Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Azonnali felmondást lehet...

Azonnali felmondást lehet indokolni munkatársak viselkedésével?

Figyelt kérdés

Eléggé paprikás a hangulat a cégnél, kisebb vezető beosztásban vagyok, de kollégák úgy beszélnek velem, mint egy kutyával, főnökömet viszont nem érdekli, csak ígérgeti a helyzet kezelését.

Elég indok lehet egy azonnali felmondásra?

2019. febr. 17. 15:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
51%
Akár.
2019. febr. 17. 16:04
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Alternatíva, hogy beszélj velük te is úgy mint a kutyával, vagy hagyd őket szó nélkül faképnél mondván hogy ha majd ilyen senkik véleményére leszek kíváncsi, akkor a csöveseket hallgatom meg előbb a sarkon. Húzd le őket értékelésnél ha tudod ésatöbbi, ami rendelkezésre áll.

Én biztos nem mennék "harc nélkül", hacsak nincs máris jobb hely kilátásban. Menjenek ők...

2019. febr. 17. 16:24
 3/12 bollocks ***** válasza:
100%
Te vagy vezető beosztásban velük szemben, rúgd ki az egyiküket, a többinek is megjön majd az esze.
2019. febr. 17. 16:25
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
#3, az, hogy valaki vezető, még nem jelenti azt, hogy egyben munkáltatói jogkörgyakorló is. Az lehet a nagyfőnök, aki meg valószínűleg úgy gondolkodik, hogy egyszerűbb az egy vezetőt pótolni, mint a több másikat kirúgni.
2019. febr. 17. 16:27
 5/12 anonim ***** válasza:
35%
Balázs, ne mááár!
2019. febr. 17. 16:37
 6/12 anonim ***** válasza:
32%
Bárcsak nekem lennének ilyen problémáim.
2019. febr. 17. 16:46
 7/12 anonim ***** válasza:

Nem lehet elég indok a felmondásra.

Azonnali hatállyal akkor lehet felmondani, ha pl. a munkáltató nem fizeti ki a bért vagy a munkát lehetetlenné tevő körülmények vannak - ez nem az.

Az, hogy nem tudsz bánni a beosztottjaiddal, az nem a munkáltató hibája.

"kollégák úgy beszélnek velem, mint egy kutyával, "

Állj ki magadért, első körben megteszi, ha figyelmezteted őket, hogy Te sem beszélsz velük így - vagy mégis? - akkor Ők se beszéljenek veled így.

Ha nem hat, akkor beszélj keményebben - bár én inkább a megbeszélés híve vagyok. Összehívnám őket és megkérdezném, mi a problémájuk? :D

2019. febr. 17. 17:09
 8/12 anonim ***** válasza:
Elég lehet, belefér abba, hogy a munkáltató magatartása lehetetlenné teszi a jogviszony fenntartását. Ehhez azért minimum az kell, hogy jelzed a problémát, ő nem lép.
2019. febr. 17. 17:43
 9/12 anonim ***** válasza:

Hát ne haragudj, de az azonnali hatályú felmondást meg kell indokolni, ha nem megfelelő az indok, akkor a munkáltató bíróságra viheti az ügyet.

Elképzelem, ahogy a bíróságon előadja a kérdező, hogy a beosztottjaim "csúnyán beszéltek velem" :-)

Nehezen hiszem, hogy egy főnöknek nincsen semmilyen eszköz a kezében arra, hogy megváltoztassa ezeket a dolgokat. Vagy ha nem képes rá, akkor meg nem alkalmas vezető beosztásra - ennyi.

2019. febr. 17. 18:19
 10/12 anonim ***** válasza:

B..a...sz...k..i Balazs, esku bedoltem ennek a kerdesnek. :)

Csak hat az egyik hozzaszolo felvilagositott.

2019. febr. 18. 10:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!