a napokkal amennyit dolgozol pl : 130.340:15=8689,3 akkor ennyi egy nap munkád, 60%-ot fizet a táppénz azaz a napi béredből 40%- =5313ft tehat 10× teljes bér 8689=86893+5x 60% 26565ft összesen 113.458ft .
Nem tudom mennyit dolgozol ez 15 nappal számolva ugyanígy kell kiszámolni ha többet dolgozol csak más számmal osztva
Ezzel kapcsolatban már írtál a múlt héten is és mondtad, hogy hétfőn (okt. 1) megkérdezed.
Megkérdezted? Mit mondtak?
Annyi kieg., hogy a nettód 60%-át kapod meg, de 2018. jan. 1-től bruttósítva, tehát adózol is belőle.
Pl. nettó 10 000Ft-os napibérből kapsz 6000Ft-ot bruttóban, nettóban meg csak 3990Ft-ot, tehát durván 40%-át adják csak a nettónak!
Ez olyan mint a boltokban nem emelik a termék árát, de csökkentik a csomagban levő db számot, vagy mennyiséget!
Itt is maradt a nettó után járó 60%, amiről mindenki beszél, de bruttóban adják és leadózol róla.
Jobban hangzik így, mint abban a formában eddig 60%-ot adtunk most lefaragtuk 40%-ra, boldogulj ahogy tudsz!
Én egész hónapban feküdtem műtét után, nettó 124 022Ft-os fizetésre adtak kevesebb mint 35e-et, orvosom javasolta, hogy a kövi hónapban csak a munkanapokra legyen betegszabis papírom a hétvégéket nem írja bele, így 49 489Ft-ot kaptam a kövi hónapra.
Elvileg ezt a 39,9%-os bért a hónap napjainak számával is elosztják, majd beszorozzák a munkanapok számával, tehát még a 39,9%-ot sem adják meg, csak ha trükközöl a dokival, hogy a hétvégéket ne vegye bele.
uhh nem teljesen értelek titeket.
Kezdjük ott hogy a táppénz meg a betegszabadság nem ugyan az. A betegszabi az első 15 nap mikor betegek vagyunk és a munkáltató fizeti ráadásul ez még tudtommal 70% volt a fizu.
Én idén voltam már betegszabin de nem a 40%át kaptam azokra a napokra hanem 60at.
Véletlenül került ebbe a kategóriába.
Nekem ez az első ilyen jellegű kérdésem. Nem én voltam aki múltkor féltett egy hasonló kérdést.
Betegszabi volt mert ebben az évben egyáltalán nem hiányoztam még. Tehát nem tappenz.
Megnéznem a bérpapirom ha megkaptam volna már de itt mindig késve kapjuk..
Hivatalban dolgozom, hétfőtől péntekig.
A válasz eléggé egyszerű:
Az augusztusi béredet érintően túl sokat kaptál. Kevesebbet kellett volna kapnod.
S ezt a többletet, most a szeptemberi béredből levonták.
Jövőhónapban fog helyreállni.
Nyugodtan utánaszámolhatsz. Sokkal többet kaptál múlthónapban, mint ami járt volna. (Én is utánaszámoltam és kijött)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!