Alkalmi munkában 729ft/óra, nekem elég karcsúnak tűnik, vagy ez átlagosnak számít?
Egyszerűsített foglalkoztatásban más szabályok vannak: X összegig nem kell adóznod, mentesített keretösszeg van. Ez pedig a következőképpen néz ki:
"Alap-, illetve teljesítménybérként minimum a kötelező legkisebb munkabér 85%-a jár. Minimálisan kifizetendő bérek az egyszerűsített foglalkoztatás kapcsán 2019-ben:
- minimálbér (857 Ft/óra) 85%-a, azaz 728 Ft/óra, vagy
- a szakképzettséget igénylő munkakörökben garantált bérminimum (1121 Ft/óra) 87%-a, azaz 975 Ft/óra."
Mivel a csomagolás nem igényel szakképzettséget, ezért rád a 728 ft/óra vonatkozik: ennyit fogsz kapni, de ez után nem kell adóznod: ebből nem vonnak, ez tiszta, kézhez kapott összeg lesz.
Köszi, akkor ez épp a legalja annak, amit adhatnának :(
Ha jól tudom, elvileg 15 napot lehet dolgozni havonta ebben a formában, vagy változtattak rajta?
A 15 nap havi 87500, amiből a tb-ét fizetnem kell, ami kb 7500ft, se tp, se szabi, mert akkor nincs fizetés. Nyugdíjba beszámít ez az időszak?
Bocs, 4-es válaszomban hülyeséget írtam - tényleg csak 15 napot lehet dolgozni.
Nem a legalja: ez amaximum, amit adózás nélkül kaphatsz. Ha ennél magasabb összeget kapnál, akkor adózni kellene utána. A napok a nyugdíjszerző időbe beleszámítanak.
Ezt találtam: Ha a munkavállaló szakképzettséget NEM IGÉNYLŐ munkakörben van foglalkoztatva! Napi mentesített keretösszeg 8 918 Ft.
Ha így nézem, akkor simán adhatnának többet, és napi 8918ft-ig nem kellene adóznom, csak a felette lévő összegből.
Ez a havi 80e, ami marad a tb fizetés után, nagyon karcsú.
Az sem volt szimpatikus, hogy x idő után sem jelentenének be rendesen. A hirdetésben meg szó sem volt alkalmi munkáról, csak az elbeszélgetésen derült ki, így hirtelen nem tudtam hova tenni ezt az összeget.
Nem, mint írtam, alkalmi foglalkoztatásra más szabályok vonatkoznak - az 1-es válaszom elejét olvasd el figyelmesen:
" Egyszerűsített foglalkoztatásban más szabályok vannak: X összegig nem kell adóznod, mentesített keretösszeg van. Ez pedig a következőképpen néz ki:
"Egyszerűsített foglalkoztatás kizárólagosan órabéres megállapodás legyen (pl: van napibér is, de azt el lehet rontani).
Minimálisan kifizetendő bérek az egyszerűsített foglalkoztatás kapcsán 2019-ben:
- minimálbér (857 Ft/óra) 85%-a, azaz 728 Ft/óra, vagy
- a szakképzettséget igénylő munkakörökben garantált bérminimum (1121 Ft/óra) 87%-a, azaz 975 Ft/óra."
Nem tudom, azt a 8 ezer valamennyit honnan szedted - én innen:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!