Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ti mit csinálnátok a helyemben?

Ti mit csinálnátok a helyemben?

Figyelt kérdés

Budapesttől 40kmre lakom. Feleségemmel, kislányommal. A környéken tavaly megjártam kb 6 munkahelyet, de vagy a fizetés vagy beosztás nem volt jó vagy kutyába se vettek. Év végén sikerült elhelyezkednem Budapesten egy irodában. A fizetés jó 180 nettó bejelentve. De az utazás naponta 4,5 óra összesen. Kezdem úgy érezni hogy mind idegileg mind testileg kezdek erre rámenni, ráadásul így hétköznap csak aludni járok haza és a családomra semmi időm. Hajnalba megyek este érek haza. Ez persze egyre több feszültséget és vitát szül.

Most lett egy álláslehetőség, sofőrködés. 6 órás munka 8-14ig.a fizetés 120-130 nettó. Teljesen jó lenne időben. Maradna idő a ház körüli munkákra, családra. Tudnék menni a kislányért az oviba stb.

Ti hogyan döntenétek? :)

2019. febr. 19. 19:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
3 eve en is 166 nettoert tomegkozlekedtem napi 5-5,5 orat. Eloszor fel evig birtam, majd felkoltoztem egy kollegiumba. Kozel egy evig voltam az adott cegnel, az ott szerzett tapasztalatokat CV-be irva kaptam munkat egy masik cegnel ketszer akkora fizuert. Visszakoltoztem videkre, megint tomegkozlekedtem fel evig, majd az uj fizuval koltoztem Pestre. Embertelen ket felevem volt, de nekem nem volt csaladom. Gyerekek mellett el sem tudom ezt kepzelni, minden tiszteletem. Sajat peldambol kiindulva, ha rovid idon belul (~fel ev) lehetoseg nyilik barmilyen formaban (cegen belul vagy munkahely valtassal) drasztikus fizetesemelest elerni, akkor csinald. Ha nincs kilatasban legalabb 100-120 eft jovedelem emelkedes, nem csinalnam. Tonkretesz egeszsegugyileg is, a csaladot is tonkreteszi, nem eri meg az az 50 eft.
2019. febr. 19. 19:50
 2/11 anonim ***** válasza:
Kocsi?
2019. febr. 19. 19:55
 3/11 anonim ***** válasza:
tanulnék valami értelmeset amiért adnak normális fizetést
2019. febr. 19. 19:58
 4/11 Trogdor válasza:
Nem derült ki pontosan, vagy csak én voltam figyelmetlen, hogy autóval jársz e annyit a munkába vagy gyalog/tömegközlekedéssel. Amennyiben az utóbbi, akkor az autó lehetne megoldás. a fuvaros állásnál fontos tényező, hogy elég e az az összeg legalább egyelőre, mert ha igen akkor vállald el. az a plusz pár tíz ezer a lelket kiveszi belőled ha itt maradsz.
2019. febr. 19. 20:29
 5/11 anonim ***** válasza:
120 nettóból gyerekkel messzire nem jutsz.
2019. febr. 19. 20:52
 6/11 anonim ***** válasza:

180 nettó sem túl magas. Az a kérdés, 120-130 nettó elég lenne-e.

Az az igazság, hogy ha egy év alatt 6 munkahelyet megjártál, most a hetediknél tartasz és egyik sem tetszett, akkor tökmindegy, hol fogsz dolgozni, úgyis elégedetlen leszel vele.

2019. febr. 19. 23:32
 7/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Van kocsink viszont két okból marad a vonatozás. Kell itthonra a kislányt oviba vinni, feleségemnek bevásárolni stb. A másik az a 31es út reggelente és hazafele. Be van állva, lépésben lehet haladni csak plusz a belvárosi dugó. Lényegében ugyanannyi időben mint vonattal.

A netó 180 se 180, mert bkk bérletet kell vennem Keletitől plusz a vonatbérlet eg, része is. Bár most két hó apja még a vonatbérletből amit a cég fizet azt se kaptam meg.

Előző munkahelyeimről egy párat leírok:

Auchan diszpécser. Folyamatos váltott 3 műszak, több feladatkörrel. Járőrözés, kamerák figyelése, áruvédelem, áruátvétel, benzinkútra kimászkálás, üzemanyag átvétel és NAV papírozás. Ünnepnapokon 12 órázás. Mindez műszakpótlékokkal nettó 120-130ezer.

Alumínium öntöde: 12 órázás minimálbérre bejelentve, nettó 170.munkaruha, védőruha, fűtött öltöző, tisztaság itt álom maradt. 1200fokos kályha mellett a folyékony alumíniumot merni, rövid gatya pólóban.

ODBE Vecsés komissziózás: 2 műszak hajnaltól délutánig vagy délutántól estig. Ha marad a másnapi rendelésekből akkor amíg el nem fogy. Éjszakába nyúlóan nagyon sokszor. A délelőttös műszaknak kötelező túlóra estig ebből az okból kifolyólag. Műszakpótlékokkal nettó 150 kb.

Rossman raktár komissziós munka. 4 órába bejelentve minimálbér. Kutyába se vesznek.

Amúgy 4 szakmám van 2 nyelvet beszélek. De vagy bejárok Pestre és nincs életem, tönkre megx az egészségem és családom vagy a környéken keresgélek. Szóba jöhetne külföld is, de bevallom jelen pillanatban nem vagyok bátor elindulni. Egyedül egyáltalán. Családdal pedig nemtudom hogyan. És nem olyan egyszerű az hogy gondolunk egyet és megyünk.

2019. febr. 20. 09:58
 8/11 anonim ***** válasza:
Kerdes melyik az a 4 szakma, melyik az a 2 nyelv, es miben van relevans tapasztalatod. Amiket felsoroltal, mind betanitott munka. Ezert nem volt erdemes szakmat csinalni.
2019. febr. 20. 10:27
 9/11 anonim ***** válasza:
Ha a ket nyelv kozt van az angol akkor egy tqnfom ssc, tippeket adok privqtban siman ad 400 bruttót... En biztos nem bohockodnek 130 ért...
2019. febr. 20. 10:41
 10/11 anonim ***** válasza:

A két nyelvet milyen szinten beszéled? Melyek ezek? Simán tudnál vele munkát találni szerintem emberi pénzért.

Amúgy ezért nem kell vidéken lakni. Élhetetlen.

2019. febr. 20. 10:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!