Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Lehet úgy élni hogy soha...

Lehet úgy élni hogy soha nincs 2 szabadnap egyben? Ez csak nekem borzalmas?

Figyelt kérdés
Már nem az első ilyen állásajánlatba futok bele, illetve ki is próbáltam. Kereskedelemről van szó. Nem is értem egyes munkáltatók hogy gondolják, hogy adnak heti 2 pihenőnapot, csak éppen direkt nem egymás mellé soha. Nem úgy lenne normális, hogy a heti 2 nap egymás mellé essen mindig? Nyilván így sincsenek mindig hétvégék a kereskedelemben, mert valakinek ott kell lennie, de attól még az lenne a normális, hogy egyszer pl a hétfő-kedd szabad, egyszer a szerda-csütörtök, stb stb. Most 1-1 odavetett nappal mire megy a dolgozó, főleg hogy ezek sem fix napok, hanem heti beosztás van? Mondjuk hétfőn estefele végzek, kialszom magam, kedden pihenek, bevásárolok, de este már nem tudok programot szervezni, mert szerda reggel menni kell. Meg mondjuk kapok mégegy szabadot péntekre, szintén szombat reggel menni kell. És ez így megy örökkön örökké, hogy soha nincs egy szabad estém szórakozni menni, mert munka után este már nincs ereje az embernek, másnap meg feküdni kell időben. Vagy soha nem tudok elutazni, meglátogatni a rokonokat, ahogy más ember hétvégén tenné. Amikor országos ünnepnap van, és zárva tart a bolt, akkor sem az van hogy heti 3 szabadnapot kapok, és végre kettőtt egymás mellé, hanem akkor beleszámítják az ünnepnapot, és azzal együtt jár ugyanúgy kettő, össze vissza oda dobva. Természetesen az évi 22 nap szabadságomra sem számíthatok, mert azt mindet erőszakkal kiadja a főnök évente 2 részletben, haszontalan időpontokban, például januárban és májusban 2-2 hetet, aki régóta ott van, az ki tud könyörögni nyáron 1 hetet.
2019. febr. 14. 11:17
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Hát, rossz helyen dolgozol. Ismerősöm kereskedelemben ugyan így van, nála is van olyan hét, amikor 1-1 nap van, van, hogy 2 együtt, de úgy is jött már ki, hogy 3-4 napig nem ment. Persze még így is kiszámíthatatlan és tényleg nem sok hétvégéje van.

Viszont ők mind a 22 nappal szabadon rendelkeznek, úgy tudom amúgy is csak a feléről dönthetne a munkáltató (ezért írtam, hogy rossz helyen dolgozol).

2019. febr. 14. 11:33
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Sose dolgoztam ilyen beosztásban, de biztos rossz lehet. Keress más munkát. Nekem a hétfő - péntek 9-17 (vagy ha fel bírok kelni előbb, akkor 7-15) vált be, persze ennek is vannak hátrányai. De még mindig ez a legjobb talán.
2019. febr. 14. 11:35
 3/5 anonim ***** válasza:
83%
Lehet így élni. Folyamatos három műszakos munkarendnél előfordul az ún. 3+1 beosztás, ilyenkor három munkanap után jön egy szabadnap. Vannak, akik évtizedeken át nyomják ebben a munkaidő-beosztásban, de nekik sem igazán jó ez. Igaz, az ilyen elosztásnál a délelőttös utáni pihenőnappal lehet "csalni": délután 2-kor végzel, a következő napod szabad, majd utána is csak este 10-re kell menni dolgozni.
2019. febr. 14. 11:35
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Régen, amíg még nem volt szabad szombat, mindenkinek csak heti egy pihenőnapja volt.

Ezzel együtt rossz helyen dolgozol.

2019. febr. 14. 13:42
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

"Nem úgy lenne normális, hogy a heti 2 nap egymás mellé essen mindig? "

Ha neked az a normális, akkor dolgozz olyan helyen.

Van, akinek simán jó, ha 2 különböző nap van a szabadnap, van akinek igénye sincs a 2 szabadnapra (az 1-el több napi fizetésre annál inkább).

Megértem, hogy neked nem jó, de akkor keress olyan munkát, ahol a szabadság kiadása megfelel az igényeidnek.

2019. febr. 14. 13:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!