Jó ötlet hazamenni vagy inkább maradjak még külföldön?
2400-800 > 800
Már csak az a kérdés, hogy mennyire akarsz hazamenni.
"Haza szeretnék már költözni"
Szerintem ennyi. Ha szeretnél, és meg tudnál élni, akkor gyere. Csak azért ne kényszerítsd magad, hogy kint maradj, mert divatos. Nem fog megenni a NER manó.
Szakmunkával én úgy csináltam, hogy kinti meló mellett, itthon vállalkozás, évekig jártam még ki szezonálisan, majd egyre kevesebbet tudtam menni mert egyre jobban indultak be itthon a dolgaim, de ezzel együtt mókuskerék is volt az itthoni lét, de még mindig jobb, mint negyed annyiért alkalmazottként itthon. Kint nyugisabb az alkalmazotti lét, több marad is fajlagosan megtakarításra, de ha a kettő párhuzamosan fut, akkor nagyságrendileg másabb a dolog. Amíg nem éred el első lépésben a fedezeti pontot a vállalkozással, majd utána a a kinti jövedelem/megtakarítás arányt, addig a kinti a nyerő, ezt persze módosítja az, hogy mennyire vágysz haza és ezért mennyit engedsz ezekből az összegekből.
Illetve célszerű a kinti nyugdíj jogosultságot megszerezni, hogy mellé itthon már csak a vállalkozásod jövedelméből kelljen öngondoskodásra fordítanod. Mert itthoni nyugdíjad az nem sok lesz.
Egyenlőre nem jönnék haza - max hazajárnék feltöltődni.
Miért írom ezt? Mert bár a lakatos jó szakma, de több ismerősöm élete is ráment már arra, hogy egyik napról a másikra hoznak egy rendelkezést, aztán vagy le tudod követni vagy nem. Itthon kiszámíthatatlan a gazdasági környezet és ez a legnagyobb baj - szerintem.
Most pl. az év utolsó napján állapodtak meg a minimálbér emelésről - még felkészülési ideje sincs a vállalkozóknak.
Alkalmazottként meg könnyen eljuthatsz egy olyan szituációba, hogy egyik nap van munkahelyed, másnap meg nincs.
Ami a legjobban megfeküdte a gyomromat most, az a szarvasi kávéfőző gyár bezárása: nemrég volt másfél milliárdos beruházás, kb. 3 hónapja voltam egy piackutatáson, ahol épp ezzel kapcsolatban volt kutatás, hogy mennyire ismertek a szavasi termékek, azt hiszed, minden szép és jó: és most jön a hír, hogy egyik pillanatról a másikra bezárták a gyárat:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!