Azonnali felmondást lehet indokolni munkatársak viselkedésével?
Eléggé paprikás a hangulat a cégnél, kisebb vezető beosztásban vagyok, de kollégák úgy beszélnek velem, mint egy kutyával, főnökömet viszont nem érdekli, csak ígérgeti a helyzet kezelését.
Elég indok lehet egy azonnali felmondásra?
Alternatíva, hogy beszélj velük te is úgy mint a kutyával, vagy hagyd őket szó nélkül faképnél mondván hogy ha majd ilyen senkik véleményére leszek kíváncsi, akkor a csöveseket hallgatom meg előbb a sarkon. Húzd le őket értékelésnél ha tudod ésatöbbi, ami rendelkezésre áll.
Én biztos nem mennék "harc nélkül", hacsak nincs máris jobb hely kilátásban. Menjenek ők...
Nem lehet elég indok a felmondásra.
Azonnali hatállyal akkor lehet felmondani, ha pl. a munkáltató nem fizeti ki a bért vagy a munkát lehetetlenné tevő körülmények vannak - ez nem az.
Az, hogy nem tudsz bánni a beosztottjaiddal, az nem a munkáltató hibája.
"kollégák úgy beszélnek velem, mint egy kutyával, "
Állj ki magadért, első körben megteszi, ha figyelmezteted őket, hogy Te sem beszélsz velük így - vagy mégis? - akkor Ők se beszéljenek veled így.
Ha nem hat, akkor beszélj keményebben - bár én inkább a megbeszélés híve vagyok. Összehívnám őket és megkérdezném, mi a problémájuk? :D
Hát ne haragudj, de az azonnali hatályú felmondást meg kell indokolni, ha nem megfelelő az indok, akkor a munkáltató bíróságra viheti az ügyet.
Elképzelem, ahogy a bíróságon előadja a kérdező, hogy a beosztottjaim "csúnyán beszéltek velem" :-)
Nehezen hiszem, hogy egy főnöknek nincsen semmilyen eszköz a kezében arra, hogy megváltoztassa ezeket a dolgokat. Vagy ha nem képes rá, akkor meg nem alkalmas vezető beosztásra - ennyi.
B..a...sz...k..i Balazs, esku bedoltem ennek a kerdesnek. :)
Csak hat az egyik hozzaszolo felvilagositott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!